Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Musical Fidelity Nu-Vista phono-trinn og DAC

Phono-trinn og DAC med klasse A utgangskrets.

Skrevet av / 29.11.23 - 10:35
Musical Fidelity Nu-Vista phono-trinn og DAC

Helt siden Antony Michaelson satte Musical Fidelity på kartet med den oppsiktsvekkende gode A1, har navnet Musical Fidelity vært forbundet med klasse A forsterkerkretser.

Det gjelder også disse to, den nye Nu-Vista Vinyl 2, og Nu-Vista DAC. Som er fullbalanserte konstruksjoner med klasse A utgangskrets.

Førstnevnte er et phono-trinn for moving magnet- og moving coil-pickuper, med valgbare  RIAA, Decca og Columbia eq-kurver.

Nu-Vista Vinyl 2. Foto: Musical Fidelity

Det spesielle med Nu-Vista-serien er at de bruker nuvistorer, altså en type transistorer som egentlig er små vakuumrør. I vinyl 2 er det åtte 7586 nuvistorer i en balansert bufferkrets, og en av forskjellene mellom Nu-Vista Vinyl og Vinyl 2, et at sistnevnte er fullstendig bygget rundt en diskret balansert krets fra inngang til utgang.

Foto: Musical Fidelity

Phono-trinnet har naturligvis valgbar belastning og gain opp til 69 dB, slik at det kan brukes med alle pickuper. Kapasitans (picoFarad) og impedans (Ohm) justeres med JFET transistorer, og Vinyl 2 har både balanserte og ubalanserte tilkoblinger.

Den innvendige strømforsyningen kan utvides med en ekstern Nu-Vista Uni PSU, som er en ren strømforsyning som lanseres i Nu-Vista-serien i 2024.

NU-VISTA-VINYL2-remote Nu-Vista-Vinyl-2-back-silver NU-Vista-Vinyl-2-silver-front NU-VISTA-VINYL2-Phono-Stage-pcb-2-1
<
>
Foto: Musical Fidelity

Nu-Vista DAC

Den nye DAC-en bruker også nuvistorer i en balansert bufferkrets. Her foregår det mye prosessering, med en 16-kjerners XMOS og Altera prosessor (CPLD MAX II), og det analoge utgangstrinnet kjører i ren klasse A. Uten klasse ABs svitsjing som medfører litt høyere forvrengning.

Nu-Vista DAC. Foto: Musical Fidelity

Konverteringen gjøres med en 32-bits ESS HyperStream II DAC (ES9038Q2M), som støtter opp til 768 kHz konvertering av PCM-filer, og har DSD256 og DSD512 via USB. Den optiske og koaksiale inngangen støtter MQA opp til 384 kHz og DSD (DoP 64).

NU-VISTA-DAC-7 NU-VISTA-DAC-pcb Nu-Vista-DAC-silver-back
<
>
Foto: Musical Fidelity

DAC-en kan også utvides med den kommende Nu-Vista Uni PSU strømforsyningen som kommer i 2024, og da kan det hende det også kommer en ny Nu-Vista CD-spiller. Hvert fall antydes det fra Musical Fidelity. I så fall er Nu-Vista-serien komplett. Da finnes det alt fra DAC, phono og CD til for-og effektforsterkere med Nuvistorer.

DAC-en og Vinyl 2 er tilgjengelige nå, og priset til 11.000 Euro hver.

Les også En helt spesiell opplevelse Den lille forsterkeren var både beundret og beryktet, det er det flere grunner til.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top