Linn Akudorik

Ny aktiv stativhøyttaler fra den skotske high-end produsenten, med forsterkerne innebygd i stativet!

Linn er kjent for å levere komplette musikkanlegg i tungvektsklassen, en posisjon de har befestet det siste året med introduksjonen av sitt nye Klimax Exakt system.

Exakt-prinsippet består av aktive høyttalere med innebygde forsterkere til hvert element kombinert med digital signalbehandling, tids- og fasekorreksjon. Alt for å sikre mest mulig presis lydgjengivelse.

Les også: Bedre lyd med Exakt innsprøytning

Ulempen har vært den høye prisen: Toppsystemet Klimax Exakt koster drøye 500.000 kroner for et komplett anlegg, mens det rimeligere Akurate Exakt systemet koster rundt 250.000 kroner komplett med gulvhøyttalerne Akubarik.

Linn Akudorik

linn_akurate_exakt_akudorik
Linn Akudorik høyttalere og Akurate Exakt DSM forforsterker.

Nå kommer en ny stativmodell i Akurate-serien, som senker Exakt inngangsbilletten ned til et litt hyggeligere prisnivå: Høyttaleren med det funky navnet Akudorik er fullaktive, med dedikerte D/A konvertere og forsterkere som forsyner 100 watt til hver av de 4 høyttalerelementene (6,5″ bass, 3″ dome mellomtone, 1″ diskant og 1/2″ superdiskant).

Linn_Exakt_Akudorik_Gloss_White_3Q_Black_Array

Men stopp en halv, hvordan har Linn greid å putte all denne elektronikken og forsterkerkraften inn i et par kompakthøyttalere? Vel, det har de ikke. Forsterkerne sitter montert i selve stativet. Den solid aluminiumssøylen har integrerte kjøleribber og vibrasjonsdempende gummioppheng til elektronikken.

Tilkoblingen mellom høyttalere og søyle skjer med en spesiell kontakt gjemt på bak/undersiden, mens lydoverføringen fra musikkspilleren til høyttalerne (s.k Exakt Link) går gjennom Cat-5 kabler.

 

Tilkoblingen mellom høyttalere og søyle skjer med en spesiell kontakt gjemt på bak/undersiden, mens lydoverføringen fra musikkspilleren til høyttalerne (s.k Exakt Link) går gjennom Cat-5 kabler.
Tilkoblingen mellom høyttalere og søyle skjer med en spesiell kontakt gjemt på bak/undersiden, mens lydoverføringen fra musikkspilleren til høyttalerne (s.k Exakt Link) går gjennom Cat-5 kabler.

Et komplett system bestående av Akurate Exakt DSM og et par Akudorik skal koste rundt 175.000 kr, mens høyttalerne alene koster 135.000. Akudorik-stativene tilbys også separat, for å kunne oppgradere eksisterende Linn kompakthøyttalere (f.eks Akurate 212) til Exakt-nivå med romkorreksjon og det hele. Prisen for stativene blir rundt 95.000 kroner.

De nye Linn-høyttalerne vil om kort tid kunne oppleves hos utvalgte Linn-forhandlere.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.