Hi-fi

Amerikanske Bel Canto lager befriende små forsterkere og CD-spillere. Men det betyr ikke at de ikke er potente nok. Se bare på denne.
forfatter

Den lille Bel Canto C5i ser ut som en forsterker som tilhører et japansk mikroanlegg. Intet kunne være lengre fra sannheten. Ok, den er liten, bare 21,6 cm bred – akkurat som mikroanleggene ofte er – men  innvendig er det en fullblods forsterkere på 60 w i 8 og 120 w i 4 ohm.

Den har også en rekke digitale lydinnganger. To optiske, to koaksiale og en USB-inngang. I tilegg til to analoge lydinnganger og platespillerinngang, for MM-pickuper.

Dermed kan C5i brukes med det meste. At den har så mange digitale innganger, gjør den dessuten veldig anvendelig som forsterker i et anlegg med mange digitale kilder, og  som navet i et anlegg med strømming av musikken.

Forsterkeren bruker en 24-bit/96kHz digitalomvandler, et par hakk bedre enn vanlig fra feks CD-spillere.

Bel Canto C5i koster 18.500 kroner, og er tilgjengelig hos Oslo Hi-Fi Center.

Her kan du lese testen av forgjengeren S300iU.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.