TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Marantz gir nytt liv til hodetelefonene

Hodetelefonforsterkeren HD-DAC1 har innebygd digitalkonverter og lover å ta silkehånd om hodetelefonene, uansett musikk.

forfatter
Publisert 21.09.14 - 16:35

HD-DAC1 er Marantz sin første hodetelefonforsterker med innebygd digitalkonverter. Den har arvet teknologi fra Marantz’s high-end Premium 11-series, og kan drive hodetelefoner med impedanser opp til 600 ohm. Den har tre gaininnstillinger: høy, medium og lav, etter hvor tungdrevne hodetelefonene er.

Høyoppløst med store strømressurser
HD-DAC1 har høyampere lydmoduler (HDAM-SA2) for å gi rikelig med strøm til hodetelefonene, og Marantz lover førsteklasses håndtering av digitale signaler med DAC-chipen CS4398 fra Cirrus Logic. Den håndterer høyoppløste lydsignaler opp til 24-bit / 192 kHz, og har dessuten støtte for DSD (2,8 og 5,6 MHz).

Bruk i stereoanlegget
I tillegg til hodetelefonutgang finnes ubalanserte RCA-utganger for tilkobling til et stereoanlegg. Velg da mellom variabelt eller fastsatt lydnivå. Dermed kan du bruke den som en ren DAC, eller som en forforsterker, i et stereoanlegg. Eller koble den til et par aktive høyttalere.

Innganger
To optiske og en koaksial digitalinngang I tillegg til en USB-DAC-inngang for datamaskin, gir gode tilkoblingsmuligheter. iPhone og iPad kan dessuten kobles til via en USB-inngang på fronten. Og for å være sikker på at man ikke skal trenge en ekstra forforsterker til for eksempel en platespiller, er det dessuten en analog stereoinngang.

Forsterkeren er godt utstyrt med innganger, og kan dessuten tilkobles stereoanlegget.
Forsterkeren er godt utstyrt med innganger, og kan dessuten tilkobles stereoanlegget.

Asynkron
USB-DAC-inngangen jobber for øvrig asynkront, slik at digitalklokken i datamaskinen forbikobles. Klokka i Marantz-DAC-en har garantert lavere jitter, da den er laget eksklusivt for lyd og er dermed tilpasset oppløsningen til lydsignalet – i motsetning til en datamaskins, som er tilpasset prosessorens arbeidshastighet. Dobbel klokke skal gi ekstra nøyaktighet. Videre har USB-inngangen fått ekstra isolasjon for å fjerne høyfrekvensstøy fra datamaskinens strømforsyning, som lett kan forplante seg i digitalsignalet.

Informasjon om lydnivå, kildeinngang og oppløsning vises i tegnruten. Fronten er i solid aluminium, og bunnplaten er i to lag. Sidestykkene er i stilig retro treutførelse.

Norsk pris antas å bli rundt 8.000 kroner.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For øye og øret Hos det nordiske designfirmaet Poasana er idéen om et godt lydmiljø en viktig komponent for økt livskvalitet og generelt velvære
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Følg Lyd & Bilde