Kiko – ny Bose-killer fra Linn?

Linn vil utfordre Bose, Bang & Olufsen og andre lifestyle-produsenter med et nytt kompakt musikkanlegg.
forfatter

Det er ikke bare i bilbransjen de driver med «downsizing» om dagen. Også hi-fi produsentene er nødt til å tilpasse seg nye tider og andre kundegrupper.

Linn ble grunnlagt av Ivor Tiefenbrun i 1976 og er en av bransjens mest tradisjonsrike produsenter, kjent blant annet for sin klassiske Sondek LP12 platespiller som fortsatt produseres den dag i dag, i tillegg til elektronikk og høyttalere i high-end klassen.

Nå vil de gå samme vei som Meridian og Arcam og tilby et moderne alt-i-ett musikksystem.

Linn Kiko er et komplett stereoanlegg med musikkstrømming, og består av en hovedenhet pluss to separate høyttalere. Høyttalerne er aktive, og drives av dedikerte forsterkere for diskant og bass/mellomtone. Effekten oppgis til 2 x 33 watt i 4 ohm.

Kiko er basert på Linns egen DS-teknologi for strømming av musikk via hjemmenettverk, og kan spille av musikkfiler i opptil 24 bits kvalitet fra PC og Mac så vel som nettradio i MP3-kvalitet. Kiko har også analoge og digitale lydinnganger, inkludert 3 HDMI-innganger, pluss 1 utgang slik at du for eksempel kan koble til en Blu-ray spiller og sende bildet videre til en TV.
Anlegget har ingen egen iPod-inngang bortsett fra vanlig 3,5 minijack. Den kan derimot fjernstyres fra iPhone med Linns egen kontroll-app.
Kiko kommer i 6 farger (hvit,svart, lyseblå, mørk blå, sølv og champagne) og kan plasseres horisontalt eller vertikalt, mens høyttalerne kan stå på bord eller veggmonteres.
Prisen er som forventet relativt stiv – rundt 25.000 kroner forventes Kiko å koste. Vi får håpe at lydkvaliteten også er i kjent Linn-stil.

Norsk importør er Kontrapunkt.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.