Liten forsterkerkjempe fra Hegel

Den nye H120 pensjonerer Röst, med nye funksjoner og bedre digitalbehandling.
Hegel H120
Annonse
Annonse
forfatter

Ikke bare var Röst Hegels første hvite forsterker og dessuten den første med IP nettverksfjernstyring, men den var også den første integrerte til under 20.000 kroner som hadde SoundEngine2. Altså den nyeste versjonen av Hegels teknologi som betraktelig reduserer forvrengning i musikksignalet. Les: bedre og renere lyd.

Test: H590 – Hegels integrerte superforsterker

Röst var også Hegels første forsterker med et nytt og behagelig OLED-display, mot forgjengernes smått intense blå tegnruter med strekoppløsning.

Med digitalinnganger, AirPlay og DLNA nettverksavspilling var Röst var en forsterker for alle. Altså både for de som ønsket det enkelt, brukervennlig, og med en slank og nett formfaktor. Men også for dem som var villige til å betale litt mer for bedre lyd.

Etter hvert lærte man at “alle” inkluderer folk som ønsket mulighet for Spotify Connect i den ene enden, og så har man hi-fi-feinschmeckerne som vil ha Roon-avspilling i andre enden. Selv om Röst var brukervennlig på alle måter, og låt meget bra nært uansett hva den sto koblet til av høyttalere, tilfredsstilte den ikke disse behovene.

Annonse
Hegel H120
I likhet med forgjengeren Röst er H120 tilgjengelig i hvitt. Foto: Hegel

En ny, liten konge?

Hegel har nå derfor pensjonert Röst, til fordel for den nye H120. Ok, så klinger ikke navnet like fint, samtidig er det enklere å forstå hvor den ligger på kvalitets- og utstyrsnivå i forhold til Hegels øvrige forsterkermodeller. Avsløring: den legger seg imellom H90 og H190.

Samme effekt, bedre digitaldel

Effekten er den samme som på Röst, altså 2 x 75 watt. Med en høy dempefaktor (2.000:1) vil basskontrollen være meget god, som vi husker fra forgjengeren. Oppgraderingene i analogdelene er små, men i følge Hegel fortsatt viktige nok til å gi bedre lyd. Ikke minst har hodetelefonutgangen et lavere støygulv.

Hegel H120
Hegel H120 i svart. Foto: Hegel

 

Oppgraderingen hos H120 ligger først og fremst i digitaldelkonverteringen. H120 har nemlig fått samme DAC som H190 (AK4490EQ), og Hegel lover er et stort steg opp fra Röst. Mer oppløst, presis og dynamisk er ord som går igjen.

Justerbare innganger

Alle innganger kan bypasses til hjemmekinobruk, eller sammen med Bluesound eller Sonos nettverksspiller hvis du vil stille lydnivået direkte med den i stedet for forsterkeren. Lydnivået kan også justeres til de individuelle inngangene, så du kan nivåtilpasse dem om du for eksempel har en platespillerforsterker med lav utgangsspenning. Eller andre kilder med ulikt utgangsnivå.

Annonse

Maksimalt lydnivå kan settes individuelt for høyttaler- og hodetelefonutgangen, og dessuten selv bestemme hvilket lydnivå forsterkeren skal stå i når den starter opp.

Hegel H120
Foto: Hegel

 

Laget for strømming

H120 er laget for moderne folk som ønsker å strømme musikken enkelt – og med høy kvalitet. I motsetning til Röst kan H120 derfor skilte med innebygd støtte for Spotify Connect, så du trenger bare en mobiltelefon og en Spotify-konto – og vipps!

Hegel H120 rear panel
Av digitale innganger finnes tre optiske i tillegg til koaksial og en USB-DAC-inngang. To ubalanserte og en balansert analoginngang er også tilgjengelig. Foto: Hegel

 

I tillegg vil forsterkeren ved lansering være Roon-kompatibel. Som betyr at den kun trenger å stå tilkoblet hjemmenettverket, og deretter er det bare å spille musikk fra Roon på PC eller Mac. Tidligere måtte man ha USB-kabel til PC-en for å gjøre dette.

Annonse

Les vår test av Roon-serveeren Nucleus Plus her

H120 har også Apple Airplay, IP-kontroll, Control4-sertifisering og DLNA/UPnP-strømming. Fremtidige funksjoner loves, og forsterkeren kan da software-oppdateres direkte over internett.

Pris og tilgjengelighet

Hegel H120 vil koste 22.998 kroner og kan kjøpes fra midten av november.

 

soundgarden.no

Annonse

hegel.com

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

  1. Har dere faktisk testet Roon via nettverket på denne? Altså, ikke via airplay… den ligger ikke inne som roon sertifisert

  2. Synes det er en vel heftig prisøkning fra Röst. Mye penger for å kunne spille Spøttify og Roon. Spesielt for meg som bruker Airplay og som neppe vil kunne høre forskjell på DAC-en.

    1. Tidal støttes gjennom Roon. Tidal Connect er ikke rullet ut ennå, men ingen ord om det nei. Da blir det PC via USB, hvis du ikke bruker Roon.

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.
Helelektrisk utgave av X1.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.