Utfordrer Apple

Neil Young utfordrer Apples musikkspiller-hegemoni med PONO, som kan spille musikkfiler i 24 bits studiokvalitet.
Annonse
Annonse
forfatter

Rockelegenden Neil Young er en av musikkbransjens mest uttalte forkjempere for musikk med høy oppløsning. Young er kjent for å vektlegge best mulig lyd på studio-opptakene sine, og hevder at det komprimerte MP3-formatet ikke klarer å formidle det fulle og hele budskapet i musikken.

Nå har han tatt saken i egne hender, og lanserer Pono, en serie med 24-bits bærbare musikkspillere med høy lagringskapasitet.. Spillerne vil også ha en oppkonvertering som forbedrer lyden fra musikkopptak med lavere bitoppløsning.

Musikkspillerne vil kunne kobles opp mot en egen online musikkbutikk som selger musikk i studiomaster-kvalitet.

Det hjelper ikke med høy kvalitet hvis du ikke har innhold. Derfor har Young fått med seg de tre store plateselskapene Warner, Universal og Sony Music med på laget, som alle har konvertert sine musikkbibliotek til 24 bits studiomaster-kvalitet og vil gjøre dem tilgjengelig via Youngs musikkbutikk.

Pono-avspilleren kan spille av alle slags formater, sa Neil Young forleden i et intervju med David Letterman, men Pono er designet til å spille lyd som kunstneren og produsenten har laget den, og ikke de komprimerte, digitale formatene som MP3 eller til og med CD-kvalitet. Derfor kommer selve plattformen også til å hete Studio Quality Sound (SQS), som er et varemerke som Neil Young registrerte tidligere i år.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.