Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Naim satser hardt med ny nettverksspiller

Nettverksspilleren NDS fra Naim er en perverst påkostet sak, som ikke engang inkluderer strømforsyning.

Skrevet av / 05.03.12 - 14:12
Naim satser hardt med ny nettverksspiller

NDS er resultatet av Naims søken etter enda mer dynamisk og musikalsk lyd, med lavest mulig forvrengning. Minimum interferens i signalgangen er viktig, og Naim tilbyr dessuten valgfri oppgradering av strømforsyning. Et prestisjeprodukt som tar mål for seg å trylle mikrodetaljene ut av musikkfilene.

Uten strømforsyning
Produktet har faktisk ikke egen strømforsyning, og må få strøm av enten XP5 XS, XPS 2 eller 555 PS, som alle befinner seg i ulike prisklasser. Det er i tillegg mulighet for å oppgradere med en ekstra 555 PS for å forsyne de analoge og digitale kretsene med separat strøm. Det kan virke som jåleri, og før vi selv har fått høre forskjellene mellom de ulike strømforsyningene, kan vi heller ikke se bort fra at det er nettopp det. Men tidligere Naim-produkter har gitt noen aha-opplevelser ved å oppgradere strømforsyningen.

Strømforsyning må kjøpes utenom.

Pris
Veiledende pris blir ca 65.000 kroner, det betyr en minimumspris på 81.600 kroner med den billigste strømforsyningen XP5 XS, mens makspris med to stk. 555 PS blir 177.000 kroner. Det kan du nesten få en splitter ny Toyota Yaris for!

Utstyr
For den prisen støtter nettverksspilleren selvsagt 24-bit/192kHz oppløsning, og den inkluderer internettradio. For å få støy ned til et absolutt minimum har Naim latt være å inkludere FM- og DAB-radio.

Derimot finnes tre koaksiale digitalinnganger, slik at flere lydkilder kan nyte spillerens meget påkostete digitalkonvertering. En USB-inngang i front strømmer dessuten fra minnepinne, harddisk eller iPod digitalt. Ved hjelp av en app kan  iPhone, iPad eller iPod Touch brukes til å styre spillelistene på NDS.

Alle de vanlige filformatene støttes, inkludert WAV, FLAC, AIFF, Apple Lossless, AAC, WMA, Ogg Vorbis og MP3.

Til hundre tusen kroner er det likevel én ting vi savner i pakka, nemlig gavekort til psykologen…

ljudtema.no

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top