Nyhet

Linn Sondek LP12-50 jubileumsversjon

Linn har teamet opp med Apple-designer for spesialutgave.

Skrevet av / 11.07.23 - 12:00
Linn Sondek LP12-50 jubileumsversjon

Med et 50-årsjubileum nært forestående, var det allerede en plan for en jubileumsversjon av Linns mest ikoniske produkt, platespilleren Sondek LP12. Men i 2022, året før jubileumsåret, var det ikke definert hvordan en bursdagsutgave skulle se ut. Trolig hadde Gilad Tiefenbrun og teamet hans bare bygget en topputstyrt spller i en unik utførelse og farge, og klistret på et messingskilt.

Det er hvert fall sånn de fleste feirer med jubileumsversjoner.

Men så skjedde det noe hverken Gilad eller noen i teamet hans hadde ventet. I begynnelsen av 2022 datt det ned en Linkedin-forespørsel i innboksen til Gilad Tiefenbrun. Gilad gjenkjente ikke avsenderen og slettet forespørselen. Som avngivelig kom fra en Jony Ive, samme navn som Apples sjefdesigner gjennom 20 år.

Spam tenkte Gilad, som likevel ikke fikk Linkedin-meldingen ut av hodet. Hva om, og så videre.

Gilad Tiefenbrun og Sir Jony Ive. Foto: Linn

Gilad romesterte rundt i søppelbokser i Linkedin og fant forespørselen, og tok kontakt. Et FaceTime-møte ble arrangert og resultatet kan du se under. Det viste seg at det var den ekte Sir Jony Ive, som selvsagt var en stor fan av Linn og vurderte både å handle, og hva med et samarbeide? Gilad fortalte om 50-årsjubileumet, og Sir Jony Ive og hans nye desginfirma, LoveFrom, tilbød seg å hjelpe.

Foto: Linn

Så de laget denne. Linn Sondek LP12-50. En ekte bursdagsspiller som bare blir laget i 250 eksemplarer, i hvitt eller mørkt treverk. Den ser ikke så veldig forskjellig ut fra en vanlig LP12, bortsett fra avrundede hjørner på innsiden av kabinettet, men den har fått en helt ny Bedrok-plint, med høyfrekvenspresset bjørk som former en tettere og stivere plint.

12_Linn_FrontTopDownButton-Wood_02_wr LP1250_White_CloseUp_Hinge 16_Linn_PureBack-Wood_02_wr
<
>

Spilleren er naturligvis satt opp med Linns beste tonearm, pickup og strømforsyning, og vil utvilsom spille fenomenalt fint. Dessverre får vi neppe hørt den selv, prisen på 60.000 Euro og bare 250 eksemplarer, betyr at den er for de få som både anerkjenners Linns historie, og synes at en platespiller designet av selveste Sir Jony Ive, er verdt flere hundre tusen kroner.

 

Les også Legendarisk platespiller med himmelsk lydkvalitet Linn viser hvorfor LP12 har legendestatus

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Arcam: Det beste vi har laget!

47 år gammel - og ung med de unge

Nå kommer Yamahas hodetelefonforsterker

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Scroll to Top