TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Kiko – ny Bose-killer fra Linn?

Linn vil utfordre Bose, Bang & Olufsen og andre lifestyle-produsenter med et nytt kompakt musikkanlegg.

forfatter
Publisert 25.06.12 - 22:48

Det er ikke bare i bilbransjen de driver med «downsizing» om dagen. Også hi-fi produsentene er nødt til å tilpasse seg nye tider og andre kundegrupper.

Linn ble grunnlagt av Ivor Tiefenbrun i 1976 og er en av bransjens mest tradisjonsrike produsenter, kjent blant annet for sin klassiske Sondek LP12 platespiller som fortsatt produseres den dag i dag, i tillegg til elektronikk og høyttalere i high-end klassen.

Nå vil de gå samme vei som Meridian og Arcam og tilby et moderne alt-i-ett musikksystem.

Linn Kiko er et komplett stereoanlegg med musikkstrømming, og består av en hovedenhet pluss to separate høyttalere. Høyttalerne er aktive, og drives av dedikerte forsterkere for diskant og bass/mellomtone. Effekten oppgis til 2 x 33 watt i 4 ohm.

Kiko er basert på Linns egen DS-teknologi for strømming av musikk via hjemmenettverk, og kan spille av musikkfiler i opptil 24 bits kvalitet fra PC og Mac så vel som nettradio i MP3-kvalitet. Kiko har også analoge og digitale lydinnganger, inkludert 3 HDMI-innganger, pluss 1 utgang slik at du for eksempel kan koble til en Blu-ray spiller og sende bildet videre til en TV.
Anlegget har ingen egen iPod-inngang bortsett fra vanlig 3,5 minijack. Den kan derimot fjernstyres fra iPhone med Linns egen kontroll-app.
Kiko kommer i 6 farger (hvit,svart, lyseblå, mørk blå, sølv og champagne) og kan plasseres horisontalt eller vertikalt, mens høyttalerne kan stå på bord eller veggmonteres.
Prisen er som forventet relativt stiv – rundt 25.000 kroner forventes Kiko å koste. Vi får håpe at lydkvaliteten også er i kjent Linn-stil.

Norsk importør er Kontrapunkt.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For øye og øret Hos det nordiske designfirmaet Poasana er idéen om et godt lydmiljø en viktig komponent for økt livskvalitet og generelt velvære
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Følg Lyd & Bilde