Hi-fi

Oppo HA-1 bygger på kretsutlegget til sine populære Blu-ray-spillere BDP-95 og BDP-105.
forfatter

Oppo lover ”en kompromissløs analog lyddel med siste teknologi innen digitallyd.”

Den analoge delen av HA-1 er fullbalansert, for å holde støygulvet så lavt som mulig etter signalet har forlatt DAC-en. Den kraftige ringkjernetrafoen og lineære spenningsregulatorer kombinert med filtre med spesialtilpassede kondensatorer skal sammen sørge for at hodetelefonforsterkeren, som opererer i Klasse A, leverer renest mulig kraft, og plenty av det.

På innsiden sitter en kraftig ringkjernetrafo, og analogdelen er symmetrisk oppbygd.
På innsiden sitter en kraftig ringkjernetrafo, og analogdelen er symmetrisk oppbygd.
Oppo HA-1 i sølvfinish
Oppo HA-1 i sølvfinish

Symmetrisk
Alle komponenter er håndplukket med lavest mulig parvis toleranse, for å forsikre at høyre og venstre kanal er helt symmetriske. Volumhjulet er motordrevet, og kan styres både manuelt og med fjernkontroll, mens lydsignalet hele tiden holdes i det analoge domenet.

HA-1, svart
HA-1, svart

For høyoppløste lydformater
HA-1 er spesielt tiltenkt høyoppløste lydformater. Digitalinnganger inkluderer koaksial, optisk, balansert AES/EBU og asynkron USB. USB-DAC-en støtter PCM-lyd opptil 384kHz/32-bit oppløsning og DSD opptil 256x CD-formatets samplingfrekvens.

DAC-en er den samme ESS 9018 som sitter i Blu-ray-spillerne. DAC-delen av HA-1 er dessuten kompatibel med Apples iDingser, og forsterkeren har til og med Bluetooth med aptX-kodeken for bedre trådløs lydoverføring.

På baksiden sitter flere digitalinnganger i tillegg til analog RCA og XLR.
På baksiden sitter flere digitalinnganger i tillegg til analog RCA og XLR.

4-pins XLR og vanlig jack
For hodetelefonene kan du velge mellom 4-pins balansert XLR eller 6,3 millimeter stereo jack. For analoge kilder finnes både RCA- og balanserte XLR-innganger.

Volumhjul og kildeknapper følges opp av en 4,3-tommers fargeskjerm for full oversikt.

Når du spiller musikk, kan du velge mellom et klassisk VU-meter, en mer moderne spektrumvisning, eller teknisk informasjon om lydsignalet. Som oppløsning, filformat, osv. Fjernkontroll medfølger, eller last ned en app til din mobiltelefon.

Vi forventer at prisen på Oppo HA-1 blir rundt 12.000 kroner.

nobleman.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.