Digitalkabel til iPhone

Forbinder telefonen med hvilken som helst USB-DAC på markedet.
forfatter

L19 er navnet på noe så genialt som en Lightning-til mikro USB-kabel, som gjør at iPhone, iPad og iPod Touch med Lightning-kontakt kan kobles til samtlige USB-DAC-er på markedet.

Det digitale lydsignalet som tappes fra Lightning-kontakten er i utgangspunktet kryptert, slik at bare digitalkonvertere godkjent av Apple kan tappe lyden digitalt direkte fra iPhone. Denne kabelen har derimot innebygd elektronikk med dekryptering, som fjerner hodebryet.

Du plugger bare Lightning-enden til din i-dings og mikro USB-enden i en digitalkonverter, og kan dermed nyte musikken i fullkommen hi-fi-lyd!

L19 kobles mellom iPhone og en digitalkonverter. Gjerne en bærbar som FiiO Q1, som dessuten også har innebygd hodetelefonforsterker. Foto: Geir Gråbein Nordby
Med L19 kan du koble din iPhone til en digitalkonverter, som den digitale hodetelefonforsterkeren FiiO Q1. Foto: Geir Gråbein Nordby

Undertegnede bruker for tiden kabelen sammen med den bærbare digitalkonverteren og hodetelefonforsterkeren FiiO Q1, som til bare 1277 kroner puster liv i musikken og kan drive selv meget tungdrevne hodetelefoner (opp til 150 ohm) med langt bedre kontroll og lavere forvrengning enn hva min iPhone 6s Plus klarer på egenhånd. Test av Q1 kommer siden.

FiiO Q1 driver med letthet vanskelige hodetelefoner som for eksempel Audio-Technica ATH-R70x. Foto: Geir Gråbein Nordby
FiiO Q1 driver med letthet vanskelige hodetelefoner som for eksempel Audio-Technica ATH-R70x. Foto: Geir Gråbein Nordby

Til 480 kroner er ikke kabelen direkte billig, men er etter vår mening verdt prisen ved at den åpner for et langt større utvalg digitalkonvertere. Også stasjonære konvertere, da trenger du en overgang fra mikro USB hunn til vanlig USB hunn, som gjør det mulig å koble videre til en vanlig USB-kabel.

Lightning-kabelen L19 kjøpes hos bestsound.no.

(Artikkelfoto: Geir Gråbein Nordby)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

  1. Hei. Kan jeg bruke lightning til micro usb(hun), og deretter micro usb til micro usb. Eller må jeg ha akkurat den kabelen L19? Jeg hadde håper å kople Iphone til en Fiio E17k alpen 2.

    1. Som jeg har forstått må du ha den kabelen, eller bruke iPhone Camera Kit eller hva det heter. Digitalsignalet fra Lightning-porten er nemlig kryptert, og du trenger en kabel som dekrypterer signalet før det går i DAC-en.

      BTW, den kabelen tror jeg ikke er i salg lenger, så du bør nok bruke Camera Kit. Denne: https://www.kjell.com//no/produkter/mobilt/iphone-tilbehor/iphone-adaptere/adapter-lightning-til-usb-med-stromtilforsel-p97048?gclid=CjwKCAjwk6-LBhBZEiwAOUUDp_zFOQoxrpMQYY5AOilbFrjWZNE3ewCCxHV7_U_Rz2oNDpUtvRInqhoC1_sQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.