McIntosh MC830 monoforsterker og C8 forforsterker

Kompakt high-end med nok krefter.

De to nye McIntosh-forsterkerne utvider utvalget i McIntosh mer kompakte serie som startet med de små rørforsterkerne for 50 år siden, og senere fortsatte med legendariske MC275 i ny versjon, og nylig de integrerte MA252 og den glimrende MA352.

Dette er den naturlige utvidelsen i McIntosh ‘halvchassis’-serie, en forforsterker med platespillerinngang og mulighet for digitalomvandler, og to monoforsterkere.

Forforsterkeren som kalles C8, er like stor som en MA252, og bruker fire 12AX7 vakuumrør, den har balanserte og ubalanserte innganger, og tilsvarende utganger.

Den har også separate innganger for platespillere med MC- og MM-pickuper, med mulighet for å justere belastningen til ulike pickuper.

Men, den har også en egen plass til McIntosh DAC-modul DA2, som kan monteres som ekstrautstyr. Da får man to optiske, to koaksiale, én USB og en MCT-inngang (for McIntosh SACD-spillere) – og en HDMI-inngang.

DAC-en bruker en 32-bit, 384 kHz, åttekanals omvandler i såkalt Quad-balanced mode, med signalbehandling i fire kanaler hver til høyre og venstre kanal, for å dempe støy og forbedre dynamikkomfanget og redusere forvrengning.

Forforsterkeren har også McIntosh meget gode hodetelefonutgang.

Effektforsterkeren MC830, er en monoforsterker med 300w effekt, som øker til 480 w i 4 ohm, med effektmeter som viser nøyaktig utgangseffekt både i 8 og 4 ohm.

Den har også McIntosh Power Guard som beskytter høyttalerne for klipping av utgangsignalet, og Sentry Monitor, som kobler ut forsterkeren hvis belastningen blir for stor, for å hindre skader.

Forsterkerene er tilgengelig i Europa i oktober, prisene i USA er 3500 USD for C8, og 4000 USD for MC830. Legg til mva, så vet man cirka hvor prisene vil ligge her hjemme.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.