TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
SOMMERTILBUD PÅ LB+
Nyhet

Ikea har fått hi-fi-ambisjoner

Ikea setter musikken i høysetet med Obegränsad platespiller, arbeidspult og hvilestol. I samarbeid med Swedish House Mafia

forfatter
Publisert 12.06.22 - 08:00

Sammen med artistene i Swedish House Mafia har Ikea satt fokus på musikk og kreativitet hjemme, «for de som produserer, fremfører, spiller eller bare elsker musikk.» Under IKEA Festival i Milano viste Ikea nylig frem tre produkter fra den kommende kolleksjonen Obegränsad: Et bord for musikkproduksjon og -lytting, en hvilestol, og en… hold deg fast… platespiller!

Formålet er å «demokratisere musikkproduksjon hjemme og gjøre det mulig for de mange å slippe løs sin lidenskap og kreativitet». Vi snakker med andre ord møbler og produkter, for de som har begrenset med midler, men «ubegrenset» med vilje og kreativitet, som de trenger å få ut.

Enten du er musikkprodusent, DJ eller musiker, eller bare ønsker å koble av med musikk på kontoret, skal produktene i Obegänsad-serien gi deg det du trenger.

IKEA OBEGRANSAD skrivbord vit bakgrund
Foto: Ikea

Obegränsad Skrivebord

Skrivebordet Obegränsad er et nøkkelprodukt for blivende musikkskapere, som vil lage seg et hjemmestudio til overkommelig pris.

Det ligner veldig et vanlig PC-bord, med uttrekkbart underlag for tastaturet. Og, ja, du kan ha et tastatur her, men tanken er også at du skal kunne plassere et MIDI-keyboard der, som da ikke tar plassen til miksekonsollen oppå skrivebordet.

I tillegg har Obegränsad-bordet fått to påheng som fungerer som stativer til et par studiomonitorer. Disse er festet med tvinger, og avstanden mellom dem kan dermed justeres, slik at du får plass til skjermen imellom, stor som liten.

IKEA OBEGRANSAD skrivbord hylla narbild
Høyttalerhyllene er festet til Obegränsad-skrivebordet med enkle tvinger. Foto: Ikea

God idé

Vi i Lyd & Bilde synes ideen er god. Både plassen til keyboardet, men det er også viktig å få høyttalerne opp fra den store skrivebordflaten, for å ikke farge lyden. Spesielt i en miksesituasjon, når man skal høre nøyaktig hva slags lyd som kommer på opptaket. Men også for hjemmekontorister som liker å høre på musikk mens man jobber. Lyden blir veldig renere av å få høyttalerne opp fra bordet, samtidig som diskantelementene kommer nærmere ørehøyde.

IKEA OBEGRANSAD fatolj svart bakgrund
Foto: Ikea

Hvilestol

Hvilestolen Obegränsad er også sentral i samarbeidet mellom Ikea og Swedish House Mafia. Med en minimalistisk design som skal passe inn hvor som helst, men som også tjener en funksjon. Justerbare remmer gjør at man kan finjustere komfortnivået.

Tanken bak hvilestolen er at man skal kunne slappe av mens man nyter favorittmusikken. Man kan også se for seg at man har den i kontrollrommet, hvor bandets produsent kan sitte komfortabelt i bakgrunnen og lytte på det teknikeren ved konsollen styrer med.

Hvorvidt hvilestolen er høydetilpasset for bruk direkte sammen med skrivebordet, sier pressemeldingen derimot ingenting om.

IKEA OBEGRANSAD skivspelare
Foto: Ikea

Platespiller

Alle musikkinteresserte med respekt for seg selv har tilgang på en platespiller. Men hvis du til nå har vært nødt til å dra hjem til en kompis for å høre vinylplater, kan du nå slå klørne i Ikeas egen Obegränsad platespiller.

Også denne er i en minimalistisk design, hvor Ikea ser ut til å ha latt seg inspirere av klassikere som Goldring/Lenco GL75 fra 1970-tallet og kanskje også Garrard 301 tilbake i 1950-årene.

– Den gedigne, robuste designen gir spilleren sin egen plass i rommet, sier Friso Wiersma, designer hos Ikea.

IKEA OBEGRANSAD skrivbord svart bakgrund
Foto: Ikea

Ikea Obegränsad: tilgjengelighet og priser

Hele kolleksjonen lanseres globalt til høsten. Den vil inneholde mer enn 20 produkter som gjør rommet «bedre tilpasset etter behovet til musikkskapere og fans rundt om i verden.»

Priser må vi komme tilbake til.

Mer info: ikea.com

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Vokser med oppgavene Elipsons effektforsterker virker forrederisk klein. Men den er i virkeligheten en tungvekter, som får det beste ut av dine beste opptak.
Steintøft jubileumssett fra Rotel Rotel jubilerer med en kraftig forsterker og CD-spiller med DAC
McIntosh-skrinet med det rare i? Det er mange som drømmer om en fet McIntosh-rigg hjemme i stua, men dette produktet tar kaka!
Linn lanserer ny utgave av sin legendariske platespiller Linn Selekt LP12 får ny arm og pickup.
HiFi-ikoner bytter eier Kapitalfonden Highlander Partners har kjøpt opp McIntosh Group, som også står bak Sonus faber.
Radio for spesielt interesserte Tar seg godt ut sammen med McIntosh-anlegget ditt.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend