Kiko – ny Bose-killer fra Linn?

Linn vil utfordre Bose, Bang & Olufsen og andre lifestyle-produsenter med et nytt kompakt musikkanlegg.

Det er ikke bare i bilbransjen de driver med «downsizing» om dagen. Også hi-fi produsentene er nødt til å tilpasse seg nye tider og andre kundegrupper.

Linn ble grunnlagt av Ivor Tiefenbrun i 1976 og er en av bransjens mest tradisjonsrike produsenter, kjent blant annet for sin klassiske Sondek LP12 platespiller som fortsatt produseres den dag i dag, i tillegg til elektronikk og høyttalere i high-end klassen.

Nå vil de gå samme vei som Meridian og Arcam og tilby et moderne alt-i-ett musikksystem.

Linn Kiko er et komplett stereoanlegg med musikkstrømming, og består av en hovedenhet pluss to separate høyttalere. Høyttalerne er aktive, og drives av dedikerte forsterkere for diskant og bass/mellomtone. Effekten oppgis til 2 x 33 watt i 4 ohm.

Kiko er basert på Linns egen DS-teknologi for strømming av musikk via hjemmenettverk, og kan spille av musikkfiler i opptil 24 bits kvalitet fra PC og Mac så vel som nettradio i MP3-kvalitet. Kiko har også analoge og digitale lydinnganger, inkludert 3 HDMI-innganger, pluss 1 utgang slik at du for eksempel kan koble til en Blu-ray spiller og sende bildet videre til en TV.
Anlegget har ingen egen iPod-inngang bortsett fra vanlig 3,5 minijack. Den kan derimot fjernstyres fra iPhone med Linns egen kontroll-app.
Kiko kommer i 6 farger (hvit,svart, lyseblå, mørk blå, sølv og champagne) og kan plasseres horisontalt eller vertikalt, mens høyttalerne kan stå på bord eller veggmonteres.
Prisen er som forventet relativt stiv – rundt 25.000 kroner forventes Kiko å koste. Vi får håpe at lydkvaliteten også er i kjent Linn-stil.

Norsk importør er Kontrapunkt.

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!