TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Linn Klimax LP12 fornyes

Får Ekstatik pickup og Radikal strømforsyning.

forfatter
Publisert 29.10.21 - 10:01

Den ikoniske platespilleren fra Linn er hi-fi-ens Porsche 911. Formfaktoren og grunnoppskriften er den samme, selv mange generasjoner senere. Derfor har også Linn Klimax LP12 et fjæroppheng plassert i en trekasse med remdrift og en rett tonearm, akkurat som den første LP12 hadde i 1972.

Men selv om Klimax LP12 bruker den samme oppskriften, er det så mange tekniske endringer ombord i den nye Klimax-utgaven, at den trolig låter betydelig mye bedre enn originalen fra 1972.

Det burde den også, for 230.000 kr er en god del penger for en platespiller.

Den nyeste utgaven av Linns flaggskip, leveres med Linns nye referanse-pickup, Ekstatik. En moving coil-pickup på lave sju gram som er bygget i en legering av aluminium og bronse. Nålearmen i safir skal være stivere enn boron som ofte brukes på high-end pickuper.

Ekstatik kommer montert på en Ekos SE, som vist på bildene.

Linn_Ekstatik_3Q_72 Ekstatik Ekos SE Closeup_72 Linn_Ekstatik_Box Open_72
<
>

Det er slett ikke alt som er nytt på Linn Klimax LP12. Den leveres nemlig med en separat Radikal strømforsyning, som driver en motor med et oppgradert hus som skal dempe vibrasjoner mer effektivt. Linn sier også at kretskortet til strømforsyningen, med seks lag, har kortere signalvei og det laveste støygulvet hittil.

Radikal Motor Rear_72 Radikal Motor Profile_72 Radikal Machined_Silver_Front Top_72
<
>

Radikal strømforsyningen kan kjøpes separat, leveres i to kabinettvariasjoner – Klimax eller Akurate – og alle andre deler i en Klimax LP 12, kan kjøpes separat for alle som vil oppgradere en eldre LP12.

Les også Legendarisk platespiller med himmelsk lydkvalitet Linn viser hvorfor LP12 har legendestatus
Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå kan du designe din egen Burmester-stereo Det er lov å drømme! Med Burmesters nye AR-app kan du selv sette sammen et anlegg og teste plasseringen i eget hjem.
Rimelig inngangsbillett til høyoppløst lyd Strømming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en enkel måte å strømme høyoppløst på.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Prisbelønnet RIAA i ny utgave Verteres platespillerforsterker har kommet i en oppdatert utgave, kalt Phono-1 MKII L
Det beste kjøpet i klassen Pro-Ject Debut Pro markerer selskapets 30-årsjubileum med stil og finesse.
NAD 3020 - klassikeren vi ikke glemmer Den lille, brune NAD-forsterkeren skapte furore. Ingen hadde hørt så god lyd fra en liten forsterker som kostet så lite.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend