Marantz blir digital

Med innebygget DAC, hodetelefonforsterker og 70 w effekt, er Marantz første digitale forsterker midt i blinken for den moderne musikkentusiasten.
forfatter

Den ligner på noe vi har testet tidligere, nemlig Marantz HD-DAC1. En fenomenalt vellydende digitakonverter med en påkostet hodetelefonutgang, og forforsterkerutgang. Som krever enten et par aktive høyttalere, eller en separat forsterker for å brukes i et anlegg.

Les testen av HD-DAC1 her.

Marantz HD-AMP1 kan smekkes rett i et hvilket som helt anlegg, for den har både DAC, hodetelefonforsterker og forsterker innebygget.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

For i tillegg til kretskortet med en ESS Sabre digitalkonverter (ES9o10KM2) som støtter opp til 32-bit/384 kHz oppløsning, har den en digital forsterker som leverer 70 w effekt til hver kanal (4 ohm).

Dermed kan den erstatte en aldrende analog forsterker. Med to analoge lydinnganger i tillegg til USB for laptopen, en koaksial og to optiske digitalinnganger, kan den brukes med både eldre og nye lydkilder.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Den har også subwooferutgang, slik at man kan koble inn en sub dersom man ønsker mer dypbass.

Marantz bruker en så kalt svitsjekrets som også kalles klasse D og egentlig ikke er en ren digitalforsterker, som en PCM-forsterker er, men jobber med ekstrem rask svitsjing av transistorerne. I stedet for lineær økning av effekt med tilførsel av mer strøm.

Uansett, Marantz har valgt å hoppe over tilbakekobling på utgangstrinnet fordi de mener det øker forvrengningen og senker dempningsfaktoren. Det kan føre til at forsterkeren blir ustabil når høyttalerbelastningen varierer.

DAC-en har to valgbare filterinnstillinger for digitalfiltreringen av signalet, slik at lytteren til en viss grad kan tilpasse lydkarakteristikken.

Forsterkeren er i salg fra januar/februar 2016, til 10.990 kr.

HD-AMP1 fakta:

 •  2 x 70W (4 Ohm RMS) svitsjeforsterker – klasse D
 • Current Feedback krets for forforsterkertrinnet
 • HDAM-SA2 og HDAM-SA3 forsterkermoduler
 • Marantz Musical digitalfiltere
 • 2 x optisk, koaksial og USB type B digitalnnganger med opp til 384kHz/32bit høyoppløst lyd og DSD2.8, DSD5.6, DSD11.2 støtte
 • To analoge innganger
 • Subwooferutgang
 • Hodetelefonutgang
 • ESS SABRE ES9010KM2 DAC
 • Dual Clock for bedre presisjon
 • Forbedret skjerming av USB-inngangen som demper støy og forvrengning

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.