TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

McIntosh MC830 monoforsterker og C8 forforsterker

Kompakt high-end med nok krefter.

forfatter
Publisert 17.09.20 - 16:00

De to nye McIntosh-forsterkerne utvider utvalget i McIntosh mer kompakte serie som startet med de små rørforsterkerne for 50 år siden, og senere fortsatte med legendariske MC275 i ny versjon, og nylig de integrerte MA252 og den glimrende MA352.

Dette er den naturlige utvidelsen i McIntosh ‘halvchassis’-serie, en forforsterker med platespillerinngang og mulighet for digitalomvandler, og to monoforsterkere.

Forforsterkeren som kalles C8, er like stor som en MA252, og bruker fire 12AX7 vakuumrør, den har balanserte og ubalanserte innganger, og tilsvarende utganger.

Den har også separate innganger for platespillere med MC- og MM-pickuper, med mulighet for å justere belastningen til ulike pickuper.

Men, den har også en egen plass til McIntosh DAC-modul DA2, som kan monteres som ekstrautstyr. Da får man to optiske, to koaksiale, én USB og en MCT-inngang (for McIntosh SACD-spillere) – og en HDMI-inngang.

DAC-en bruker en 32-bit, 384 kHz, åttekanals omvandler i såkalt Quad-balanced mode, med signalbehandling i fire kanaler hver til høyre og venstre kanal, for å dempe støy og forbedre dynamikkomfanget og redusere forvrengning.

Forforsterkeren har også McIntosh meget gode hodetelefonutgang.

Effektforsterkeren MC830, er en monoforsterker med 300w effekt, som øker til 480 w i 4 ohm, med effektmeter som viser nøyaktig utgangseffekt både i 8 og 4 ohm.

Den har også McIntosh Power Guard som beskytter høyttalerne for klipping av utgangsignalet, og Sentry Monitor, som kobler ut forsterkeren hvis belastningen blir for stor, for å hindre skader.

Forsterkerene er tilgengelig i Europa i oktober, prisene i USA er 3500 USD for C8, og 4000 USD for MC830. Legg til mva, så vet man cirka hvor prisene vil ligge her hjemme.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Følg Lyd & Bilde