annonse
annonse
annonse
Hegel H120

Liten forsterkerkjempe fra Hegel

Den nye H120 pensjonerer Röst, med nye funksjoner og bedre digitalbehandling.

Legg til som favoritt

Ikke bare var Röst Hegels første hvite forsterker og dessuten den første med IP nettverksfjernstyring, men den var også den første integrerte til under 20.000 kroner som hadde SoundEngine2. Altså den nyeste versjonen av Hegels teknologi som betraktelig reduserer forvrengning i musikksignalet. Les: bedre og renere lyd.

Test: H590 – Hegels integrerte superforsterker

Röst var også Hegels første forsterker med et nytt og behagelig OLED-display, mot forgjengernes smått intense blå tegnruter med strekoppløsning.

Med digitalinnganger, AirPlay og DLNA nettverksavspilling var Röst var en forsterker for alle. Altså både for de som ønsket det enkelt, brukervennlig, og med en slank og nett formfaktor. Men også for dem som var villige til å betale litt mer for bedre lyd.

Etter hvert lærte man at «alle» inkluderer folk som ønsket mulighet for Spotify Connect i den ene enden, og så har man hi-fi-feinschmeckerne som vil ha Roon-avspilling i andre enden. Selv om Röst var brukervennlig på alle måter, og låt meget bra nært uansett hva den sto koblet til av høyttalere, tilfredsstilte den ikke disse behovene.

Hegel H120
I likhet med forgjengeren Röst er H120 tilgjengelig i hvitt. Foto: Hegel

En ny, liten konge?

Hegel har nå derfor pensjonert Röst, til fordel for den nye H120. Ok, så klinger ikke navnet like fint, samtidig er det enklere å forstå hvor den ligger på kvalitets- og utstyrsnivå i forhold til Hegels øvrige forsterkermodeller. Avsløring: den legger seg imellom H90 og H190.

Samme effekt, bedre digitaldel

Effekten er den samme som på Röst, altså 2 x 75 watt. Med en høy dempefaktor (2.000:1) vil basskontrollen være meget god, som vi husker fra forgjengeren. Oppgraderingene i analogdelene er små, men i følge Hegel fortsatt viktige nok til å gi bedre lyd. Ikke minst har hodetelefonutgangen et lavere støygulv.

Hegel H120
Hegel H120 i svart. Foto: Hegel

 

Oppgraderingen hos H120 ligger først og fremst i digitaldelkonverteringen. H120 har nemlig fått samme DAC som H190 (AK4490EQ), og Hegel lover er et stort steg opp fra Röst. Mer oppløst, presis og dynamisk er ord som går igjen.

Justerbare innganger

Alle innganger kan bypasses til hjemmekinobruk, eller sammen med Bluesound eller Sonos nettverksspiller hvis du vil stille lydnivået direkte med den i stedet for forsterkeren. Lydnivået kan også justeres til de individuelle inngangene, så du kan nivåtilpasse dem om du for eksempel har en platespillerforsterker med lav utgangsspenning. Eller andre kilder med ulikt utgangsnivå.

Maksimalt lydnivå kan settes individuelt for høyttaler- og hodetelefonutgangen, og dessuten selv bestemme hvilket lydnivå forsterkeren skal stå i når den starter opp.

Hegel H120
Foto: Hegel

 

Laget for strømming

H120 er laget for moderne folk som ønsker å strømme musikken enkelt – og med høy kvalitet. I motsetning til Röst kan H120 derfor skilte med innebygd støtte for Spotify Connect, så du trenger bare en mobiltelefon og en Spotify-konto – og vipps!

Hegel H120 rear panel
Av digitale innganger finnes tre optiske i tillegg til koaksial og en USB-DAC-inngang. To ubalanserte og en balansert analoginngang er også tilgjengelig. Foto: Hegel

 

I tillegg vil forsterkeren ved lansering være Roon-kompatibel. Som betyr at den kun trenger å stå tilkoblet hjemmenettverket, og deretter er det bare å spille musikk fra Roon på PC eller Mac. Tidligere måtte man ha USB-kabel til PC-en for å gjøre dette.

Les vår test av Roon-serveeren Nucleus Plus her

H120 har også Apple Airplay, IP-kontroll, Control4-sertifisering og DLNA/UPnP-strømming. Fremtidige funksjoner loves, og forsterkeren kan da software-oppdateres direkte over internett.

Pris og tilgjengelighet

Hegel H120 vil koste 22.998 kroner og kan kjøpes fra midten av november.

 

soundgarden.no

hegel.com

Kommentarfeltet er åpnet mellom 06:30 - 23:00.
Har du noe å tilføye?
Velkommen til Lyd & Bildes diskusjonsforum. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å slette eller moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Denne artikkelen har 2 kommentarer

  1. Støttes Tidal streaming? Hva med MQA støtte?

    1. Tidal støttes gjennom Roon. Tidal Connect er ikke rullet ut ennå, men ingen ord om det nei. Da blir det PC via USB, hvis du ikke bruker Roon.

Legg igjen en kommentar

annonse

Les også

Kraftig hybridforsterker

Kraftig hybridforsterker

Rør og transistor i skjønn forening.
Selg varer - eller bli solgt selv!

Selg varer – eller bli solgt selv!

Har tiden kommet for å selge Bang & Olufsen?
Audioquest Dragonfly Cobalt

Audioquest Dragonfly Cobalt

Plugg inn en bærbar DAC og forbered deg på noe du aldri har hørt fra mobilen.

Forbedret McIntosh

Forbedret McIntosh

McIntosh ruller ut en ny generasjon forforsterkere, og det betyr selvsagt at den fantastiske C2600 får en oppdatering. Den nye heter naturligvis C2700
Naim Uniti Star

Naim Uniti Star

For de mange som samler på CD-er, og liker å strømme musikk, finnes det ikke noe bedre enn Naim Uniti Star.

Aune S6 Pro

Aune S6 Pro

Aune S6 Pro er både DAC og hodetelefonforsterker, men best hvis du kan utnytte begge deler.

Como Audio Bluetooth Turntable

Como Audio Bluetooth Turntable

De har bare en platespiller, men den er til gjengjeld meget god - og trådløs.

Sony PS-LX310BT

Sony PS-LX310BT

Med et par trådløse hodetelefoner og Sony-spilleren, er du klar for din første vinylsamling.

annonse
Lukk meny