Search
Generic filters

Kiko – ny Bose-killer fra Linn?

Linn vil utfordre Bose, Bang & Olufsen og andre lifestyle-produsenter med et nytt kompakt musikkanlegg.

Det er ikke bare i bilbransjen de driver med «downsizing» om dagen. Også hi-fi produsentene er nødt til å tilpasse seg nye tider og andre kundegrupper.

Linn ble grunnlagt av Ivor Tiefenbrun i 1976 og er en av bransjens mest tradisjonsrike produsenter, kjent blant annet for sin klassiske Sondek LP12 platespiller som fortsatt produseres den dag i dag, i tillegg til elektronikk og høyttalere i high-end klassen.

Nå vil de gå samme vei som Meridian og Arcam og tilby et moderne alt-i-ett musikksystem.

Linn Kiko er et komplett stereoanlegg med musikkstrømming, og består av en hovedenhet pluss to separate høyttalere. Høyttalerne er aktive, og drives av dedikerte forsterkere for diskant og bass/mellomtone. Effekten oppgis til 2 x 33 watt i 4 ohm.

Kiko er basert på Linns egen DS-teknologi for strømming av musikk via hjemmenettverk, og kan spille av musikkfiler i opptil 24 bits kvalitet fra PC og Mac så vel som nettradio i MP3-kvalitet. Kiko har også analoge og digitale lydinnganger, inkludert 3 HDMI-innganger, pluss 1 utgang slik at du for eksempel kan koble til en Blu-ray spiller og sende bildet videre til en TV.
Anlegget har ingen egen iPod-inngang bortsett fra vanlig 3,5 minijack. Den kan derimot fjernstyres fra iPhone med Linns egen kontroll-app.
Kiko kommer i 6 farger (hvit,svart, lyseblå, mørk blå, sølv og champagne) og kan plasseres horisontalt eller vertikalt, mens høyttalerne kan stå på bord eller veggmonteres.
Prisen er som forventet relativt stiv – rundt 25.000 kroner forventes Kiko å koste. Vi får håpe at lydkvaliteten også er i kjent Linn-stil.

Norsk importør er Kontrapunkt.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.