Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

McIntosh MC451 hybridforsterker

McIntosh MC451 med Hybrid Drive er et 300 pluss 150 watts beist.

Skrevet av / 08.12.22 - 16:00
McIntosh MC451 hybridforsterker

Hybrid Drive er McIntosh måte å fortelle at de bruker to litt ulike driftsprinsipper. Den første store forsterkeren med Hybrid Drive var MC901, som kombinerte transistorer med vakuumrør og McIntosh patenterte autoformere, massive transformatorer som beskytter forsterkeren og gjør den mer stabil under belastning.

Den nye MC451 er en fysisk mindre versjon av 901, som takk og lov tar opp mindre plass, og koster mindre.

Den kraftige effektforsterkeren er en monoforsterker, det behøves altså to til stereo, og den har alt McIntosh kan klemme inn av forsterkerteknologi.

Foto: McIntosh

Power Guard, Power Guard SGS, Sentry Monitor og Unity Coupled Circuit, blant annet. Sistnevnte beskriver koblingen i transformatorene som har egne viklinger for 2, 4 og 8 ohms høyttalere. De andre begrepene beskytter forsterkeren mot overbelastning og kortslutning.

Men det spesielle med akkurat MC451, er kombinasjonen av transistorer og vakuumrør. Her leverer transistorene 300 w effekt, mens rørene leverer 150 w effekt.

Foto: McIntosh

Denne hybride løsningen fungerer sånn at man deler frekvensområdet mellom de to prinsippene, og på baksiden kan man selv justere delefrekvensen mellom transistorer og rør etter ønske. Da kan transistorene drive basselementene i en høyttaler, og rørene resten av høyttalerelementene.

Foto: McIntosh

Delingen kan justereres mellom 100 og 1000 hz, og man kan også justere gain, nivået, på rørene i forsterkeren i forhold til transistorene. Forsterkeren har separate innganger for transistor og rør, hvis man skulle ønske å bruke separate delefilter.

MC451 er ikke mange ukene unna demorommene til utvalgte McIntosh-forhandlere, som nok vil legge mva på toppen av den oppgitte prisen på 14000 USD per stykk. Da nærmer vi oss 200.000 kr per MC451, men du verden så tøft det kan bli. Bare se her:

Foto: McIntosh

McIntosh MC901 Dual Mono

300 w her og 600 w der.

Les videre
Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

1 hendelser på “McIntosh MC451 hybridforsterker”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

High-end du neppe har sett før

Gjett hva dette er

Oppgraderer retrohøyttalerne

Kraftfull strømmeforsterker

Hyllest til legendarisk album

Gammel klassiker gjenoppstår

Scroll to Top