Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Hybridforsterker fra Primare

Svenske Primare har alltid laget vellydende produkter, med den integrerte I32 forlater de tradisjonell teknologi til fordel for digital. Forhåpentlig uten at det går ut over lydkvaliteten.

Skrevet av / 10.11.10 - 09:46
Hybridforsterker fra Primare

Den integrerte I32 er en 120 w forsterker, bygget i solid metall fra topp til bunn, med digitale konvertere ombord. Primare har nemlig valgt å kjøre så kalt klasse D forsterkning, hvor så kalt svitsjede kretser jobber med signalbehandling. Primare kaller det UFPD (Ultra Fast Power Device), som er mye mer effektiv og produserer langt lavere forvregning enn tradisjonelle analoge forsterkere.
Med litt feedback i signalkretsen har Primare lyktes å holde den harmoniske forvregningen på et minimum, i følge dem selv.
Forsterkeren konverterer også ubalanserte analoge lydkilder til balanserte, ved hjelp av operasjonsforsterkere som sender signalet til volmukontrollen i balansert konfigurasjon, for å holde støynivået nede.

Siden I32 jobber digitalt, kan den benyttes med en modul som monteres på baksiden med digitale innganger, slik at man kan koble digitale lydkilder til og benytte forsterkerens digitalkrets til signalbehandling.
Med den digitale modulen som arbeider med 24 bit/192 kHz, får man USB, eternett, to koaksiale og en optisk lydinngang til rådighet. Og en egen multikontakt for iPod-dokking. Modulen har også innganger for DAB/FM og wi-if antenne.
Øverst på bildet over, sitter CD-spilleren CD32. Den er også ny, og kjører balanserte utganger, perfekt for I32 altså. Den har også USB-inngang slik at man kan koble, en laptop, iPod-en eller en mediespiller til CD-spilleren, og bruke dens digtalkonvertere (Burr-Brown PCM1704) til signalbehandling.
Primare finner du her.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Goldmund effektforsterker: Bare ikke spør om prisen ...

En forsterker for drømmere

Vinyl setter ny rekord

Komplett anlegg i retrostil

Platespiller med plug and play

Nye råskinn fra sveitsiske Soulution

Da hi-fi var en livsstil

Noe helt eget for din platesamling

Nå kan du linke til alle musikktjenester på én gang

Endelig en rimelig Roon-streamer!

En DAC i samuraienes fotspor?

Denne lille boksen kan gjøre dine gamle B&O-høyttalere "trådløse"

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top