Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Integrert fra Krell

Den integrerte high-end-forsterkeren Krell S-550i har både iPod-dokk og bypass-funksjon for hjemmekino.

Skrevet av / 18.03.13 - 11:19
Integrert fra Krell

Amerikanere er glade i kraft. Derfor er bilparken stappfull av V8-ere, mens forsterkerne gledelig avgir en langt høyere effekt enn sine europeiske og asiatiske konkurrenter. Den integrerte Krell S-550i er intet unntak, med 275 watt pr. kanal i 8 ohm og en påstått dobling i 4 ohm. Og strømforsyningen er ikke småtteri, med en strømbank på hele 1750 voltampere. Effekttrinnet bruker rene diskrete kretser, for en renest mulig forsterkning.

iPod
Og selv om dette er en riktig high-end-forsterker, skal du vite at produsenten ikke har glemt de som har musikkbiblioteket lagret på sin iPod eller iPhone, og har til dette formålet inkludert en dokk og iPod-funksjonalitet på den medfølgende fjernkontrollen. Dokken er av gammel 30-pins type, og støtter dermed ikke iPhone 5 eller nyeste generasjon iPod Touch. Dette kunne vært løst med en iPhone-kompatibel USB-inngang, som da også ville kunne glede iPad-brukere. Dette er dessverre fraværende, det samme er alle former for digitale innganger. Dette er nemlig en ren analog forsterker. Vi skulle så inderlig ønske oss noen digitale innganger, og gjerne da også innebygd USB-DAC, slik at man kan koble datamaskinen digitalt rett i forsterkeren.

Innganger
Tre ubalanserte og en balansert inngang sitter på baksiden av S-550i, det absolutte minimum av hva man trenger. Vi setter derimot pris på såkalt ”theater throughput”, som gjør at man kan velge at en av inngangene skal forbikobler forforsterkertrinnet, slik at forsterkeren fungerer som effektforsterker sammen med for eksempel en surroundreceiver. En ubalansert forforsterkerutgang er også på plass, som tillater en ekstra effektforsterker for biamping.

En RS-232-inngang er på plass for fjernstyring med datamaskin, og 12 volts triggerkontakter gjør det mulig å sammenkoble forsterkeren med andre produkter som skal fjernstyres.

Krell S-550i har litt knapt med innganger, men har inkludert en fullbalansert XLR-inngang.
Krell S-550i har litt knapt med innganger, men har inkludert en fullbalansert XLR-inngang.

Forforsterkerdelen
Forforsterkerdelen er basert på Krells forforsterker Phantom, uten kondensatorer i signalgangen, diskret balansert krets, og uten negativ feedback.

Krell hevder at ”båndbredde og transientrespons i forforsterkerkretsen er tilnærmet upåvirket av voluminnstillingen”.

stylusaudio.se
krellonline.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top