TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

McIntosh MC451 hybridforsterker

McIntosh MC451 med Hybrid Drive er et 300 pluss 150 watts beist.

forfatter
Publisert 08.12.22 - 16:00

Hybrid Drive er McIntosh måte å fortelle at de bruker to litt ulike driftsprinsipper. Den første store forsterkeren med Hybrid Drive var MC901, som kombinerte transistorer med vakuumrør og McIntosh patenterte autoformere, massive transformatorer som beskytter forsterkeren og gjør den mer stabil under belastning.

Den nye MC451 er en fysisk mindre versjon av 901, som takk og lov tar opp mindre plass, og koster mindre.

Den kraftige effektforsterkeren er en monoforsterker, det behøves altså to til stereo, og den har alt McIntosh kan klemme inn av forsterkerteknologi.

Foto: McIntosh

Power Guard, Power Guard SGS, Sentry Monitor og Unity Coupled Circuit, blant annet. Sistnevnte beskriver koblingen i transformatorene som har egne viklinger for 2, 4 og 8 ohms høyttalere. De andre begrepene beskytter forsterkeren mot overbelastning og kortslutning.

Men det spesielle med akkurat MC451, er kombinasjonen av transistorer og vakuumrør. Her leverer transistorene 300 w effekt, mens rørene leverer 150 w effekt.

Foto: McIntosh

Denne hybride løsningen fungerer sånn at man deler frekvensområdet mellom de to prinsippene, og på baksiden kan man selv justere delefrekvensen mellom transistorer og rør etter ønske. Da kan transistorene drive basselementene i en høyttaler, og rørene resten av høyttalerelementene.

Foto: McIntosh

Delingen kan justereres mellom 100 og 1000 hz, og man kan også justere gain, nivået, på rørene i forsterkeren i forhold til transistorene. Forsterkeren har separate innganger for transistor og rør, hvis man skulle ønske å bruke separate delefilter.

MC451 er ikke mange ukene unna demorommene til utvalgte McIntosh-forhandlere, som nok vil legge mva på toppen av den oppgitte prisen på 14000 USD per stykk. Da nærmer vi oss 200.000 kr per MC451, men du verden så tøft det kan bli. Bare se her:

Foto: McIntosh

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

McIntosh MC901 Dual Mono

Dette har du aldri sett før

300 w her og 600 w der.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

En kommentar om “McIntosh MC451 hybridforsterker”

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støy Den ene strømforsyningen kan du koble seks enheter til.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
lbpluss
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
lbpluss
Endelig får Hegels forsterkere AirPlay 2 Hegels forsterkere får bedre strømmefunksjon med AirPlay 2, og dermed også bedre smarthjemstøtte.
Følg Lyd & Bilde