Linn oppgraderer Klimax-serien

Annonse
Annonse
forfatter

Klimax-serien anses av mange for å være noe av det ypperste innen high-end stereo, og teknologien herfra har preget mange Linn-produkter gjennom årene. Men selv en referanse behøver å fornyes iblant, særlig når de nye modellene i den hakket rimeligere Akurate-serien begynner å puste toppmodellene i nakken.

Fornyelsen kommer i form av en kraftig oppgradering av digitalspilleren Klimax DS, stereoforsterkeren Chakra 500 Twin og monoforsterkeren Klimax Solo. Dermed er oppgraderingen av Klimax-serien som startet med forforsterkeren Kontrol i 2008 blitt komplett.

Forbedret Klimax DS

For Klimax DS sin del dreier det seg om helt ny innmat med oppdaterte kretskort, basert på erfaringene Linn har gjort seg med DS-produktene siden lanseringen. Det loves en markant økning i lydkvalitet som vil distansere Klimax DS ytterligere fra lillebroren Akurate DS (kr 45.000) så vel som konkurrerende merker. Den nettverksbaserte musikkspilleren har allerede status som en av verdens beste lydkilder, så det knyttes en hel del forventninger til den nye versjonen.

Annonse

Linn har en tradisjon for å tilby oppgradering av eksisterende produkter. I en litt interessant vri kan nåværende eiere av Klimax DS oppgradere til det nye kretskortet, men samtidig få sitt gamle kort i retur, montert i et enklere Linn-kabinett med ny strømforsyning. Således får man altså en ekstra DS-spiller med svært høy lydkvalitet ”med på kjøpet”. Denne oppgraderingen skjer på Linn-fabrikken i Glasgow og vil koste 42.990, eller 27.990 kroner uten ekstra DS.

Dynamik strømforsyning

Linn legger i likhet med Naim stor vekt på å ha gode strømforsyninger i produktene sine, men i motsetning til konkurrenten foretrekker de interne strømforsyninger fremfor den eksterne varianten. Nesten samtlige Linn-produkter er nå oppdatert med den nye Dynamik strømforsyningen som gir forbedret signal/støy forhold og en effektøkning på om lag 30%.

Klimax-serien har måttet vente til sist, men nå er endelig turen kommet til kraftleverandørene Solo og Twin. Disse blir utstyrt med en egen versjon av Dynamik som er dimensjonert for å takle de store strømleveransene forsterkerne må levere. Monoforsterkeren Solo yter 500 watt i 4 Ohm, mens Twin gir 2 x 250 watt under samme belastning. Oppgraderingene blir også tilgjengelig for eksisterende versjoner av Twin og Solo.

Identisk utseende

Annonse

Linn har ikke funnet det nødvendig å gjøre store designmessige endringer på Klimax-produktene, annet enn å flytte av/på bryteren frem til undersiden av produktene. Selve kabinettet er som før utfrest av en blokk aluminium, men nå kan du bestille Klimax-ene i både sølv og svart.

Den nye Klimax-serien med tilhørende oppgraderinger blir tilgjengelig fra Mai 2011.

 

Klimax DS : 132.000 kr

Annonse

Klimax Chakra 500 Twin: Kr 73.380

Klimax Solo: Kr 84.220 per stk

 

Oppgraderinger:

Klimax DS 27.990

Annonse

Klimax DS + ekstra DS: 42.990

Klimax Twin: kommer

Klimax Solo: kommer

www.linn.co.uk

www.kontrapunkt.no

Annonse

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Sonos Sub er tilbake i tredje generasjon, nå også med mulighet til å bruke to subwoofere i samme rom. Vi har testet!
Designkongen gjør det igjen. Beolit 20 er en nydelig bærbar høyttaler, som også låter bra.
Bang & Olufsen Beosound Emerge er et modig brudd med hvordan en multiroms-smarthøyttaler kan se ut – og låte.
Sonos’ første bærbare høyttaler imponerer på integrasjon og bekvemmelighet.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Samt 4K HDR og Dolby Vision for bedre bilde.
Touch ID, bedre lyd, 4,5K-skjerm og flere farger.
Sony FE 14mm F1.8 GM
Kjenner du noen som er hekta på Lego-Mario? Nå får han selskap av broren Luigi.
Nå kan du snart bestille Volkswagen ID.4 med firehjulstrekk. Og kanskje oppgradert stereo?
Fitbit lanserer nå Luxe, et praktisk og stilig aktivitetsarmbånd som skal hjelpe deg med å ta godt være på helse og velvære.
Samsungs nye TV-tjeneste byr på direktesendte TV-kanaler helt gratis.
Velkommen til Utmark: Briljant sort komedie eller banal russerevy?
Ikke faststoffbatteri, men en viktig modell likevel.
Fujifilm XF 18mm F1.4 R LM WR
Hybrid-SUV-en Formentor er først ut. Men vi har flere spennende helelektriske nyheter i vente.
I dag er det 10 år siden verdens største TV-serie hadde premiere.