Nyhet

Linn Klimax LP12 fornyes

Får Ekstatik pickup og Radikal strømforsyning.
forfatter

Den ikoniske platespilleren fra Linn er hi-fi-ens Porsche 911. Formfaktoren og grunnoppskriften er den samme, selv mange generasjoner senere. Derfor har også Linn Klimax LP12 et fjæroppheng plassert i en trekasse med remdrift og en rett tonearm, akkurat som den første LP12 hadde i 1972.

Men selv om Klimax LP12 bruker den samme oppskriften, er det så mange tekniske endringer ombord i den nye Klimax-utgaven, at den trolig låter betydelig mye bedre enn originalen fra 1972.

Det burde den også, for 230.000 kr er en god del penger for en platespiller.

Den nyeste utgaven av Linns flaggskip, leveres med Linns nye referanse-pickup, Ekstatik. En moving coil-pickup på lave sju gram som er bygget i en legering av aluminium og bronse. Nålearmen i safir skal være stivere enn boron som ofte brukes på high-end pickuper.

Ekstatik kommer montert på en Ekos SE, som vist på bildene.

Linn_Ekstatik_3Q_72 Ekstatik Ekos SE Closeup_72 Linn_Ekstatik_Box Open_72
<
>

Det er slett ikke alt som er nytt på Linn Klimax LP12. Den leveres nemlig med en separat Radikal strømforsyning, som driver en motor med et oppgradert hus som skal dempe vibrasjoner mer effektivt. Linn sier også at kretskortet til strømforsyningen, med seks lag, har kortere signalvei og det laveste støygulvet hittil.

Radikal Motor Rear_72 Radikal Motor Profile_72 Radikal Machined_Silver_Front Top_72
<
>

Radikal strømforsyningen kan kjøpes separat, leveres i to kabinettvariasjoner – Klimax eller Akurate – og alle andre deler i en Klimax LP 12, kan kjøpes separat for alle som vil oppgradere en eldre LP12.

Legendarisk platespiller med himmelsk lydkvalitet Linn viser hvorfor LP12 har legendestatus

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.