Nyhet

Lanserer Classics program for Bang & Olufsen Beogram 4000

B&O pusser opp den ikoniske platespilleren.

Skrevet av / 03.09.20 - 11:55
Lanserer Classics program for Bang & Olufsen Beogram 4000

De som har levd en stund, husker Bang & Olufsens lekre platspillere i aluminum og trefiner, med slanke tonearmer og et svært minimalistisk design. I dag er flere av dem ikoniske, og ettertraktet på bruktmarkedet, om ikke for lyden, så hvertfall for designet og kvaliteten.

En av de bedre fra en svunnen tid, om ikke den beste av dem alle, Beogram 4000, er for lengst ute av produksjon. Men nå har Bang & Olufsen lansert noe de kaller Classics progam, som gjør at man kan få en Beogram 4000 fra 1972, pusset opp av kyndige hender.

Platespilleren ble i sin tid desginet av Jacob Jensen, og hadde B&Os signatur-tallerken i aluminium med gummiriller, en rett tangensialarm med en ekstra sensorarm ved siden, fullautomatikk og elektronisk betjening.

Som det står i pressemeldingen:

– Gjennom Classics undersøker vi ‘Design for Longevity’, som er et prinsipp innen sirkulær økonomi, som søker etter å bevare arven og verdien av noen av våre mest ikoniske produkter fra tidligere årtier. Vi vet, at folk stadig bruker B&O-produkter i deres hjem 25, 35 og ennå 45 år etter, at de ble laget, hvilket er ganske unikt i vår bransje,» sier produktsjef Mads Kogsgaard Hansen, som er leder av Classics hos Bang & Olufsen.

Beogram 4000 er det første produktet i Classics programmet, som kjøpes inn, overhales, moderniseres og pusses opp for et fortsatt langt liv og vil bli tilgjengelig i begrenset antall i løpet av året.

Bang & Olufsen har planer om den samme servicen for alle produktene i 4000-serien, ikke bare Beogram 4000.

 

 

 

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Argons beste blir bedre

High-end platespiller fra Musical Fidelity

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Scroll to Top