Naim NAC-N 272

Ny forforsterker fra Naim lover "det beste fra to verdener" - digitalt og analogt.
forfatter

Engelske Naim har vært en av de mest toneangivende hi-fi produsentene de siste årene. Fra å opprinnelig være meget konservative, med et dusin bokser per anlegg, lanserte de sine alt-i-ett produkter i Uniti-serien med stor suksess. Dette la grunnlaget for en rekke innovative hi-fi produkter. deriblant NAC-N 172 XS, en analog forsterker med innebygd DAC og streaming. En perfekt problemløser i en rekke anlegg, enten man benytter separat effektforsterker eller aktive høyttalere.

Vi testet NAC-N 172 XS og ga den en klar anbefaling for sine mange finesser og gode brukervennlighet, men bemerket også at den hadde sine begrensninger i et kompromissløst high-end system. Nå har Naim lansert en storebror kalt NAC-N 272, hvor hensikten har vært å forene “det beste av to verdener”.

nac272_2

Digitale innganger
NAC-N 272 er en stereo forforsterker med innebygd streaming og digitale innganger. Tilkoblingsmulighetene er meget gode: NAC-N 272 støtter UPnP streaming i opptil 24 bit/192kHz kvalitet, og har henholdsvis 6 digitale og 3 analoge innganger. I tillegg får du internettradio, USB-tilkobling og ikke minst Bluetooth med støtte for aptX kodek. En egen DAB/FM modul kan også settes inn som ekstrautstyr. Sist men ikke minst har Naim støtte for Spotify Connect, hvilket gjør at du kan styre musikkavspillingen direkte via Spotify-appen på mobile enheter. Naim har forøvrig også sin egen app som styrer andre viktige funksjoner. Alt dette er mulig takket være en avansert SHARC-prosessor som styrer all den digitale lydbehandlingen.

nac-n272_rear

Analog ut
Selv om Naim-preampen har mange digitale tilkoblingsmuligheter, har den føttene solid plantet i den analoge verden. De analoge kretskortløsningene henter inspirasjon fra den dyrere forforsterkeren NAC 552, mens volumkontrollen kommer fra flaggskipet Statement NAC S1. Forforsterkerens strømforsyning er dessuten utskiftbart: Man kan oppgradere med Naims separate strømforsyninger (XP5 XS, XPS eller 555 PS) og oppnå enda bedre lydkvalitet. Forforsterkeren har både vanlige RCA lydutganger, samt DIN for tilkobling til Naims egne effektforsterkere.

Priser:
Naim NAC-N 272: 42.995 kr
m/ DAB/FM modul: 45.995 kr

Naim Hi-fi importeres til Norge av Multirom.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også: