Jubileumsfest i byens hi-fi asyl

Oslo Hi-Fi Center fyller 40 år og feirer med et anlegg tll 10 millioner i Konserthuset.

Hvis man er bare bittelitt interessert i hi-fi og musikk – og er i nærheten av Oslo, er det denne helgen man skal besøke byens hi-fi-asyl. De feirer nemlig 40 år, med demoer hele helgen, og rabatter ned mot 40 prosent.

Den lille butikken i Dronning Mauds gate i Oslo, har i 40 år vært Norges største hi-fi-butikk. De startet som en rendyrket forretning for hi-fi -og musikkentusiaster, og mens de fleste av konkurrentene har forsvinnet, har Oslo Hi-Fi Center overlevd 40 år med skiftende tider, lavkonjuktur, bransjeglidninger og skrekkelige finanskriser.

_DSC0300

Det er godt gjort og skyldes ikke bare flaks. En stadig modernisering av forretningen og dyktige folk som har fulgt med i tiden, tilmed vært i forkant av og til, har utvilsomt bidratt til at OHC har befestet sin posisjon som Norges lydtempel.

Mesteparten av tiden har OHC vært ledet av nestoren i norsk high-end, Geir Tømmervik, som har styrt OHC med stø kurs, og i høy grad bidratt til at den lille butikken har vokst seg stor og sunn, og er en av Nord-Europas mest spennende hi-fi butikker.

Hi-Fi-Sjefen med stor S: Geir Tømmervik.
Hi-Fi-Sjefen med stor S: Geir Tømmervik.

Denne helgen er det åpent hus til søndag kveld, og det som kan krype og gå av hi-fi-importører, har tatt på findressen og tatt med det aller ypperste fra lageret, som de demonstrerer i OHCs lokaler.

Ekstra stas det at OHC har tatt inn i Oslo Konserthus, hvor de har satt opp et anlegg til over 10 millioner!

Foruten anlegget til 10 millioner i Oslo Konserthus, demonstreres det også high-end lyd i Porsche og Aston Martin på utsiden.
Foruten anlegget til 10 millioner i Oslo Konserthus, demonstreres det også high-end lyd i Porsche og Aston Martin på utsiden.

Foruten de spektakulære KEF Muon-høyttalerne, består anlegget av elektronikk fra Burmester – fire stykk Burmester 909 som leverer nesten 2 kW effekt i mono, en Acutus platespiller fra Avid og full pakke med strømprodukter fra Isotek.

Hvsi man lurer på hvor godt 10 millioner lyder, er det verdt å ta turen til Konserthuset i helgen.

Anlegget i Oslo Konserthus koster over 10 millioner.
Anlegget i Oslo Konserthus koster over 10 millioner.

Anlegget til 10 mill er selvsagt ikke det eneste som villig demonstreres jubileumshelgen. High-end, og hi-fi i de fleste prisklasser spiller i flere rom i OHCs lokaler, det gjør også byens beste utvalg av hodetelefoner, et bredt utvalg platespillere og høyoppløst musikk fra nettverkspillere.

Blant annet er Lyras Stig Inge Bjørge til stede i Burmester-rommet, Isotek, Peachtree, Martin Logan, Naim, Gryphon, Jeff Rowland, Hifiman og Auralic (i Konserthuset), er bare noen av mange som er tilstede.

Fullstendig program finner man på OHCs nettsider.

_DSC0297 _DSC0299 _DSC0300 _DSC0302 _DSC0306 _DSC0307 _DSC0336 _DSC0309 _DSC0312 _DSC0315 _DSC0317 _DSC0323 _DSC0295 _DSC0346

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Denne håper vi blir en realitet, for se så søt den er.
Hold armen i ro og spar plass på skrivebordet med ergonomisk trackball.
I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.