High-end

McIntosh liker å feire store begivenheter. I år er det 50 år siden de lanserte MC275. Så da er det på sin plass med en jubileumsversjon av en av de best kjente high-end forsterkerne.
forfatter

Amerikanske McIntosh har holdt på siden 1949, men i 1961 kom det som kanskje er deres best kjente forsterker. Og for lengst en legende i high-end kretser.

McIntosh MC275 50th Anniversary Limited Edition, som denne utgaven kalles, er naturligvis basert på den nåværende – for den er fremdeles i produksjon – MC275.

Bare i gullbelagt utførelse og med lysdioder som viser status til rørene. For dette er en stereo rørforsterker, på 2 x 75 w, slik man lagde forsterkere før transistorens tid.

Men det er et par ting som er nytt på denne versjonen av MC275. Nemlig Sentry Monitor-kretsen som slukker forsterkeren om et rør ryker, og tenner den igjen når et nytt rør er på plass. Den har endelig fått triggerkontakter, slik at forsterkeren slår seg av og på når den er tilkoblet en McIntosh forforsterker med Power Control.

Jubileumsmodellen slippes i desember. Norsk pris havner rundt 50.000 kroner.

Den nåværende originalen har vi testet  to ganger, sist gang i 2009. Testen leser du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.