Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

IFA 2023: Yamaha R-N600A nettverksreceiver

Mangler bare romkorreksjon.

Skrevet av / 01.09.23 - 14:17
IFA 2023: Yamaha R-N600A nettverksreceiver

Etter tre tiår med hjemmekino, har Yamaha sakte men sikkert innsett at hi-fi har en renessanse. Det har gitt oss strålende high-end produkter som 5000-serien, og senere de fenomenalt vellydende integrerte forsterkerne A-S2200 og A-S3200. Sistnevnte har lenge vært vår referanse i klassen, og nylig fikk vi enda en referanse i R-N2000A.

Som er en tokanals nettverksreceiver i premiumklassen, basert på den integrerte A-S1200, men med oppdaterte komponenter, DAB-radio, kablet og trådløs nettverkstilkobling, MusicCast trådløs teknologi – og Yamahas egen romkorreksjon – YPAO.

Les også Fantastisk velspillende strømmereceiver Receiveren fra Yamaha kan alt, ser ut som en million, og lyder fenomenalt godt.

Den spiller aldeles fortreffelig, men den koster en del. Derfor lanserte Yamaha to rimeligere varianter bygger på samme teknologi, tidligere i vår på High-End 2023 i München. R-N1000A, og R-N800A.

Yamaha R-N600A

Foto: Yamaha

Beklager det elendige bildet, men det viser den nye budsjettmodellen i serien, R-N600A. Den erstatter R-N602 for de som kjenner den, og er basert på samme teknologi som de dyrere nettverksreceiverne i serien. Den mangler to ting dog, romkorreksjon og HDMI-inngang.

Foto:Yamaha

Ellers er det meste man ønsker seg på plass. Den er bygger på Yamahas ToP-ART filosofi (Total Purity Audio Reproduction), og har en 32-bits, 384 kHz ESS ES9010K2M ombord. Det forteller oss at den har digitale innganger, i tillegg til analoge. En platespillerinngang er det også her, for MM-pickuper, og den har innebygget nettradio.

Foto: Yamaha

Receiveren kan kobles til nett enten trådløst, eller med ethernetkabel, og den støtter musikktjenester som Spotify, Tidal og Qobuz.

Foto: Yamaha

R-N600A blir tilgjengelig i høst, til 8990 kroner, betydelig under R-N2000A altså.

Yamaha MusicCast 200

Foto: Yamaha

Dette er noe helt annet. Det er ogs å et MusicCast-produkt fra Yamaha, men MusicCast 200 er en liten trådløs bordradio med DAB-radio, nettverk, CD-spiller og trådløs lading av mobilen på toppen. Den kan kobles til nettverket hjemme, og har man en R-N600A i tillegg, kan de kobles sammen – og spille musikk sammen, samtidig.

MusicCast 200 er altså et komplett, kompakt anlegg, og prisen er opptil til 699 Euro.

Foto. Yamaha

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Sonos hadde et ess i ermet

Revuelto får bedre lyd

Gitarformet kjendisspiller

Streamer og strømmeforsterkere fra Arcam

Heftig mono-toppmodell fra Mola Mola

Dansk debut det svinger av

Nå har de laget en DAC

Ultra-streamer fra Wiim

Concorde er tilbake

Denne så vi ikke komme

Denne har du neppe sett før

Polsk hi-fi er en greie

Scroll to Top