Hodetelefonforsterker med DAC fra SOtM

Kan også brukes som digital forforsterker i et kompakt anlegg.

Skrevet av / 24.06.15 - 09:01
Hodetelefonforsterker med DAC fra SOtM

Koreanske SOtM (Soul Of the Music) lager spennende utstyr i den dyre enden. Som deres mediarserver og DAC, som vi har testet. Men de har heldigvis også ting som gjør mindre vondt i lommeboken.

SHP-100 er en kombinert USB-DAC og hodetelefonforsterker. Den har dessuten både koaksial og optisk digitalinngang og analog linjeinngang. Utover hodetelefonutgangen sitter en analog linjeutgang, som enten kan ha fastsatt lydnivå, når enheten skal brukes sammen med en vanlig forsterker, eller variabel, til bruk med en effektforsterker eller aktive høyttalere. Med en bryter i bunnen kan man tilpasse utgangsimpedansen til sine hodetelefoner.

sotm_shp-100_bag

Det digitale hjertet i SHP-100 er en CS4398, som skal være Cirrus Logics beste DAC. Enheten støtter 24-bit / 192 kHz avspilling på koksial- og USB-inngangen, samt DSDx64 og DSDx128.

Forsterkeren kan enten strømforsynes via USB eller med en ekstern batteristrømforsyning, MBS-D2S, som skal gi enda bedre lyd.

SOtM koster 5.000 kroner.

moiz.no

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Nytt flaggskip fra Rega

Drømme-strømmer fra HiFi Rose

Verdens første DAC med tapsfri Bluetooth

Argons beste blir bedre

High-end platespiller fra Musical Fidelity

MQA er ikke død. Kjøpes av Lenbrook

Scroll to Top