Digitalomvandler

Den kompakte T+A DAC 8 er en fullverdig forforsterker med analoge lydutganger og hodetelefonutgang.
forfatter

Den er bare 27 cm bred, men DAC 8 som den kalles, er en fullverdig forforsterker med seks digitale innganger og en USB-inngang.

Med full støtte for opp til 24-bit/192 kHz digitalfiler, og en 32-bits/384 kHz digitalkonverter (Burr Brown), er den teoretisk sett fullt på høyde med enda dyrere high-end digitalomvandlere.

I praksis bør det bety svært høye ytelser med god lydkvalitet.

DAC 8 tilhører T+As kompaktserie, men kan fint integreres i et high-end system med separate komponenter, og fungere som digitalt nav og forforsterker i anlegget, eller bare som DAC i tilegg til en analog forforsterker.

T+A har utvilket sin egen klokkekrets, fordi de mener at mange av dagens løsninger ikke holder mål. Med den skal DAC 8 prosessere og dekode digitalsignalet, og hente ut et ubehandlet klokkesignal fra datastrømmen, som T+As krets i sin tur renser, prosesserer og synkroniserer for optimal signalkvalitet med ekstremt lav jitterstøy.

Det følger med en fjernkontroll, og DAC 8 som skal koste 1900 euro, skal være klar for salg i løpet av sommeren.

 Tekniske data:

 • 32-bit, 384 kHz Sigma-Delta, eight-times oversampling, double-mono quadruple
  3rd order phase-linear Bessel filter, switchable 60 kHz or 120 kHz
 • 1 x co-ax, IEC 60958 (CDDA/LPCM) SP/DIF (16 – 24 bit)
 • 4 x co-ax, 1 x BNC,
 • 1 x AES/EBU up to 192/24
 • 1 x TOS-Link up to 96/24
 • 1 x USB with USB Audio Class 1 (USB Full Speed) up to 96/24, adaptive mode and USB Audio Class 2 (USB High Speed) up to 192/24, asynchronous mode* F8 remote control handset included, asynchronous driver for Windows XP, Windows 7 and MAC OS
 • 9.5 x 27 x 27 cm
  6 kg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.