McIntosh MC830 monoforsterker og C8 forforsterker

Kompakt high-end med nok krefter.
Annonse
Annonse
forfatter

De to nye McIntosh-forsterkerne utvider utvalget i McIntosh mer kompakte serie som startet med de små rørforsterkerne for 50 år siden, og senere fortsatte med legendariske MC275 i ny versjon, og nylig de integrerte MA252 og den glimrende MA352.

Dette er den naturlige utvidelsen i McIntosh ‘halvchassis’-serie, en forforsterker med platespillerinngang og mulighet for digitalomvandler, og to monoforsterkere.

Forforsterkeren som kalles C8, er like stor som en MA252, og bruker fire 12AX7 vakuumrør, den har balanserte og ubalanserte innganger, og tilsvarende utganger.

Den har også separate innganger for platespillere med MC- og MM-pickuper, med mulighet for å justere belastningen til ulike pickuper.

Men, den har også en egen plass til McIntosh DAC-modul DA2, som kan monteres som ekstrautstyr. Da får man to optiske, to koaksiale, én USB og en MCT-inngang (for McIntosh SACD-spillere) – og en HDMI-inngang.

Annonse

DAC-en bruker en 32-bit, 384 kHz, åttekanals omvandler i såkalt Quad-balanced mode, med signalbehandling i fire kanaler hver til høyre og venstre kanal, for å dempe støy og forbedre dynamikkomfanget og redusere forvrengning.

Forforsterkeren har også McIntosh meget gode hodetelefonutgang.

Effektforsterkeren MC830, er en monoforsterker med 300w effekt, som øker til 480 w i 4 ohm, med effektmeter som viser nøyaktig utgangseffekt både i 8 og 4 ohm.

Den har også McIntosh Power Guard som beskytter høyttalerne for klipping av utgangsignalet, og Sentry Monitor, som kobler ut forsterkeren hvis belastningen blir for stor, for å hindre skader.

Forsterkerene er tilgengelig i Europa i oktober, prisene i USA er 3500 USD for C8, og 4000 USD for MC830. Legg til mva, så vet man cirka hvor prisene vil ligge her hjemme.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.