Hybridforsterker fra Primare

Svenske Primare har alltid laget vellydende produkter, med den integrerte I32 forlater de tradisjonell teknologi til fordel for digital. Forhåpentlig uten at det går ut over lydkvaliteten.

Den integrerte I32 er en 120 w forsterker, bygget i solid metall fra topp til bunn, med digitale konvertere ombord. Primare har nemlig valgt å kjøre så kalt klasse D forsterkning, hvor så kalt svitsjede kretser jobber med signalbehandling. Primare kaller det UFPD (Ultra Fast Power Device), som er mye mer effektiv og produserer langt lavere forvregning enn tradisjonelle analoge forsterkere.
Med litt feedback i signalkretsen har Primare lyktes å holde den harmoniske forvregningen på et minimum, i følge dem selv.
Forsterkeren konverterer også ubalanserte analoge lydkilder til balanserte, ved hjelp av operasjonsforsterkere som sender signalet til volmukontrollen i balansert konfigurasjon, for å holde støynivået nede.

Siden I32 jobber digitalt, kan den benyttes med en modul som monteres på baksiden med digitale innganger, slik at man kan koble digitale lydkilder til og benytte forsterkerens digitalkrets til signalbehandling.
Med den digitale modulen som arbeider med 24 bit/192 kHz, får man USB, eternett, to koaksiale og en optisk lydinngang til rådighet. Og en egen multikontakt for iPod-dokking. Modulen har også innganger for DAB/FM og wi-if antenne.
Øverst på bildet over, sitter CD-spilleren CD32. Den er også ny, og kjører balanserte utganger, perfekt for I32 altså. Den har også USB-inngang slik at man kan koble, en laptop, iPod-en eller en mediespiller til CD-spilleren, og bruke dens digtalkonvertere (Burr-Brown PCM1704) til signalbehandling.
Primare finner du her.

Marius


Siste artikler:

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Du kan finne gode smarttelefoner til gode priser på Black Friday, men forhandlerne prøver å komme unna med uselgelige varer. Slik unngår du feilkjøp.
Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.