Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Konfirmasjonsanlegg fra Philips

Det er snart konfirmasjonstid. Og det skal skje med full musikk.

Skrevet av / 10.03.16 - 15:25
Konfirmasjonsanlegg fra Philips

Siden hi-fi-ens barndom har det vært en nær forbindelse mellom konfirmasjonen og dte første musikkanlegget kjøpt for egne penger. Den tradisjonen vil Philips/Gibson gjerne holde på.

Philips har tre kandidater til konfirmasjonsanlegget anno 2016, til priser fra 300 kroner til 18.000 kroner. Velger man den dyreste løsningen, får man – foruten 150 kg i materialer – et gigantisk LED-lysshow med på kjøpet.

«Felles for de tre er at konfirmanten og vennene kan strømme favorittmusikken fra smartmobilen til høyttalerne og på den måten dele musikken på en rask og enkel måte,» sier Account Manager John Bundgaard fra Gibson Brands, som står bak Philips’ lydprodukter.

I hånden og under armen
Den minste og billigste kandidaten heter BT50 og koster 375 kroner. Det er en Bluetooth-høyttaler på bare 61 x 76 x 61 millimeter og en vekt på 100 gram. Høyttaleren har en effekt på 2 watt RMS, og den lades via en mikro-USB-kontakt. Foruten trådløs Bluetooth-forbindelse kan man også koble til en analog lydkabel.

Foto: Philips/Gibson
Foto: Philips/Gibson

PX840T (artikkelbildet øverst) er en helt ny ghettoblaster på en halv meter i lengden og 50 watt RMS i høyden. Man kan strømme musikk via Bluetooth eller bruke den innebygde CD-spilleren eller radioen med FM og AM(!). «Dynamic Bass Boost» gir ekstra skyv i lyden, og som kronen på verket er det også et lysshow om bord med lyd som følger rytmen. Prisen er rundt 2.250 kroner.

Partymaskin med 260.000 farger
Hvis det skal være fest på gutterommet, koste hva det koste vil, har Philips også det de selv betegner som den ultimate partymaskinen, NTRX900.

Utgangseffekten er i følge pressemeldingen 3.600 watt RMS med tretrinns dynamisk bassforsterkning og en innebygd 20-tommers subwoofer til å gi enda bedre (mer!) bas.

Man kan spille CD, radio, MP3/WMA fra USB-minne eller strømme musikk via Bluetooth. Og karaoke klarer den også. Auto-DJ-funksjonen mikser låtene på USB-minnet, og man kan tilføye lydeffekter med DJ-kontrollhjulet og crossfade mellom sanger. Så har vi LED-lysshowet, som kan levere 260.000 farger, som flimrer, blinker og bølger i takt med musikken og det valgte temaet. Og er det likevel litt for tamt, trykker man bare på NX-bassknappen.

Anlegget koster rundt 22.500 kroner. Men d får man også et anlegg som krever en varebil å ha med seg. Hver av høyttalerne er over en meter i højden, og veier knappe 70 kg. Og da kommer hovedenheten i tillegg.

Foto: Philips/Gibson
Philips partyanlegg er pris- og effektmessig oppe i et område hvor de skal konkurrere med semiprofesjonelle anlegg. Foto: Philips/Gibson

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

Den ultimate forsterkeren

High-end forforsterker med moderne strømming

McIntosh oppdaterer forforsterkeren

Kompakt hi-fi i stilren design

Lenco frir til vinylelskere

Platespiller for sjeiker og baroner

Astell&Kern: Musikkspiller i gull!

1500 gjester gledet seg over hi-fi i København

0
Scroll to Top