TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Neil Young lanserer 24-bits musikkspiller

Neil Young utfordrer Apples musikkspiller-hegemoni med PONO, som kan spille musikkfiler i 24 bits studiokvalitet.

Rockelegenden Neil Young er en av musikkbransjens mest uttalte forkjempere for musikk med høy oppløsning. Young er kjent for å vektlegge best mulig lyd på studio-opptakene sine, og hevder at det komprimerte MP3-formatet ikke klarer å formidle det fulle og hele budskapet i musikken.

Nå har han tatt saken i egne hender, og lanserer Pono, en serie med 24-bits bærbare musikkspillere med høy lagringskapasitet.. Spillerne vil også ha en oppkonvertering som forbedrer lyden fra musikkopptak med lavere bitoppløsning.

Musikkspillerne vil kunne kobles opp mot en egen online musikkbutikk som selger musikk i studiomaster-kvalitet.

Det hjelper ikke med høy kvalitet hvis du ikke har innhold. Derfor har Young fått med seg de tre store plateselskapene Warner, Universal og Sony Music med på laget, som alle har konvertert sine musikkbibliotek til 24 bits studiomaster-kvalitet og vil gjøre dem tilgjengelig via Youngs musikkbutikk.

Pono-avspilleren kan spille av alle slags formater, sa Neil Young forleden i et intervju med David Letterman, men Pono er designet til å spille lyd som kunstneren og produsenten har laget den, og ikke de komprimerte, digitale formatene som MP3 eller til og med CD-kvalitet. Derfor kommer selve plattformen også til å hete Studio Quality Sound (SQS), som er et varemerke som Neil Young registrerte tidligere i år.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.