Linn Akudorik

Ny aktiv stativhøyttaler fra den skotske high-end produsenten, med forsterkerne innebygd i stativet!
Annonse
Annonse
forfatter

Linn er kjent for å levere komplette musikkanlegg i tungvektsklassen, en posisjon de har befestet det siste året med introduksjonen av sitt nye Klimax Exakt system.

Exakt-prinsippet består av aktive høyttalere med innebygde forsterkere til hvert element kombinert med digital signalbehandling, tids- og fasekorreksjon. Alt for å sikre mest mulig presis lydgjengivelse.

Les også: Bedre lyd med Exakt innsprøytning

Ulempen har vært den høye prisen: Toppsystemet Klimax Exakt koster drøye 500.000 kroner for et komplett anlegg, mens det rimeligere Akurate Exakt systemet koster rundt 250.000 kroner komplett med gulvhøyttalerne Akubarik.

Linn Akudorik

linn_akurate_exakt_akudorik
Linn Akudorik høyttalere og Akurate Exakt DSM forforsterker.

Nå kommer en ny stativmodell i Akurate-serien, som senker Exakt inngangsbilletten ned til et litt hyggeligere prisnivå: Høyttaleren med det funky navnet Akudorik er fullaktive, med dedikerte D/A konvertere og forsterkere som forsyner 100 watt til hver av de 4 høyttalerelementene (6,5″ bass, 3″ dome mellomtone, 1″ diskant og 1/2″ superdiskant).

Linn_Exakt_Akudorik_Gloss_White_3Q_Black_Array

Men stopp en halv, hvordan har Linn greid å putte all denne elektronikken og forsterkerkraften inn i et par kompakthøyttalere? Vel, det har de ikke. Forsterkerne sitter montert i selve stativet. Den solid aluminiumssøylen har integrerte kjøleribber og vibrasjonsdempende gummioppheng til elektronikken.

Tilkoblingen mellom høyttalere og søyle skjer med en spesiell kontakt gjemt på bak/undersiden, mens lydoverføringen fra musikkspilleren til høyttalerne (s.k Exakt Link) går gjennom Cat-5 kabler.

 

Tilkoblingen mellom høyttalere og søyle skjer med en spesiell kontakt gjemt på bak/undersiden, mens lydoverføringen fra musikkspilleren til høyttalerne (s.k Exakt Link) går gjennom Cat-5 kabler.
Tilkoblingen mellom høyttalere og søyle skjer med en spesiell kontakt gjemt på bak/undersiden, mens lydoverføringen fra musikkspilleren til høyttalerne (s.k Exakt Link) går gjennom Cat-5 kabler.

Et komplett system bestående av Akurate Exakt DSM og et par Akudorik skal koste rundt 175.000 kr, mens høyttalerne alene koster 135.000. Akudorik-stativene tilbys også separat, for å kunne oppgradere eksisterende Linn kompakthøyttalere (f.eks Akurate 212) til Exakt-nivå med romkorreksjon og det hele. Prisen for stativene blir rundt 95.000 kroner.

De nye Linn-høyttalerne vil om kort tid kunne oppleves hos utvalgte Linn-forhandlere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
De to kinesiske mobilprodusentene vil utvikle produkter i fellesskap fremover.
Nye smart-låser som du kan snakke til - og som kan snakke med dine andre smart-enheter.
Nå kan du glede deg til mer pomp, prakt, intriger - og sex - blant fiffen fra 1800-tallet.
Reporter-utgave med kevlar
Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.