Search
Generic filters

Marantz gir nytt liv til hodetelefonene

Hodetelefonforsterkeren HD-DAC1 har innebygd digitalkonverter og lover å ta silkehånd om hodetelefonene, uansett musikk.

HD-DAC1 er Marantz sin første hodetelefonforsterker med innebygd digitalkonverter. Den har arvet teknologi fra Marantz’s high-end Premium 11-series, og kan drive hodetelefoner med impedanser opp til 600 ohm. Den har tre gaininnstillinger: høy, medium og lav, etter hvor tungdrevne hodetelefonene er.

Høyoppløst med store strømressurser
HD-DAC1 har høyampere lydmoduler (HDAM-SA2) for å gi rikelig med strøm til hodetelefonene, og Marantz lover førsteklasses håndtering av digitale signaler med DAC-chipen CS4398 fra Cirrus Logic. Den håndterer høyoppløste lydsignaler opp til 24-bit / 192 kHz, og har dessuten støtte for DSD (2,8 og 5,6 MHz).

Bruk i stereoanlegget
I tillegg til hodetelefonutgang finnes ubalanserte RCA-utganger for tilkobling til et stereoanlegg. Velg da mellom variabelt eller fastsatt lydnivå. Dermed kan du bruke den som en ren DAC, eller som en forforsterker, i et stereoanlegg. Eller koble den til et par aktive høyttalere.

Innganger
To optiske og en koaksial digitalinngang I tillegg til en USB-DAC-inngang for datamaskin, gir gode tilkoblingsmuligheter. iPhone og iPad kan dessuten kobles til via en USB-inngang på fronten. Og for å være sikker på at man ikke skal trenge en ekstra forforsterker til for eksempel en platespiller, er det dessuten en analog stereoinngang.

Forsterkeren er godt utstyrt med innganger, og kan dessuten tilkobles stereoanlegget.
Forsterkeren er godt utstyrt med innganger, og kan dessuten tilkobles stereoanlegget.

Asynkron
USB-DAC-inngangen jobber for øvrig asynkront, slik at digitalklokken i datamaskinen forbikobles. Klokka i Marantz-DAC-en har garantert lavere jitter, da den er laget eksklusivt for lyd og er dermed tilpasset oppløsningen til lydsignalet – i motsetning til en datamaskins, som er tilpasset prosessorens arbeidshastighet. Dobbel klokke skal gi ekstra nøyaktighet. Videre har USB-inngangen fått ekstra isolasjon for å fjerne høyfrekvensstøy fra datamaskinens strømforsyning, som lett kan forplante seg i digitalsignalet.

Informasjon om lydnivå, kildeinngang og oppløsning vises i tegnruten. Fronten er i solid aluminium, og bunnplaten er i to lag. Sidestykkene er i stilig retro treutførelse.

Norsk pris antas å bli rundt 8.000 kroner.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.