TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

Jubileumsfest i byens hi-fi asyl

Oslo Hi-Fi Center fyller 40 år og feirer med et anlegg tll 10 millioner i Konserthuset.

forfatter
Publisert 16.10.15 - 14:53

Hvis man er bare bittelitt interessert i hi-fi og musikk – og er i nærheten av Oslo, er det denne helgen man skal besøke byens hi-fi-asyl. De feirer nemlig 40 år, med demoer hele helgen, og rabatter ned mot 40 prosent.

Den lille butikken i Dronning Mauds gate i Oslo, har i 40 år vært Norges største hi-fi-butikk. De startet som en rendyrket forretning for hi-fi -og musikkentusiaster, og mens de fleste av konkurrentene har forsvinnet, har Oslo Hi-Fi Center overlevd 40 år med skiftende tider, lavkonjuktur, bransjeglidninger og skrekkelige finanskriser.

_DSC0300

Det er godt gjort og skyldes ikke bare flaks. En stadig modernisering av forretningen og dyktige folk som har fulgt med i tiden, tilmed vært i forkant av og til, har utvilsomt bidratt til at OHC har befestet sin posisjon som Norges lydtempel.

Mesteparten av tiden har OHC vært ledet av nestoren i norsk high-end, Geir Tømmervik, som har styrt OHC med stø kurs, og i høy grad bidratt til at den lille butikken har vokst seg stor og sunn, og er en av Nord-Europas mest spennende hi-fi butikker.

Hi-Fi-Sjefen med stor S: Geir Tømmervik.
Hi-Fi-Sjefen med stor S: Geir Tømmervik.

Denne helgen er det åpent hus til søndag kveld, og det som kan krype og gå av hi-fi-importører, har tatt på findressen og tatt med det aller ypperste fra lageret, som de demonstrerer i OHCs lokaler.

Ekstra stas det at OHC har tatt inn i Oslo Konserthus, hvor de har satt opp et anlegg til over 10 millioner!

Foruten anlegget til 10 millioner i Oslo Konserthus, demonstreres det også high-end lyd i Porsche og Aston Martin på utsiden.
Foruten anlegget til 10 millioner i Oslo Konserthus, demonstreres det også high-end lyd i Porsche og Aston Martin på utsiden.

Foruten de spektakulære KEF Muon-høyttalerne, består anlegget av elektronikk fra Burmester – fire stykk Burmester 909 som leverer nesten 2 kW effekt i mono, en Acutus platespiller fra Avid og full pakke med strømprodukter fra Isotek.

Hvsi man lurer på hvor godt 10 millioner lyder, er det verdt å ta turen til Konserthuset i helgen.

Anlegget i Oslo Konserthus koster over 10 millioner.
Anlegget i Oslo Konserthus koster over 10 millioner.

Anlegget til 10 mill er selvsagt ikke det eneste som villig demonstreres jubileumshelgen. High-end, og hi-fi i de fleste prisklasser spiller i flere rom i OHCs lokaler, det gjør også byens beste utvalg av hodetelefoner, et bredt utvalg platespillere og høyoppløst musikk fra nettverkspillere.

Blant annet er Lyras Stig Inge Bjørge til stede i Burmester-rommet, Isotek, Peachtree, Martin Logan, Naim, Gryphon, Jeff Rowland, Hifiman og Auralic (i Konserthuset), er bare noen av mange som er tilstede.

Fullstendig program finner man på OHCs nettsider.

_DSC0297 _DSC0299 _DSC0300 _DSC0302 _DSC0306 _DSC0307 _DSC0336 _DSC0309 _DSC0312 _DSC0315 _DSC0317 _DSC0323 _DSC0295 _DSC0346

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Renere strøm gir bedre lyd Stabil strømforsyning for platespiller og phono-trinn.
Jo, du har også råd til et forsterkersett Et forsterkersett med separate komponenter til samme pris som en multiromshøyttaler? Det kan faktisk være mulig!
Kanskje den beste i sin klasse McIntosh har oppdatert MA9000 og gjort favorittforsterkeren vår mer anvendelig, og enda bedre.
Moderne radioteknologi i klassisk design Bordradio i retrodesign med Bluetooth.
Billig strømmeløsning Boksen som gir deg Bluetooth i anlegget.
Nå blir Lyngdorf-forsterkeren enda bedre Med Tidal Connect og full dekoding av MQA-filer blir den kompakte strømmeforsterkeren TDAI-1120 et enda bedre kjøp.
Følg Lyd & Bilde