Search
Generic filters

iTunes Radio spiller musikken du liker best

Apple har lansert en strømmetjeneste som er gratis, men i motsetning til Spotify, velger den ut musikken for deg.

Mange ventet på at Apple skulle lansere en strømmetjeneste for musikk. I høst kommer annonserte iTunes Radio, men den er ikke helt som andre strømmetjenester. Mens man i Spotiify og Wimp velger ut det man har lyst å høre på, vil iTunes Radio fungere mer som en radiostasjon. Med reklame og det hele. Men i motsetning til radio, skal du bli servert bare den musikken du liker.

Nesten for godt til å være sant. Aldri mer Phil Collins og Chris DeBurgh.

iTunes Radio blir en integert del av iTunes på Mac, PC, og iOS-enheter som iPhone, og deg som bruker tilgang til tusenvis av nye sanger hver eneste uke, i tillegg til at man får muligheten til å høre på eksklusiv musikk fra nye og populære artister før den er tilgjengelig andre steder, heter det i pressemeldingen.

iTunes Radio vil du også ha livestrømmer direkte fra iTunes-festivalen i London og andre eventer som kun vil være tilgjengelig på iTunes.

Tilpasser innholdet

Tjenesten fungere slik at den leter gjennom musikken i iTunes-biblioteket ditt, og ser hva du liker best å spille. Den informasjonen bruker som grunnlag når du vil lytte til iTunes Radio, slik at du skal unngå nettopp P4-låtene du hater så intenst.

Det skal også bli mulig å opprette og tilpasse innholdet du vil høre, slik at søk etter artister, sanger eller sjangre, registereres i iTunes Radio som lager en radiostasjon basert på valget ditt. Uten breialt tomsnakk, bare avbrutt av reklame.

Derfor er iTunes Radio også gratis, men de som abonnerer på Apples iTunes Match til 25 dollar i året, får en reklamefri versjon. iTunes Match oppbevarer musikkbiblioteket ditt, også musikk du har importert fra CD, i iCloud. Og det som ligger i iCloud-biblioteket ditt, kan også brukes til å  lage forslag til musikk du kan være interessert i, og fungerer også i iTunes Radio.

Lansering her er i det blå

iTunes Match og iTunes Radio er enn så lenge ikke tilgjengelig i skandinaviske land, og det vites ikke om det vil bli tilgjengelig når iTunes Radio kommer i en ny iTunes-versjon nå i høst.

 

 

 

 

 

 

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.