Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Liten forsterkerkjempe fra Hegel

Den nye H120 pensjonerer Röst, med nye funksjoner og bedre digitalbehandling.
Hegel H120

Ikke bare var Röst Hegels første hvite forsterker og dessuten den første med IP nettverksfjernstyring, men den var også den første integrerte til under 20.000 kroner som hadde SoundEngine2. Altså den nyeste versjonen av Hegels teknologi som betraktelig reduserer forvrengning i musikksignalet. Les: bedre og renere lyd.

Test: H590 – Hegels integrerte superforsterker

Röst var også Hegels første forsterker med et nytt og behagelig OLED-display, mot forgjengernes smått intense blå tegnruter med strekoppløsning.

Med digitalinnganger, AirPlay og DLNA nettverksavspilling var Röst var en forsterker for alle. Altså både for de som ønsket det enkelt, brukervennlig, og med en slank og nett formfaktor. Men også for dem som var villige til å betale litt mer for bedre lyd.

Etter hvert lærte man at «alle» inkluderer folk som ønsket mulighet for Spotify Connect i den ene enden, og så har man hi-fi-feinschmeckerne som vil ha Roon-avspilling i andre enden. Selv om Röst var brukervennlig på alle måter, og låt meget bra nært uansett hva den sto koblet til av høyttalere, tilfredsstilte den ikke disse behovene.

Hegel H120

I likhet med forgjengeren Röst er H120 tilgjengelig i hvitt. Foto: Hegel

En ny, liten konge?

Hegel har nå derfor pensjonert Röst, til fordel for den nye H120. Ok, så klinger ikke navnet like fint, samtidig er det enklere å forstå hvor den ligger på kvalitets- og utstyrsnivå i forhold til Hegels øvrige forsterkermodeller. Avsløring: den legger seg imellom H90 og H190.

Samme effekt, bedre digitaldel

Effekten er den samme som på Röst, altså 2 x 75 watt. Med en høy dempefaktor (2.000:1) vil basskontrollen være meget god, som vi husker fra forgjengeren. Oppgraderingene i analogdelene er små, men i følge Hegel fortsatt viktige nok til å gi bedre lyd. Ikke minst har hodetelefonutgangen et lavere støygulv.

Annonse
Hegel H120

Hegel H120 i svart. Foto: Hegel

 

Oppgraderingen hos H120 ligger først og fremst i digitaldelkonverteringen. H120 har nemlig fått samme DAC som H190 (AK4490EQ), og Hegel lover er et stort steg opp fra Röst. Mer oppløst, presis og dynamisk er ord som går igjen.

Justerbare innganger

Alle innganger kan bypasses til hjemmekinobruk, eller sammen med Bluesound eller Sonos nettverksspiller hvis du vil stille lydnivået direkte med den i stedet for forsterkeren. Lydnivået kan også justeres til de individuelle inngangene, så du kan nivåtilpasse dem om du for eksempel har en platespillerforsterker med lav utgangsspenning. Eller andre kilder med ulikt utgangsnivå.

Maksimalt lydnivå kan settes individuelt for høyttaler- og hodetelefonutgangen, og dessuten selv bestemme hvilket lydnivå forsterkeren skal stå i når den starter opp.

Hegel H120

Foto: Hegel

 

Laget for strømming

H120 er laget for moderne folk som ønsker å strømme musikken enkelt – og med høy kvalitet. I motsetning til Röst kan H120 derfor skilte med innebygd støtte for Spotify Connect, så du trenger bare en mobiltelefon og en Spotify-konto – og vipps!

Annonse
Hegel H120 rear panel

Av digitale innganger finnes tre optiske i tillegg til koaksial og en USB-DAC-inngang. To ubalanserte og en balansert analoginngang er også tilgjengelig. Foto: Hegel

 

I tillegg vil forsterkeren ved lansering være Roon-kompatibel. Som betyr at den kun trenger å stå tilkoblet hjemmenettverket, og deretter er det bare å spille musikk fra Roon på PC eller Mac. Tidligere måtte man ha USB-kabel til PC-en for å gjøre dette.

Les vår test av Roon-serveeren Nucleus Plus her

H120 har også Apple Airplay, IP-kontroll, Control4-sertifisering og DLNA/UPnP-strømming. Fremtidige funksjoner loves, og forsterkeren kan da software-oppdateres direkte over internett.

Pris og tilgjengelighet

Hegel H120 vil koste 22.998 kroner og kan kjøpes fra midten av november.

 

soundgarden.no

Annonse

hegel.com

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

4 Comments

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
 1. Jens

  23.11.19 at 21:06

  Har dere faktisk testet Roon via nettverket på denne? Altså, ikke via airplay… den ligger ikke inne som roon sertifisert

 2. Christopher Brown

  07.11.19 at 17:43

  Synes det er en vel heftig prisøkning fra Röst. Mye penger for å kunne spille Spøttify og Roon. Spesielt for meg som bruker Airplay og som neppe vil kunne høre forskjell på DAC-en.

 3. Arve Aadland Sataøen

  14.10.19 at 13:16

  Støttes Tidal streaming? Hva med MQA støtte?

  • Geir Gråbein Nordby

   14.10.19 at 13:16

   Tidal støttes gjennom Roon. Tidal Connect er ikke rullet ut ennå, men ingen ord om det nei. Da blir det PC via USB, hvis du ikke bruker Roon.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Den nye H120 pensjonerer Röst, med nye funksjoner og bedre digitalbehandling.

Den nye H120 pensjonerer Röst, med nye funksjoner og bedre digitalbehandling.

Den nye H120 pensjonerer Röst, med nye funksjoner og bedre digitalbehandling.

Den nye H120 pensjonerer Röst, med nye funksjoner og bedre digitalbehandling.

Den nye H120 pensjonerer Röst, med nye funksjoner og bedre digitalbehandling.

Den nye H120 pensjonerer Röst, med nye funksjoner og bedre digitalbehandling.

Den nye H120 pensjonerer Röst, med nye funksjoner og bedre digitalbehandling.

Den nye H120 pensjonerer Röst, med nye funksjoner og bedre digitalbehandling.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.