Linn DSM: Nye high-end musikkspillere

Linn lanserer en oppdatert versjon av sine digitale musikkspillere.
forfatter

Linn har hatt stor suksess med sine DS (Digital Stream) modeller som streamer musikkfiler fra nettverket, og toppmodellen Klimax DS regnes som en av verdens beste lydkilder. Nå kommer en mer fleksibel serie produkter kalt DSM. M-en i DSM står for Multimedia, og indikerer at Linn åpner opp for flere lydkilder, og ikke minst video på de nye enhetene.

Akurate DSM og Klimax DSM har nemlig fått en innebygd forforsterkerdel med både analoge og digitale innganger, inkludert HDMI for tilkobling av Blu-ray spiller. DSM støtter også trådløs streaming fra PC/Mac og internett, enten det dreier seg om Spotify, Wimp, Airplay eller Youtube-lyd.

Toppmodellen Klimax DSM har 3 HDMI-innganger og 1 ut i et kabinett av utfrest aluminum, mens Akurate DSM har plass til 5 innganger og 1 ut i sitt noe romsligere kabinett. Akurate-modellen har også tre analoge innganger mot 1 hos Klimax.

Tokanals lyd

DSM er fortsatt et rent lydprodukt, og HDMI-inngangen er til for at spilleren skal kunne hente ut filmlydsporet fra Blu-ray i stereo, og deretter sende bildesignalet videre til skjermen. Linn frir dermed ikke til hjemmekino og surroundentusiastene som sådan, men snarere til de som vil bruke stereoanlegget sitt til film og TV-lyd.

Den åpenbare fordelen med DSM er at man kan benytte den svært gode D/A konverteren til alle sine lydkilder, og ikke minst at enheten kan kobles rett til en effektforsterker eller aktive høyttaler, og utgjøre et komplett stereoanlegg.

De som for eksempel har siklet på en løsning med Akurate DS + Akurate Kontrol forforsterker kan nå nøye seg med en Akurate DSM og få en lydkvalitet som ligger tett opp mot den langt dyrere, todelte løsningen.

Billig blir det likevel ikke: Klimax DSM lanseres nå i oktober og vil koste – hold deg fast – 150.000 kroner, men forhåpentligvis blir kvaliteten også deretter. Den litt mer edruelige Akurate DSM kommer i november og vil koste rundt 55.000 kroner. 

I forbindelse med DSM-lanseringen har Linn også gjort en kraftig ansiktsløftning på sine websider, som du kan sjekke ut her.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.