Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Musical Fidelity M8x TT platespiller

Første spilleren siden 2004.

Skrevet av / 22.09.23 - 10:00
Musical Fidelity M8x TT platespiller

Nyheten om Musical Fidelitys nye platespiller er som et deja vu til 2004. Da lanserte de nemlig en spiller som ligner den nye M8x TT nesten på en prikk. To firskårne plinter i gjennomsiktig akryl, en massiv tallerken med remdrift, og en snorett tonearm.

Som egenlig beskriver begge spillerne, men som alltid er den nye ‘bedre’ og skal vi tro Musical Fidelity, er det gode grunner til det.

En enorm konstruksjon i akryl og stål, på 31,5 kg. Foto: Musical Fidelity

Historien om akkurat denne spilleren starter kanskje i 2004 med M1 Turntable, men sannheten er at Musical Fidelitys daværende grunder, sjefs-alt-mulig og en fargerik person på alle måter, Antony Michaelson allerede i 2002 henvendte seg til Pro-Jects Heinz Lichtenegger. Han ville lage en platespiller som matchet Musical Fidelitys forsterkere, og ba Lichteneggers team om hjelp.

Les også Bjørnesterk og temperamentsfull Britisk finesse møter østerriksk effektivitet i en kraftfull og dynamisk forsterker som kan sette høyttalerne dine på plass.

Derav kom altså M1, som den nye M8x TT ligner – veldig mye – på.

Det hører til historien at Heinz Lichtenegger senere kjøpte Musical Fidelity av Antony Michaelson, men det er en annen historie.

Jada, det er akryl også her. Foto: Musical Fidelity

Den nye M8x TT er bygget på samme måte som forgjengeren, med et todelt chassis i akryl, men akryltallerkenen er byttet ut med en dempet tallerken i aluminium som er satt samme av to deler med TPE-dempingen mellom dem. Kulelageret er invertert med en keramisk kule, og spilleren er remdrevet med elektronisk hastighetsbryter. Spilleren leveres forresten med en platematte i skinn.

Det todelte chassiset isolerer motor og underlag fra armen og tallerken. Som er montert på det øverste plintet, mens motoren hviler på et spesielt skum på det underste plintet.

Elektronisk hastighetsbryter. Foto: Musical Fidelity

Den modifiserte SME-armen originalen kom med, er byttet ut med en 10-tommers Pro-Ject-konstruksjon i polert aluminium med et oppheng i akryl, og et overheng på 16 mm. Den effektive lengden er 254 mm, og armen skal takle vekt fra seks til 20 gram.

Armbasen er justerbar i lengderetning også. Foto: Musical Fidelity

Armen har ikke avtakbart pickuphus, men den er høydejusterbar, og har lengde- og azimuth-justering. Spilleren har også balanserte utganger og høydejusterbare føtter som er magnetiske.

Både balanserte og ubalanserte utganger. Foto: Musical Fidelity

Spilleren leveres med kabler, men ikke pickup. Det følger heller ikke med et støvlokk, men en platestrammer ligger i esken.

Pris og levering er foreløpig ukjent, men vent en spiller i høy prisklasse. Pro-Jects dyreste koster nesten 100.000 kroner, og den nærmeste konkurrenten, Michell Gyrodec cirka 50.000 kroner. Så vi gjetter en pris et sted i mellom.

Påmontert pickup. Foto: Musical Fidelity
Les også En helt spesiell opplevelse Den lille forsterkeren var både beundret og beryktet, det er det flere grunner til.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Ny toppmodell i Regas MM-pickupserie

Gjennomsiktig kassettspiller vekker begeistring

Kompakt strømmeforsterker

Forsterkeren "ingen" har råd til

AirPlay: Lossless, så lossy, så lossless igjen

Du trenger kanskje en sånn

Får etterlengtede funksjoner

Ny rekord i antall høyttalere

Ny pickup-generasjon fra Rega

Forbedrer flaggskipet

Ny streamer fra McIntosh

Billig og bra musikkstreamer fra FiiO?

Scroll to Top