High-end

Tyske T+A lager noen av de feteste kvalitetsproduktene vi vet om. Nå kommer en ny high-end serie, og først ut er en rå forsterker.

Den nye serien kalles HV, eller High Voltage-serie om du vil. I motsetning til T+As V-serie, brukes det ikke vakuumrør i forsterkerne. Eller forsterkeren. For så langt er det bare et produkt i serie. Den integrerte stereoforsterkeren PA 3000 HV. En ganske massiv tokanalsforsterker, som er i stand til å levere over 500 w effekt.

T+A skriver at utgangstrinnet er i stand til å takle ± 160 Volt, ganske ekstrem kapasitet altså, og spenningsforsterkeren med en rekke høykapasitets MOS-FET-transistorer, kjører i Klasse A modus for null hørbar forvregning. Ideene er å få forsterkeren til å leverer lynrask spenning og strøm når transistorene krevere det, og samtidig holde harmonisk forvregning borte fra signalveien.

Det klanglige idealet skal ligge i nærheten av en rørforsterkers silkeglatte raffinement og naturlige klang, kombinert med transistorforsterkerens dynamiske egenskaper.

Baksiden er fylt med balanserte og ubalanserte innganger, og doble sett med rhodiumbelagte kabelterminaler til høyttalerne.

I januar 2013 kommer nummer to i HV-serien. MP 3000 V, som er en multisspiller med CD-avspilling, trådløs strømming, FM-radio, integrert DAC som kan brukes med tilsluttede digtale lydkiler, og T+As  skjermstyrte FD 100 fjernkontroll.

Senere i 2013 dukker også forforsterkeren P 300 HV, og effektforsterkeren A 3000 HV opp.

Prisene er:

T+A PA 3000 HV:   9.900 Euro
T+A MP 3000 HV:   7.900 Euro

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.