Jubileumsfest i byens hi-fi asyl

Oslo Hi-Fi Center fyller 40 år og feirer med et anlegg tll 10 millioner i Konserthuset.
forfatter

Hvis man er bare bittelitt interessert i hi-fi og musikk – og er i nærheten av Oslo, er det denne helgen man skal besøke byens hi-fi-asyl. De feirer nemlig 40 år, med demoer hele helgen, og rabatter ned mot 40 prosent.

Den lille butikken i Dronning Mauds gate i Oslo, har i 40 år vært Norges største hi-fi-butikk. De startet som en rendyrket forretning for hi-fi -og musikkentusiaster, og mens de fleste av konkurrentene har forsvinnet, har Oslo Hi-Fi Center overlevd 40 år med skiftende tider, lavkonjuktur, bransjeglidninger og skrekkelige finanskriser.

_DSC0300

Det er godt gjort og skyldes ikke bare flaks. En stadig modernisering av forretningen og dyktige folk som har fulgt med i tiden, tilmed vært i forkant av og til, har utvilsomt bidratt til at OHC har befestet sin posisjon som Norges lydtempel.

Mesteparten av tiden har OHC vært ledet av nestoren i norsk high-end, Geir Tømmervik, som har styrt OHC med stø kurs, og i høy grad bidratt til at den lille butikken har vokst seg stor og sunn, og er en av Nord-Europas mest spennende hi-fi butikker.

Hi-Fi-Sjefen med stor S: Geir Tømmervik.
Hi-Fi-Sjefen med stor S: Geir Tømmervik.

Denne helgen er det åpent hus til søndag kveld, og det som kan krype og gå av hi-fi-importører, har tatt på findressen og tatt med det aller ypperste fra lageret, som de demonstrerer i OHCs lokaler.

Ekstra stas det at OHC har tatt inn i Oslo Konserthus, hvor de har satt opp et anlegg til over 10 millioner!

Foruten anlegget til 10 millioner i Oslo Konserthus, demonstreres det også high-end lyd i Porsche og Aston Martin på utsiden.
Foruten anlegget til 10 millioner i Oslo Konserthus, demonstreres det også high-end lyd i Porsche og Aston Martin på utsiden.

Foruten de spektakulære KEF Muon-høyttalerne, består anlegget av elektronikk fra Burmester – fire stykk Burmester 909 som leverer nesten 2 kW effekt i mono, en Acutus platespiller fra Avid og full pakke med strømprodukter fra Isotek.

Hvsi man lurer på hvor godt 10 millioner lyder, er det verdt å ta turen til Konserthuset i helgen.

Anlegget i Oslo Konserthus koster over 10 millioner.
Anlegget i Oslo Konserthus koster over 10 millioner.

Anlegget til 10 mill er selvsagt ikke det eneste som villig demonstreres jubileumshelgen. High-end, og hi-fi i de fleste prisklasser spiller i flere rom i OHCs lokaler, det gjør også byens beste utvalg av hodetelefoner, et bredt utvalg platespillere og høyoppløst musikk fra nettverkspillere.

Blant annet er Lyras Stig Inge Bjørge til stede i Burmester-rommet, Isotek, Peachtree, Martin Logan, Naim, Gryphon, Jeff Rowland, Hifiman og Auralic (i Konserthuset), er bare noen av mange som er tilstede.

Fullstendig program finner man på OHCs nettsider.

_DSC0297 _DSC0299 _DSC0300 _DSC0302 _DSC0306 _DSC0307 _DSC0336 _DSC0309 _DSC0312 _DSC0315 _DSC0317 _DSC0323 _DSC0295 _DSC0346

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.