Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

iTunes Radio spiller musikken du liker best

Apple har lansert en strømmetjeneste som er gratis, men i motsetning til Spotify, velger den ut musikken for deg.

Skrevet av / 11.06.13 - 00:46
iTunes Radio spiller musikken du liker best

Mange ventet på at Apple skulle lansere en strømmetjeneste for musikk. I høst kommer annonserte iTunes Radio, men den er ikke helt som andre strømmetjenester. Mens man i Spotiify og Wimp velger ut det man har lyst å høre på, vil iTunes Radio fungere mer som en radiostasjon. Med reklame og det hele. Men i motsetning til radio, skal du bli servert bare den musikken du liker.

Nesten for godt til å være sant. Aldri mer Phil Collins og Chris DeBurgh.

iTunes Radio blir en integert del av iTunes på Mac, PC, og iOS-enheter som iPhone, og deg som bruker tilgang til tusenvis av nye sanger hver eneste uke, i tillegg til at man får muligheten til å høre på eksklusiv musikk fra nye og populære artister før den er tilgjengelig andre steder, heter det i pressemeldingen.

iTunes Radio vil du også ha livestrømmer direkte fra iTunes-festivalen i London og andre eventer som kun vil være tilgjengelig på iTunes.

Tilpasser innholdet

Tjenesten fungere slik at den leter gjennom musikken i iTunes-biblioteket ditt, og ser hva du liker best å spille. Den informasjonen bruker som grunnlag når du vil lytte til iTunes Radio, slik at du skal unngå nettopp P4-låtene du hater så intenst.

Det skal også bli mulig å opprette og tilpasse innholdet du vil høre, slik at søk etter artister, sanger eller sjangre, registereres i iTunes Radio som lager en radiostasjon basert på valget ditt. Uten breialt tomsnakk, bare avbrutt av reklame.

Derfor er iTunes Radio også gratis, men de som abonnerer på Apples iTunes Match til 25 dollar i året, får en reklamefri versjon. iTunes Match oppbevarer musikkbiblioteket ditt, også musikk du har importert fra CD, i iCloud. Og det som ligger i iCloud-biblioteket ditt, kan også brukes til å  lage forslag til musikk du kan være interessert i, og fungerer også i iTunes Radio.

Lansering her er i det blå

iTunes Match og iTunes Radio er enn så lenge ikke tilgjengelig i skandinaviske land, og det vites ikke om det vil bli tilgjengelig når iTunes Radio kommer i en ny iTunes-versjon nå i høst.

 

 

 

 

 

 

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top