Hodetelefoner - utstyr

Hodetelefonforsterkeren HD-DAC1 har innebygd digitalkonverter og lover å ta silkehånd om hodetelefonene, uansett musikk.
Annonse
Annonse
forfatter

HD-DAC1 er Marantz sin første hodetelefonforsterker med innebygd digitalkonverter. Den har arvet teknologi fra Marantz’s high-end Premium 11-series, og kan drive hodetelefoner med impedanser opp til 600 ohm. Den har tre gaininnstillinger: høy, medium og lav, etter hvor tungdrevne hodetelefonene er.

Høyoppløst med store strømressurser
HD-DAC1 har høyampere lydmoduler (HDAM-SA2) for å gi rikelig med strøm til hodetelefonene, og Marantz lover førsteklasses håndtering av digitale signaler med DAC-chipen CS4398 fra Cirrus Logic. Den håndterer høyoppløste lydsignaler opp til 24-bit / 192 kHz, og har dessuten støtte for DSD (2,8 og 5,6 MHz).

Bruk i stereoanlegget
I tillegg til hodetelefonutgang finnes ubalanserte RCA-utganger for tilkobling til et stereoanlegg. Velg da mellom variabelt eller fastsatt lydnivå. Dermed kan du bruke den som en ren DAC, eller som en forforsterker, i et stereoanlegg. Eller koble den til et par aktive høyttalere.

Innganger
To optiske og en koaksial digitalinngang I tillegg til en USB-DAC-inngang for datamaskin, gir gode tilkoblingsmuligheter. iPhone og iPad kan dessuten kobles til via en USB-inngang på fronten. Og for å være sikker på at man ikke skal trenge en ekstra forforsterker til for eksempel en platespiller, er det dessuten en analog stereoinngang.

Forsterkeren er godt utstyrt med innganger, og kan dessuten tilkobles stereoanlegget.
Forsterkeren er godt utstyrt med innganger, og kan dessuten tilkobles stereoanlegget.

Asynkron
USB-DAC-inngangen jobber for øvrig asynkront, slik at digitalklokken i datamaskinen forbikobles. Klokka i Marantz-DAC-en har garantert lavere jitter, da den er laget eksklusivt for lyd og er dermed tilpasset oppløsningen til lydsignalet – i motsetning til en datamaskins, som er tilpasset prosessorens arbeidshastighet. Dobbel klokke skal gi ekstra nøyaktighet. Videre har USB-inngangen fått ekstra isolasjon for å fjerne høyfrekvensstøy fra datamaskinens strømforsyning, som lett kan forplante seg i digitalsignalet.

Informasjon om lydnivå, kildeinngang og oppløsning vises i tegnruten. Fronten er i solid aluminium, og bunnplaten er i to lag. Sidestykkene er i stilig retro treutførelse.

Norsk pris antas å bli rundt 8.000 kroner.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Les også

Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Med en av disse lydplankene blir det garantert en god jul.
Bitteliten sub med uante krefter.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Øretelefonene Nova H1 er laget for kvinner og andre som liker å pynte seg med øredobber.
Bitteliten sub med uante krefter.
En av tidenes mest populære Netflix-filmer får snart sin oppfølger (-e?).
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.
Nye smart-låser som du kan snakke til - og som kan snakke med dine andre smart-enheter.
Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Reporter-utgave med kevlar
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass