Monsterforsterkeren

Tyske T+A lager noen av de feteste kvalitetsproduktene vi vet om. Nå kommer en ny high-end serie, og først ut er en rå forsterker.

Den nye serien kalles HV, eller High Voltage-serie om du vil. I motsetning til T+As V-serie, brukes det ikke vakuumrør i forsterkerne. Eller forsterkeren. For så langt er det bare et produkt i serie. Den integrerte stereoforsterkeren PA 3000 HV. En ganske massiv tokanalsforsterker, som er i stand til å levere over 500 w effekt.

T+A skriver at utgangstrinnet er i stand til å takle ± 160 Volt, ganske ekstrem kapasitet altså, og spenningsforsterkeren med en rekke høykapasitets MOS-FET-transistorer, kjører i Klasse A modus for null hørbar forvregning. Ideene er å få forsterkeren til å leverer lynrask spenning og strøm når transistorene krevere det, og samtidig holde harmonisk forvregning borte fra signalveien.

Det klanglige idealet skal ligge i nærheten av en rørforsterkers silkeglatte raffinement og naturlige klang, kombinert med transistorforsterkerens dynamiske egenskaper.

Baksiden er fylt med balanserte og ubalanserte innganger, og doble sett med rhodiumbelagte kabelterminaler til høyttalerne.

I januar 2013 kommer nummer to i HV-serien. MP 3000 V, som er en multisspiller med CD-avspilling, trådløs strømming, FM-radio, integrert DAC som kan brukes med tilsluttede digtale lydkiler, og T+As  skjermstyrte FD 100 fjernkontroll.

Senere i 2013 dukker også forforsterkeren P 300 HV, og effektforsterkeren A 3000 HV opp.

Prisene er:

T+A PA 3000 HV:   9.900 Euro
T+A MP 3000 HV:   7.900 Euro

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Les også

Ny Nord N-serie er de billigste mobilene fra OnePlus til dato.
Denne håper vi blir en realitet, for se så søt den er.
Hold armen i ro og spar plass på skrivebordet med ergonomisk trackball.
I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.