Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Linn Akudorik

Ny aktiv stativhøyttaler fra den skotske high-end produsenten, med forsterkerne innebygd i stativet!

Linn er kjent for å levere komplette musikkanlegg i tungvektsklassen, en posisjon de har befestet det siste året med introduksjonen av sitt nye Klimax Exakt system.

Exakt-prinsippet består av aktive høyttalere med innebygde forsterkere til hvert element kombinert med digital signalbehandling, tids- og fasekorreksjon. Alt for å sikre mest mulig presis lydgjengivelse.

Les også: Bedre lyd med Exakt innsprøytning

Ulempen har vært den høye prisen: Toppsystemet Klimax Exakt koster drøye 500.000 kroner for et komplett anlegg, mens det rimeligere Akurate Exakt systemet koster rundt 250.000 kroner komplett med gulvhøyttalerne Akubarik.

Linn Akudorik

Annonse
linn_akurate_exakt_akudorik

Linn Akudorik høyttalere og Akurate Exakt DSM forforsterker.

Nå kommer en ny stativmodell i Akurate-serien, som senker Exakt inngangsbilletten ned til et litt hyggeligere prisnivå: Høyttaleren med det funky navnet Akudorik er fullaktive, med dedikerte D/A konvertere og forsterkere som forsyner 100 watt til hver av de 4 høyttalerelementene (6,5″ bass, 3″ dome mellomtone, 1″ diskant og 1/2″ superdiskant).

Annonse

Linn_Exakt_Akudorik_Gloss_White_3Q_Black_Array

Men stopp en halv, hvordan har Linn greid å putte all denne elektronikken og forsterkerkraften inn i et par kompakthøyttalere? Vel, det har de ikke. Forsterkerne sitter montert i selve stativet. Den solid aluminiumssøylen har integrerte kjøleribber og vibrasjonsdempende gummioppheng til elektronikken.

Tilkoblingen mellom høyttalere og søyle skjer med en spesiell kontakt gjemt på bak/undersiden, mens lydoverføringen fra musikkspilleren til høyttalerne (s.k Exakt Link) går gjennom Cat-5 kabler.

 

Tilkoblingen mellom høyttalere og søyle skjer med en spesiell kontakt gjemt på bak/undersiden, mens lydoverføringen fra musikkspilleren til høyttalerne (s.k Exakt Link) går gjennom Cat-5 kabler.

Tilkoblingen mellom høyttalere og søyle skjer med en spesiell kontakt gjemt på bak/undersiden, mens lydoverføringen fra musikkspilleren til høyttalerne (s.k Exakt Link) går gjennom Cat-5 kabler.

Et komplett system bestående av Akurate Exakt DSM og et par Akudorik skal koste rundt 175.000 kr, mens høyttalerne alene koster 135.000. Akudorik-stativene tilbys også separat, for å kunne oppgradere eksisterende Linn kompakthøyttalere (f.eks Akurate 212) til Exakt-nivå med romkorreksjon og det hele. Prisen for stativene blir rundt 95.000 kroner.

De nye Linn-høyttalerne vil om kort tid kunne oppleves hos utvalgte Linn-forhandlere.

forfatter

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.