TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Mark Levinson ML-50

Trolig det beste Mark Levinson har laget.

Når man blir 50 skal man selvsagt feire. Mark Levinson gjør det med et par forsterkere vi gjerne skulle hatt, men prislappen gjør ML-50 til et forsterkersett for de få.

Dessuten blir de bare laget i 100 par, så du finner dem neppe i hyllene hos den lokale stereosjappa.

Mark Levinson startet å bygge forsterkere under sitt eget navn i 1972, og de het alle noe med ML så lenge Mark Levinson selv var en del av selskapet. Nå er han for lengst ute, men Harman tar vare på tradisjonene og legger man godviljen til, kan man si at ML-50 følger tradisjonen.

Under glasslokket på toppen, kan man se LED lyse opp innsiden, som er bygget på samme plattform som No 536, også den en Mark Levinson-forsterker. Større konsensatorer har økt kapasiteten fra 8,800uF til 13,200uF i driver-trinnet, og fra 169,200uF til 206,800uF i utgangstrinnet. Som har fått endret likeretterne fra Schottky til lavere motstand fra transformateorren til filterkondensatorene.

Forsterkeren kjører i ren klasse A opptil 20 w, og leverer hele 425 w i 8 ohm, og leveres med tilpasset strømkabel, mikrofiberklut, hvite hansker og kommer stablet på en trepall.

ML-50 er leveres ikke før i 4. kv 2022, og prisen er estimert til 50.000 USD for paret. Før mva.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Lyd & Bilde