TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Naim satser hardt med ny nettverksspiller

Nettverksspilleren NDS fra Naim er en perverst påkostet sak, som ikke engang inkluderer strømforsyning.

forfatter
Publisert 05.03.12 - 14:12

NDS er resultatet av Naims søken etter enda mer dynamisk og musikalsk lyd, med lavest mulig forvrengning. Minimum interferens i signalgangen er viktig, og Naim tilbyr dessuten valgfri oppgradering av strømforsyning. Et prestisjeprodukt som tar mål for seg å trylle mikrodetaljene ut av musikkfilene.

Uten strømforsyning
Produktet har faktisk ikke egen strømforsyning, og må få strøm av enten XP5 XS, XPS 2 eller 555 PS, som alle befinner seg i ulike prisklasser. Det er i tillegg mulighet for å oppgradere med en ekstra 555 PS for å forsyne de analoge og digitale kretsene med separat strøm. Det kan virke som jåleri, og før vi selv har fått høre forskjellene mellom de ulike strømforsyningene, kan vi heller ikke se bort fra at det er nettopp det. Men tidligere Naim-produkter har gitt noen aha-opplevelser ved å oppgradere strømforsyningen.

Strømforsyning må kjøpes utenom.

Pris
Veiledende pris blir ca 65.000 kroner, det betyr en minimumspris på 81.600 kroner med den billigste strømforsyningen XP5 XS, mens makspris med to stk. 555 PS blir 177.000 kroner. Det kan du nesten få en splitter ny Toyota Yaris for!

Utstyr
For den prisen støtter nettverksspilleren selvsagt 24-bit/192kHz oppløsning, og den inkluderer internettradio. For å få støy ned til et absolutt minimum har Naim latt være å inkludere FM- og DAB-radio.

Derimot finnes tre koaksiale digitalinnganger, slik at flere lydkilder kan nyte spillerens meget påkostete digitalkonvertering. En USB-inngang i front strømmer dessuten fra minnepinne, harddisk eller iPod digitalt. Ved hjelp av en app kan  iPhone, iPad eller iPod Touch brukes til å styre spillelistene på NDS.

Alle de vanlige filformatene støttes, inkludert WAV, FLAC, AIFF, Apple Lossless, AAC, WMA, Ogg Vorbis og MP3.

Til hundre tusen kroner er det likevel én ting vi savner i pakka, nemlig gavekort til psykologen…

ljudtema.no

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Følg Lyd & Bilde