Hi-fi

CEOL Carino er Denons bidrag til lyd fra datamaskinen, til den som ønsker best mulig lyd fra minst mulig plass – med et lekkert utseende.
Annonse
Annonse
forfatter

Vi bruker stadig mer tid foran datamaskinen. Og ikke bare for å sjekke Facebook-status og se kattevideoer. Mange av oss sitter og surfer i flere timer i strekk, noen ganger snubler vi over kule videoer, andre ganger har vi på bakgrunnsmusikk mens vi surfer. Uansett ønsker Denon å gi oss gode lydopplevelser mens vi surfer. Bedre lyd enn de sedvanlige, billige PC-høyttalerne i plast, og dessuten et langt lekrere utseende.

Lekkert lydsystem
Resultatet er CEOL Carino, et lydsystem for PC-en. Hvite produkter med svarte fronter glir lekkert inn i ethvert miljø, og vi er spesielt begeistret for det blanke berøringspanelet på hovedenheten, hvor man velger inngang og styrer lydnivå. Innstillinger kan også gjøres med en fjerstyringsapp for mobil og nettbrett. Hovedenheten kan stå enten horisontalt eller vertikalt, velg selv.

Høyttalerne er små og snertne, og kan enkelt vinkles oppover på bordstativet sitt.

Undertegnede kom nettopp hjem fra en presentasjon i Marbella, Spania (tur sponset av D+M Group), hvor vi fikk en kjapp gjennomgang av produktet. Ingen demonstrasjon ble gitt, men vi loves at høyttalerne er langt kraftigere enn de ser ut.

DSP
Anlegget har en digital lydprosessor (DSP) som tilpasser lyden i forhold til høyttalerne, slik at vi får et fyldigere lydbilde enn høyttalerne ellers ville vært i stand til på egenhånd. Ønsker du å koble til andre høyttalere enn de som følger med, finnes en funksjon for å sette DSP-en til en helt nøytral frekvenskurve. En Smart EQ-funksjon gir ulike lydmodi, som film, musikk, spill, osv. Så kan man selv finne den man liker best.

Annonse

Anlegget har USB-DAC-inngang som setter PC-ens interne lydkort ut av spill, noe som bør forbedre lyden. En subwooferutgang på baksiden gir mulighet for dypere bass om du trenger.

Prisen blir slettes ikke gal, 349 euro.

hifiklubben.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Pro-Ject har oppgradert retrospilleren The Classic, og skapt et av de beste kjøpene i klassen.
Et bedre phono-trinn kan være det som skal til for å løfte selv de minste nyansene ut av rillene på vinylen.
Det er en gåte hvorfor Hegel ikke har gjort dette før. Deres første phono-trinn lykkes på alle vesentlige punkter.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Har du en Formation-høyttaler fra B&W, kan du glede deg over at B&W Music-appen endelig har kommet for musikkavspilling og multiromsstyring.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.
Avanserte treningsfunksjoner og bedre kontroll på prestasjonene.