nyhet

CD-spiller for viderekomne

Med en ny CD-spiller og musikkstrømmer, får man det beste av begge verdener, ifølge McIntosh.
forfatter

Nylanseringer av CD-spillere, er ikke hverdagskost, men McIntosh slipper arvtakeren til MCD550 og en ny musikkstrømmer.

CD-spilleren som nå heter MCD600, er bygget på samme type chassis, med både variable og faste lydutganger. Begge ubalanserte eller balanserte om man vil.

Den variable gjør det mulig å koble spileren rett i en effektforsterker, siden spilleren har innebygget forforsterker med volumkontroll.

(Foto: Produsenten)

For på baksiden er det nemlig to innganger, optisk og koaksial, som man kan koble digitale lydkilder til, og velge mellom en av lydkildene og CD-avspilling.

Spilleren har også optisk og koaksial lyd ut.

Teknisk sett er MCD600 satt opp med en ny åttekanals, 32-bit PCM/DSD digitalomvandler (DAC). Den kjører i såkalt Quad Balanced modus, med fire kanaler for hver av stereokanalene, for bedre dynamikk og lavere støygulv, og støtter PCM-filer opp til 32-bit/384kHz.

(Foto: Produsenten)

MS500 Music Streamer, er et helt annet produkt. Den integrerer nettbasert strømming med musikk rippet til den integrerte 500GB store SSD-en på innsiden.

Her kan man spille av ukomprimerte og tapsfrie lydfiler opp til 24-bit/192kHz oppløsning.

Siden det ikke finnes bevegelige deler, eller vifter her, er MS500 både musestille og fri for vibrasjoner.

(Foto: Produsenten)

Den støtter de aller fleste strømmetjenester rett ut av boksen. Som Deezer, Murfie, Pandora, Rhapsody, SiriusXM (der det finnes), Slacker, Spotify, TIDAL og TuneIn nettradio.

De tre USB-portene på baksiden gjør det dessuten mulig å utvide med flere disker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.