BLACK FRIDAY TILBUD PÅ LYD & BILDE. 50% BARE I DAG! SE TILBUDET HER!

Liten forsterkerkjempe fra Hegel

Den nye H120 pensjonerer Röst, med nye funksjoner og bedre digitalbehandling.

Hegel H120

Ikke bare var Röst Hegels første hvite forsterker og dessuten den første med IP nettverksfjernstyring, men den var også den første integrerte til under 20.000 kroner som hadde SoundEngine2. Altså den nyeste versjonen av Hegels teknologi som betraktelig reduserer forvrengning i musikksignalet. Les: bedre og renere lyd.

Test: H590 – Hegels integrerte superforsterker

Röst var også Hegels første forsterker med et nytt og behagelig OLED-display, mot forgjengernes smått intense blå tegnruter med strekoppløsning.

Med digitalinnganger, AirPlay og DLNA nettverksavspilling var Röst var en forsterker for alle. Altså både for de som ønsket det enkelt, brukervennlig, og med en slank og nett formfaktor. Men også for dem som var villige til å betale litt mer for bedre lyd.

Etter hvert lærte man at «alle» inkluderer folk som ønsket mulighet for Spotify Connect i den ene enden, og så har man hi-fi-feinschmeckerne som vil ha Roon-avspilling i andre enden. Selv om Röst var brukervennlig på alle måter, og låt meget bra nært uansett hva den sto koblet til av høyttalere, tilfredsstilte den ikke disse behovene.

Hegel H120
I likhet med forgjengeren Röst er H120 tilgjengelig i hvitt. Foto: Hegel

En ny, liten konge?

Hegel har nå derfor pensjonert Röst, til fordel for den nye H120. Ok, så klinger ikke navnet like fint, samtidig er det enklere å forstå hvor den ligger på kvalitets- og utstyrsnivå i forhold til Hegels øvrige forsterkermodeller. Avsløring: den legger seg imellom H90 og H190.

Samme effekt, bedre digitaldel

Effekten er den samme som på Röst, altså 2 x 75 watt. Med en høy dempefaktor (2.000:1) vil basskontrollen være meget god, som vi husker fra forgjengeren. Oppgraderingene i analogdelene er små, men i følge Hegel fortsatt viktige nok til å gi bedre lyd. Ikke minst har hodetelefonutgangen et lavere støygulv.

Hegel H120
Hegel H120 i svart. Foto: Hegel

 

Oppgraderingen hos H120 ligger først og fremst i digitaldelkonverteringen. H120 har nemlig fått samme DAC som H190 (AK4490EQ), og Hegel lover er et stort steg opp fra Röst. Mer oppløst, presis og dynamisk er ord som går igjen.

Justerbare innganger

Alle innganger kan bypasses til hjemmekinobruk, eller sammen med Bluesound eller Sonos nettverksspiller hvis du vil stille lydnivået direkte med den i stedet for forsterkeren. Lydnivået kan også justeres til de individuelle inngangene, så du kan nivåtilpasse dem om du for eksempel har en platespillerforsterker med lav utgangsspenning. Eller andre kilder med ulikt utgangsnivå.

Maksimalt lydnivå kan settes individuelt for høyttaler- og hodetelefonutgangen, og dessuten selv bestemme hvilket lydnivå forsterkeren skal stå i når den starter opp.

Hegel H120
Foto: Hegel

 

Laget for strømming

H120 er laget for moderne folk som ønsker å strømme musikken enkelt – og med høy kvalitet. I motsetning til Röst kan H120 derfor skilte med innebygd støtte for Spotify Connect, så du trenger bare en mobiltelefon og en Spotify-konto – og vipps!

Hegel H120 rear panel
Av digitale innganger finnes tre optiske i tillegg til koaksial og en USB-DAC-inngang. To ubalanserte og en balansert analoginngang er også tilgjengelig. Foto: Hegel

 

I tillegg vil forsterkeren ved lansering være Roon-kompatibel. Som betyr at den kun trenger å stå tilkoblet hjemmenettverket, og deretter er det bare å spille musikk fra Roon på PC eller Mac. Tidligere måtte man ha USB-kabel til PC-en for å gjøre dette.

Les vår test av Roon-serveeren Nucleus Plus her

H120 har også Apple Airplay, IP-kontroll, Control4-sertifisering og DLNA/UPnP-strømming. Fremtidige funksjoner loves, og forsterkeren kan da software-oppdateres direkte over internett.

Pris og tilgjengelighet

Hegel H120 vil koste 22.998 kroner og kan kjøpes fra midten av november.

 

soundgarden.no

hegel.com

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

  1. Christopher Brown

    Synes det er en vel heftig prisøkning fra Röst. Mye penger for å kunne spille Spøttify og Roon. Spesielt for meg som bruker Airplay og som neppe vil kunne høre forskjell på DAC-en.

    1. Geir Gråbein Nordby

      Tidal støttes gjennom Roon. Tidal Connect er ikke rullet ut ennå, men ingen ord om det nei. Da blir det PC via USB, hvis du ikke bruker Roon.

Les også

AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!