High-End

Med to nye effektforsterkere og to forforsterkere, øker utvalget i klassen for tung hi-fi. McIntosh MC452 på 450 w og MC302 på 300 w er sammen med forforsterkerne C50 og C48 snart klar for utvalgte butikker.

Bak den klassiske glassfronten med de karakteristiske blå effektmeterne, finner man McIntosh kraftigste stereoforsterker siden MC602 gikk ut av produksjon. MC452 leverer 450 w per kanal, eller 75 ampere (200 Joule) og bør være i stand til å blåse liv i selv den mest inneffektive høyttaler.
Skulle man ikke trenge alle den effekten, er 300 w kraftige MC302 et rimeligere alternativ. Begge har McIntosh Thermal Track teknologi som passer på temperaturen slik at komponenter ikke påvirkes av varmen når man spiller høyt.
Massive transformatorer og strømforsyning skal sørge for strøm nok uansett belastning, og forsterkerne har kableterminaler tilpasset 2, 4 og 8 ohms høyttalerbelastning, for optimal belastningsmotstand for utgangstransistorene.

MC452 er priset til 7.500 USD, mens MC302 koster 5.500 USD i USA.
To forforsterkerkere kompletterer effektforsterkerne. C50 og C48 er bygget opp temmelig likt, med C50 som den mest avanserte.
Begge har en kjempefordel sammenlignet med de fleste forforsterkerne i markedet, nemlig digitale innganger.

C50 har to optiske og to elektriske 75 ohms digitale innganger, og en USB-inngang, slik at man kan bruke forforsterkerens integrerte 32-bits/192kHz digitalkonverter til signalbehandlingen.
Begge har også platespillerinngang – både for MC og MM-pickuper – og med en lang rekke analoge lydinnganger er forforsterkerne nærmest komplette.

De digitale kretsene er montert skjermet fra de analoge i begge forsterkerne, slik digtitalstøy ikke skal påvirke platespillerinngangen og de analoge lydkildene. C50 har i tillegg prosseorsløyfe, slik den kan integreres i et surroundanlegg, men begge skal være utstyrt med en høykvalitets hodetelefonforsterker.
En annen forskjell er at C50 har åtte equaliserkontoller for tilpasning av lyden fra plater med varierende lydkvalitet, mens C48 har fem slike innstillinger, og mangler C50s VU-metere på fronten.
Norske priser på C50 og C48 er ikke klare, men i USA koster C50 6.500 USD, og C48 4.500 USD.
Neby Hi-Fi Concept

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.