WWDC 2013

Apple har lansert en strømmetjeneste som er gratis, men i motsetning til Spotify, velger den ut musikken for deg.
Annonse
Annonse
forfatter

Mange ventet på at Apple skulle lansere en strømmetjeneste for musikk. I høst kommer annonserte iTunes Radio, men den er ikke helt som andre strømmetjenester. Mens man i Spotiify og Wimp velger ut det man har lyst å høre på, vil iTunes Radio fungere mer som en radiostasjon. Med reklame og det hele. Men i motsetning til radio, skal du bli servert bare den musikken du liker.

Nesten for godt til å være sant. Aldri mer Phil Collins og Chris DeBurgh.

iTunes Radio blir en integert del av iTunes på Mac, PC, og iOS-enheter som iPhone, og deg som bruker tilgang til tusenvis av nye sanger hver eneste uke, i tillegg til at man får muligheten til å høre på eksklusiv musikk fra nye og populære artister før den er tilgjengelig andre steder, heter det i pressemeldingen.

iTunes Radio vil du også ha livestrømmer direkte fra iTunes-festivalen i London og andre eventer som kun vil være tilgjengelig på iTunes.

Tilpasser innholdet

Tjenesten fungere slik at den leter gjennom musikken i iTunes-biblioteket ditt, og ser hva du liker best å spille. Den informasjonen bruker som grunnlag når du vil lytte til iTunes Radio, slik at du skal unngå nettopp P4-låtene du hater så intenst.

Det skal også bli mulig å opprette og tilpasse innholdet du vil høre, slik at søk etter artister, sanger eller sjangre, registereres i iTunes Radio som lager en radiostasjon basert på valget ditt. Uten breialt tomsnakk, bare avbrutt av reklame.

Derfor er iTunes Radio også gratis, men de som abonnerer på Apples iTunes Match til 25 dollar i året, får en reklamefri versjon. iTunes Match oppbevarer musikkbiblioteket ditt, også musikk du har importert fra CD, i iCloud. Og det som ligger i iCloud-biblioteket ditt, kan også brukes til å  lage forslag til musikk du kan være interessert i, og fungerer også i iTunes Radio.

Lansering her er i det blå

iTunes Match og iTunes Radio er enn så lenge ikke tilgjengelig i skandinaviske land, og det vites ikke om det vil bli tilgjengelig når iTunes Radio kommer i en ny iTunes-versjon nå i høst.

 

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.