Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

NRK legger ned DAB, satser på DAB+

Hvis du trodde at du kunne høre digitalradio på DAB når FM-nettet slukkes - trolig i 2017 - må du sjekke om du har DAB eller DAB + radio. For bare den siste vil virke.

Skrevet av / 10.02.12 - 11:49
NRK legger ned DAB, satser på DAB+

En slukkedato for FM-nettet nærmere seg med stormskritt. Etter den virker bare digital radio. Kanskje allerede fra 2017. For alle posisjonerer seg mot sendinger i DAB+, som er en langt mer moderne standard for digitalradio enn DAB, som vi hittil har hatt tilgang til.

NRK som har de fleste DAB-kanalene, har nemlig bestemt seg for å legge alle DAB-kanalene over i DAB+. Det betyr at alle som har en DAB-radio uten pluss, ikke vil kunne høre NRK-sendinger på DAB.

Derfor må du se etter DAB+ logoen når du skal kjøpe ny radio. Bare da er du sikret tilgang til DAB-digitalradio i fremtiden.

Les testen av 15 radioer med DAB+ her.

Fra Elektronikkbransjen:

65 PROSENT DIGITALRADIOVEKST

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top