WWDC 2013

Apple har lansert en strømmetjeneste som er gratis, men i motsetning til Spotify, velger den ut musikken for deg.
Annonse
Annonse
forfatter

Mange ventet på at Apple skulle lansere en strømmetjeneste for musikk. I høst kommer annonserte iTunes Radio, men den er ikke helt som andre strømmetjenester. Mens man i Spotiify og Wimp velger ut det man har lyst å høre på, vil iTunes Radio fungere mer som en radiostasjon. Med reklame og det hele. Men i motsetning til radio, skal du bli servert bare den musikken du liker.

Nesten for godt til å være sant. Aldri mer Phil Collins og Chris DeBurgh.

iTunes Radio blir en integert del av iTunes på Mac, PC, og iOS-enheter som iPhone, og deg som bruker tilgang til tusenvis av nye sanger hver eneste uke, i tillegg til at man får muligheten til å høre på eksklusiv musikk fra nye og populære artister før den er tilgjengelig andre steder, heter det i pressemeldingen.

iTunes Radio vil du også ha livestrømmer direkte fra iTunes-festivalen i London og andre eventer som kun vil være tilgjengelig på iTunes.

Tilpasser innholdet

Annonse

Tjenesten fungere slik at den leter gjennom musikken i iTunes-biblioteket ditt, og ser hva du liker best å spille. Den informasjonen bruker som grunnlag når du vil lytte til iTunes Radio, slik at du skal unngå nettopp P4-låtene du hater så intenst.

Det skal også bli mulig å opprette og tilpasse innholdet du vil høre, slik at søk etter artister, sanger eller sjangre, registereres i iTunes Radio som lager en radiostasjon basert på valget ditt. Uten breialt tomsnakk, bare avbrutt av reklame.

Derfor er iTunes Radio også gratis, men de som abonnerer på Apples iTunes Match til 25 dollar i året, får en reklamefri versjon. iTunes Match oppbevarer musikkbiblioteket ditt, også musikk du har importert fra CD, i iCloud. Og det som ligger i iCloud-biblioteket ditt, kan også brukes til å  lage forslag til musikk du kan være interessert i, og fungerer også i iTunes Radio.

Lansering her er i det blå

iTunes Match og iTunes Radio er enn så lenge ikke tilgjengelig i skandinaviske land, og det vites ikke om det vil bli tilgjengelig når iTunes Radio kommer i en ny iTunes-versjon nå i høst.

Annonse

 

 

 

 

 

Annonse

 

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
Der hvor andre jukser til et 4K-bilde fra et HD-panel, har Sony-projektorene ekte 4K-paneler. Nå kommer to viktige modeller med den nye X1-prosessoren for bildebehandling i toppklasse.
Strømmetjenesten Qobuz satser på musikk med høy lydkvalitet. Nå kommer den til Norge.
Urbanista Los Angeles lades med solceller.
Vakkert og oppsiktsvekkende fra Sony World Photography Awards 2021
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.