Search
Generic filters

Hybridforsterker fra Primare

Svenske Primare har alltid laget vellydende produkter, med den integrerte I32 forlater de tradisjonell teknologi til fordel for digital. Forhåpentlig uten at det går ut over lydkvaliteten.

Den integrerte I32 er en 120 w forsterker, bygget i solid metall fra topp til bunn, med digitale konvertere ombord. Primare har nemlig valgt å kjøre så kalt klasse D forsterkning, hvor så kalt svitsjede kretser jobber med signalbehandling. Primare kaller det UFPD (Ultra Fast Power Device), som er mye mer effektiv og produserer langt lavere forvregning enn tradisjonelle analoge forsterkere.
Med litt feedback i signalkretsen har Primare lyktes å holde den harmoniske forvregningen på et minimum, i følge dem selv.
Forsterkeren konverterer også ubalanserte analoge lydkilder til balanserte, ved hjelp av operasjonsforsterkere som sender signalet til volmukontrollen i balansert konfigurasjon, for å holde støynivået nede.

Siden I32 jobber digitalt, kan den benyttes med en modul som monteres på baksiden med digitale innganger, slik at man kan koble digitale lydkilder til og benytte forsterkerens digitalkrets til signalbehandling.
Med den digitale modulen som arbeider med 24 bit/192 kHz, får man USB, eternett, to koaksiale og en optisk lydinngang til rådighet. Og en egen multikontakt for iPod-dokking. Modulen har også innganger for DAB/FM og wi-if antenne.
Øverst på bildet over, sitter CD-spilleren CD32. Den er også ny, og kjører balanserte utganger, perfekt for I32 altså. Den har også USB-inngang slik at man kan koble, en laptop, iPod-en eller en mediespiller til CD-spilleren, og bruke dens digtalkonvertere (Burr-Brown PCM1704) til signalbehandling.
Primare finner du her.

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.
Snart kommer nok en svensk originalserie fra strømmegiganten.
SteelSeries Arctis 9 er et trådløst hodesett med surroundlyd, som funker til både PC og PlayStation-konsollene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.