Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

McIntosh MQ112 Environmental Equalizer

8-bånds justering av lyden hjemme.

Skrevet av / 10.10.23 - 10:09
McIntosh MQ112 Environmental Equalizer

Audiofile purister fnyser av equalizere og skyr selv noe så enkelt – og noen ganger nyttig, som tonekontroller. Alt som står i veien for det reneste musikksignalet er fy fy. Men noen ganger kan faktisk en god eq være et godt verktøy som kan løse noen problemer med hvordan lyden oppfører seg i rommet.

Derfor har de fleste forsterkeren fra McIntosh en enkel eq på fronten. Den kan kobles inn med en knapp når man trenger den, og vår erfaring er at den på ingen måte står i veien for lydopplevelsen.

Les også Den eneste forsterkeren du trenger McIntosh MA12000 smeller ryggen og rensker lommeboken, men lyden gjør deg euforisk og lykkelig.

Nå behøver man ikke å kjøpe en hel forsterker for å få eq i anlegget hjemme. MQ112 er en separat equalizer som kan kobles mellom en for- og en effektforsterker, og det behøver ikke å være fra McIntosh.

Foto: McIntosh

MQ112 er ikke den første såkalte environmental equalizeren fra McIntosh, men det er lenge siden de laget den forrige MQ-modellen. Den gang kompenserte den til dels for høyttalernes plassering i rommet, og kildematerialets manglende lydkvalitet.

Nå handler det mer om fintuning, og her får man åtte bånd fra 25 Hz til 10 kHz, med justeringer på ±12 dB. MQ112 har i tillegg en tilt på ±6 dB, som kan brukes nærmest som en loudness, hvor man kan løfte bass eller diskant.

Equalizerinnstillingene kan kobles ut og inn etter behov, og for fleksibilitetens skyld, har MQ112 både balanserte og ubalanserte inn- og utganger.

Foto: McIntosh

McIntosh MQ112 er klar for bestilling til 3000 USD.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top