Platespiller

Ortofons SPU pickup er legendarisk, og nå kommer en SPU A95 Anniversary i begrenset opplag.
forfatter

Danskene har holdt på i 95 år, derfor lager de SPU A95 Anniversary, som er klar for å sendes ut til kundene fra 4. august. Pickupen som er ment for montering på armøret med den velkjente bajonettfatningen (ingen skruing og lite justering), lages i 500 eksemplarer. Den er basert på Ortofons toppmodell i serien – A90, og bruker Selective Laser Melting (SLM) og Field Stabilizing Element (FSE).

Som er henholdsvis laserstøp av titanpartikler  som danner chassiset, for maksimal stivhet, og en ledende sylinder (FSE) som plassert inni magnetsystemet, for maksimalt konsentrert magnetkraft.

Viklingene på spolen er laget av ren kobber, trukket i sølv for bedre ledeevne og moving coil pickupen leverer 0,3 mV utgangspenning. Belastningsimpedansen er oppgitt til 10 – 50 ohm. Totalvekten er 28 gram.

SPU A95 Anniversary koster 20.995 kr.

SPU_95th_on_the_tonearm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.