Nyhet

Iso Acoustics isolerer resonanser

Høyttalere, platespillere og forsterkere kan lyde bedre med bedre demping.

Skrevet av / 10.03.21 - 15:21
Iso Acoustics isolerer resonanser

Jeg har ikke tall på hvor mange dempe/isolasjon/resonanskontroll-produkter jeg har prøvd. De fleste virker, litt i hvertfall, men mange av dem koster så mye at jeg ikke synes det er verdt det.

Til det er virkningen for beskjeden.

Det samme mener Iso Acoustics, som hevder at de med lyktes bedre med demping og isolasjon, ved å tenke annerledes. Ta for eksempel dempeføttene i Gaia-serien. Her er den innvendige piggen borte til fordel for en hylse i helstøpt stål, viskoelastisk gummi og kontrollmåling med laservibrometer.

Gaia-serien finnes i ulike størrelser, for ulike vektklasser, og det samme gjør også isolasjonsplatene i Delos-serien, som finnes i valnøtt og lønn, og den rimeligere plattformen ZaZen i sort MDF.

Iso Acoustics  lager også stativer, som utgaven på bildet under, i ulike størrelser og vektklasser.

Det er også mulig å sette sammen sitt eget stativ med deler fra Mod-Al-serien, sånn at de passer til akkurat den høyttaleren du har, og hvis høyttalerne skulle være av det blytunge slaget, lager Iso Acoustics også en jekk som sikkert løfter høyttaleren såpass at man får plassert feks. Gaia dempeføtter under høyttalerne.


Plattformene i Delos-serien, starter på 6000 kr, Gaia-serien på 3300 kr for et sett med fire, mens denpeføttene i Orea-serien starter på 500 kr stykket.

Aperta-serien, som stativene på bildet under, startet på 2000 kr stykket, og den rimeligere ZaZen-plattformen i MDF, på 2600 kr stykket.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Argons beste blir bedre

High-end platespiller fra Musical Fidelity

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Scroll to Top