TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

McIntosh feirer 50 år

McIntosh liker å feire store begivenheter. I år er det 50 år siden de lanserte MC275. Så da er det på sin plass med en jubileumsversjon av en av de best kjente high-end forsterkerne.

forfatter
Publisert 20.10.11 - 08:28

Amerikanske McIntosh har holdt på siden 1949, men i 1961 kom det som kanskje er deres best kjente forsterker. Og for lengst en legende i high-end kretser.

McIntosh MC275 50th Anniversary Limited Edition, som denne utgaven kalles, er naturligvis basert på den nåværende – for den er fremdeles i produksjon – MC275.

Bare i gullbelagt utførelse og med lysdioder som viser status til rørene. For dette er en stereo rørforsterker, på 2 x 75 w, slik man lagde forsterkere før transistorens tid.

Men det er et par ting som er nytt på denne versjonen av MC275. Nemlig Sentry Monitor-kretsen som slukker forsterkeren om et rør ryker, og tenner den igjen når et nytt rør er på plass. Den har endelig fått triggerkontakter, slik at forsterkeren slår seg av og på når den er tilkoblet en McIntosh forforsterker med Power Control.

Jubileumsmodellen slippes i desember. Norsk pris havner rundt 50.000 kroner.

Den nåværende originalen har vi testet  to ganger, sist gang i 2009. Testen leser du her.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For øye og øret Hos det nordiske designfirmaet Poasana er idéen om et godt lydmiljø en viktig komponent for økt livskvalitet og generelt velvære
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Følg Lyd & Bilde