Nyhet

NAD C 3050: ikke lenger begrenset

Var du ikke blant de 1972 heldige som fikk kjøpe retroforsterkeren NAD C 3050 LE, får du sjansen på nytt nå.

Skrevet av / 12.05.23 - 10:04
NAD C 3050: ikke lenger begrenset

Den integrerte NAD C 3050 LE er en eksklusiv spesialutgave av en ny retroforsterker i svært begrenset antall. Faktisk ble det laget bare 1972 eksemplarer, av forsterkeren som i fjor feiret NADs 50-årsdag.

Den forsterkeren er stort sett utsolgt, men fortsatt på lager i noen svært få butikker. Men nå kommer en “ubegrenset” variant, så du slipper å stresse.

NAD C 3050 er navnet på standardmodellen, som har samme retro-utseende, bortsett fra at den mer eksklusive treoverflaten er erstattet med vinyl i valnøttmønster. Det ser ut som treverk på avstand, i det minste.

50-års-minneplaten på baksiden kan du også se langt etter her.

NAD C 3050 Rear NAD C 3050 Rear - With Shadow and MDC2 BluOS-D
<
>
Standardutgaven av C 3050 har ikke 50-års minneplate på baksiden. Den mangler også strømmemodulen med BluOS og romkorreksjon fra Dirac. Foto: NAD

Multirom og romkorreksjon er tilleggsutstyr

Spesialversjonen har BluOS med multirom fra Bluesound, og dessuten Dirac Live romkorreksjon. Det har ikke standardutgaven, som dermed egentlig er enda mer retro. Men C 3050 kan utvides med begge deler, med en strømmemodul som monteres inn på baksiden. NAD kaller modulen MDC2. Da får forsterkeren nøyaktig samme funksjonalitet som C 3050 LE.

NAD C 3050 skal kunne bestilles mot slutten av denne måneden, men vi venter fortsatt på lokal pris. Det vi vet, er at forsterkeren er satt til 1599 euro uten MDC2-modulen, som er noe lavere. Sammen med modulen vil den totale prislappen tilsvare prisen på den originale spesialutgaven NAD C 3050 LE.

Les også Retroforsterker for samlere NAD C 3050 LE er en nesten perfekt replika av forsterkeren som definerte NAD-designet. Er det bare ny vin på gamle flasker?

Retro bare på utsiden

På innsiden av kabinettet skjuler det seg en HybridDigital forsterker, som mikser bade analog og digital forsterkerteknologi, som NAD hevder utkonkurrerer tradisjonelle analoge komponenter – også når lydkilden er analog. Som en platespiller.

Forsterkeren er oppgitt til å levere 2 x 100 watt, som skal være nok til å drive “svært strømkrevende høyttalere i overlegen stil.”

Du kan nyte både digital og analog musikk, inkludert 24-bits HD-lyd og innebygd Bluetooth musikkstreaming.

Anmelderen likte det han hørte

Da John Hvidlykke testet C 3050 LE på nyåret, var han svært begeistret for lyden, som gikk hånd i hånd med utseendet. Han mente blant annet at forsterkeren hadde “en så varm og behagelig lyd at man nesten kunne mistenke NAD for å ha skjult et klasse AB-effekttrinn i kabinettet.” Og at “med sitt perfekt gjennomførte vintage-utseende treffer den rett i hjerterota på en gammel hi-fi-entusiast.”

Yamaha C 3050
Foto: NAD

NAD C 3050: pris og tilgjengelighet

NAD C 3050 kommer i handelen i løpet av mai, og prisen er som nevnt satt til 1599 euro uten strømmemodulen.

Mer info: nadelectronics.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Djevelen kommer igjen

Aston Martin med B&W: Konsertlyd i verdens første Super Tourer

Legendarisk forsterker gjenoppstår

Live podcast-episode fra Elkjøp Campus

High-end du neppe har sett før

Gjett hva dette er

Scroll to Top