Search
Generic filters

McIntosh feirer 50 år

McIntosh liker å feire store begivenheter. I år er det 50 år siden de lanserte MC275. Så da er det på sin plass med en jubileumsversjon av en av de best kjente high-end forsterkerne.

Amerikanske McIntosh har holdt på siden 1949, men i 1961 kom det som kanskje er deres best kjente forsterker. Og for lengst en legende i high-end kretser.

McIntosh MC275 50th Anniversary Limited Edition, som denne utgaven kalles, er naturligvis basert på den nåværende – for den er fremdeles i produksjon – MC275.

Bare i gullbelagt utførelse og med lysdioder som viser status til rørene. For dette er en stereo rørforsterker, på 2 x 75 w, slik man lagde forsterkere før transistorens tid.

Men det er et par ting som er nytt på denne versjonen av MC275. Nemlig Sentry Monitor-kretsen som slukker forsterkeren om et rør ryker, og tenner den igjen når et nytt rør er på plass. Den har endelig fått triggerkontakter, slik at forsterkeren slår seg av og på når den er tilkoblet en McIntosh forforsterker med Power Control.

Jubileumsmodellen slippes i desember. Norsk pris havner rundt 50.000 kroner.

Den nåværende originalen har vi testet  to ganger, sist gang i 2009. Testen leser du her.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker