Nyhet

McIntosh MC830 monoforsterker og C8 forforsterker

Kompakt high-end med nok krefter.

Skrevet av / 17.09.20 - 16:00
McIntosh MC830 monoforsterker og C8 forforsterker

De to nye McIntosh-forsterkerne utvider utvalget i McIntosh mer kompakte serie som startet med de små rørforsterkerne for 50 år siden, og senere fortsatte med legendariske MC275 i ny versjon, og nylig de integrerte MA252 og den glimrende MA352.

Dette er den naturlige utvidelsen i McIntosh ‘halvchassis’-serie, en forforsterker med platespillerinngang og mulighet for digitalomvandler, og to monoforsterkere.

Forforsterkeren som kalles C8, er like stor som en MA252, og bruker fire 12AX7 vakuumrør, den har balanserte og ubalanserte innganger, og tilsvarende utganger.

Den har også separate innganger for platespillere med MC- og MM-pickuper, med mulighet for å justere belastningen til ulike pickuper.

Men, den har også en egen plass til McIntosh DAC-modul DA2, som kan monteres som ekstrautstyr. Da får man to optiske, to koaksiale, én USB og en MCT-inngang (for McIntosh SACD-spillere) – og en HDMI-inngang.

DAC-en bruker en 32-bit, 384 kHz, åttekanals omvandler i såkalt Quad-balanced mode, med signalbehandling i fire kanaler hver til høyre og venstre kanal, for å dempe støy og forbedre dynamikkomfanget og redusere forvrengning.

Forforsterkeren har også McIntosh meget gode hodetelefonutgang.

Effektforsterkeren MC830, er en monoforsterker med 300w effekt, som øker til 480 w i 4 ohm, med effektmeter som viser nøyaktig utgangseffekt både i 8 og 4 ohm.

Den har også McIntosh Power Guard som beskytter høyttalerne for klipping av utgangsignalet, og Sentry Monitor, som kobler ut forsterkeren hvis belastningen blir for stor, for å hindre skader.

Forsterkerene er tilgengelig i Europa i oktober, prisene i USA er 3500 USD for C8, og 4000 USD for MC830. Legg til mva, så vet man cirka hvor prisene vil ligge her hjemme.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Arcam: Det beste vi har laget!

47 år gammel - og ung med de unge

Nå kommer Yamahas hodetelefonforsterker

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Scroll to Top