Pickup

Kandid heter den nyeste high-end pickupen til platespillere, fra skotske Linn. Den er tilpasset Linns Ekos tonearm, men kan brukes på andre armer.
Annonse
Annonse
forfatter

Platespilleren Sondek LP12 fra skotske Linn, er berømt. Spilleren som for 40 år siden satte skottene på high-end kartet, la grunnlaget for en innovativ high-end bedrift. For ikke lenge siden sluttet de å lage CD-spillere, og satstet i stedet på musikkstrømmere, og forsterkere med strømming av lyd.

Men platespillere lager de stadig, og nå er en helt ny pickup klar for markedet.

Kandid er en naken MC-pickup med Linns trepunkts skruemontering tilpasset Ekos SE tonearmen.

Linn-Kandid MC

Den er bygget rundt et lett aluchassis, av 7075 aluminiumsmateriale tilsvarende det som brukes i luftfart, og nålearmeni stiv og lett boronmateriale, er montert i det nakne chassiset hvor en plastskrue har erstattet den vanlige metallskruen. Som man kan se på tuppen av pickupen, på bildet over. Linn mener at plastskruen – foruten at dne ikke er magnetisk – reduserer massen over nålearmen i pickupen, slik at den reagerer raskere når den sporer i rillene.

Sporingsvinkelen er endret fra 23 til 20 grader, og spoler og magneter er plassert symmetrisk og parallelt med platetallerkenen. Spolene er viklet med en ekstra runde for å øke utgangspenningen til 0,4 mV. Men man trenger fremdeles en platespillerforsterker som kan brukes med MC-pickuper, som har lavere utgangspenning en pickuper med bevegelig magnet: MM.

Teknisk:
Moving-Coil pickup med bevegelige spole
Naken diamant i Line Contact slipning med 3um x 70um og boron nålearm
20 graders sporingsvinkel
1,72 – 1,77 gram sporingsvekt, 1,75 gr anbefalt vekt
70 Ohm – 1 kOhm belastningsimpedanse
Kanalseparasjon på 1 kHz:   > 35dB
Kanalbalanse på 1 kHz:   +/- 0,5dB
Utgangspenning på 1 kHz @ 3,45 cm/s:   0,4 mV
Vekt:   5,7 gr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.