Linn oppgraderer Klimax-serien

Annonse
Annonse
forfatter

Klimax-serien anses av mange for å være noe av det ypperste innen high-end stereo, og teknologien herfra har preget mange Linn-produkter gjennom årene. Men selv en referanse behøver å fornyes iblant, særlig når de nye modellene i den hakket rimeligere Akurate-serien begynner å puste toppmodellene i nakken.

Fornyelsen kommer i form av en kraftig oppgradering av digitalspilleren Klimax DS, stereoforsterkeren Chakra 500 Twin og monoforsterkeren Klimax Solo. Dermed er oppgraderingen av Klimax-serien som startet med forforsterkeren Kontrol i 2008 blitt komplett.

Forbedret Klimax DS

For Klimax DS sin del dreier det seg om helt ny innmat med oppdaterte kretskort, basert på erfaringene Linn har gjort seg med DS-produktene siden lanseringen. Det loves en markant økning i lydkvalitet som vil distansere Klimax DS ytterligere fra lillebroren Akurate DS (kr 45.000) så vel som konkurrerende merker. Den nettverksbaserte musikkspilleren har allerede status som en av verdens beste lydkilder, så det knyttes en hel del forventninger til den nye versjonen.

Linn har en tradisjon for å tilby oppgradering av eksisterende produkter. I en litt interessant vri kan nåværende eiere av Klimax DS oppgradere til det nye kretskortet, men samtidig få sitt gamle kort i retur, montert i et enklere Linn-kabinett med ny strømforsyning. Således får man altså en ekstra DS-spiller med svært høy lydkvalitet ”med på kjøpet”. Denne oppgraderingen skjer på Linn-fabrikken i Glasgow og vil koste 42.990, eller 27.990 kroner uten ekstra DS.

Dynamik strømforsyning

Linn legger i likhet med Naim stor vekt på å ha gode strømforsyninger i produktene sine, men i motsetning til konkurrenten foretrekker de interne strømforsyninger fremfor den eksterne varianten. Nesten samtlige Linn-produkter er nå oppdatert med den nye Dynamik strømforsyningen som gir forbedret signal/støy forhold og en effektøkning på om lag 30%.

Klimax-serien har måttet vente til sist, men nå er endelig turen kommet til kraftleverandørene Solo og Twin. Disse blir utstyrt med en egen versjon av Dynamik som er dimensjonert for å takle de store strømleveransene forsterkerne må levere. Monoforsterkeren Solo yter 500 watt i 4 Ohm, mens Twin gir 2 x 250 watt under samme belastning. Oppgraderingene blir også tilgjengelig for eksisterende versjoner av Twin og Solo.

Identisk utseende

Linn har ikke funnet det nødvendig å gjøre store designmessige endringer på Klimax-produktene, annet enn å flytte av/på bryteren frem til undersiden av produktene. Selve kabinettet er som før utfrest av en blokk aluminium, men nå kan du bestille Klimax-ene i både sølv og svart.

Den nye Klimax-serien med tilhørende oppgraderinger blir tilgjengelig fra Mai 2011.

 

Klimax DS : 132.000 kr

Klimax Chakra 500 Twin: Kr 73.380

Klimax Solo: Kr 84.220 per stk

 

Oppgraderinger:

Klimax DS 27.990

Klimax DS + ekstra DS: 42.990

Klimax Twin: kommer

Klimax Solo: kommer

www.linn.co.uk

www.kontrapunkt.no

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.