Jubileumsfest i byens hi-fi asyl

Oslo Hi-Fi Center fyller 40 år og feirer med et anlegg tll 10 millioner i Konserthuset.
Annonse
Annonse
forfatter

Hvis man er bare bittelitt interessert i hi-fi og musikk – og er i nærheten av Oslo, er det denne helgen man skal besøke byens hi-fi-asyl. De feirer nemlig 40 år, med demoer hele helgen, og rabatter ned mot 40 prosent.

Den lille butikken i Dronning Mauds gate i Oslo, har i 40 år vært Norges største hi-fi-butikk. De startet som en rendyrket forretning for hi-fi -og musikkentusiaster, og mens de fleste av konkurrentene har forsvinnet, har Oslo Hi-Fi Center overlevd 40 år med skiftende tider, lavkonjuktur, bransjeglidninger og skrekkelige finanskriser.

_DSC0300

Det er godt gjort og skyldes ikke bare flaks. En stadig modernisering av forretningen og dyktige folk som har fulgt med i tiden, tilmed vært i forkant av og til, har utvilsomt bidratt til at OHC har befestet sin posisjon som Norges lydtempel.

Mesteparten av tiden har OHC vært ledet av nestoren i norsk high-end, Geir Tømmervik, som har styrt OHC med stø kurs, og i høy grad bidratt til at den lille butikken har vokst seg stor og sunn, og er en av Nord-Europas mest spennende hi-fi butikker.

Annonse
Hi-Fi-Sjefen med stor S: Geir Tømmervik.
Hi-Fi-Sjefen med stor S: Geir Tømmervik.

Denne helgen er det åpent hus til søndag kveld, og det som kan krype og gå av hi-fi-importører, har tatt på findressen og tatt med det aller ypperste fra lageret, som de demonstrerer i OHCs lokaler.

Ekstra stas det at OHC har tatt inn i Oslo Konserthus, hvor de har satt opp et anlegg til over 10 millioner!

Foruten anlegget til 10 millioner i Oslo Konserthus, demonstreres det også high-end lyd i Porsche og Aston Martin på utsiden.
Foruten anlegget til 10 millioner i Oslo Konserthus, demonstreres det også high-end lyd i Porsche og Aston Martin på utsiden.

Foruten de spektakulære KEF Muon-høyttalerne, består anlegget av elektronikk fra Burmester – fire stykk Burmester 909 som leverer nesten 2 kW effekt i mono, en Acutus platespiller fra Avid og full pakke med strømprodukter fra Isotek.

Hvsi man lurer på hvor godt 10 millioner lyder, er det verdt å ta turen til Konserthuset i helgen.

Anlegget i Oslo Konserthus koster over 10 millioner.
Anlegget i Oslo Konserthus koster over 10 millioner.

Anlegget til 10 mill er selvsagt ikke det eneste som villig demonstreres jubileumshelgen. High-end, og hi-fi i de fleste prisklasser spiller i flere rom i OHCs lokaler, det gjør også byens beste utvalg av hodetelefoner, et bredt utvalg platespillere og høyoppløst musikk fra nettverkspillere.

Annonse

Blant annet er Lyras Stig Inge Bjørge til stede i Burmester-rommet, Isotek, Peachtree, Martin Logan, Naim, Gryphon, Jeff Rowland, Hifiman og Auralic (i Konserthuset), er bare noen av mange som er tilstede.

Fullstendig program finner man på OHCs nettsider.

_DSC0297 _DSC0299 _DSC0300 _DSC0302 _DSC0306 _DSC0307 _DSC0336 _DSC0309 _DSC0312 _DSC0315 _DSC0317 _DSC0323 _DSC0295 _DSC0346

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.
Kompakt og lett med stor rekkevidde
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.