BLACK WEEK TILBUD PÅ LYD & BILDE. 30% DENNE UKEN! SE TILBUDET HER!

High-end nettverksspiller

Nettverksspilleren Marantz NA-11S1 er dyr. Men førsteinntrykket er klart: Den er virkelig bra!

Den nye high-end-nettverksspilleren fra Marantz støtter en lang liste formater. WAV, FLAC, ALAC, MP3, WMA og faktisk direkte dekoding av DSD-filer via USB. Internettradio er også på plass.

Spilleren er stor og tung, gode egenskaper når man skal bla opp 35.000 kroner!

Gapless playback, altså avspilling uten mellomrom mellom sangene, støttes fra WAV eller FLAC.

Så langt kan undertegnede skrive under på at spilleren er virkelig god. Lyden er fabelaktig, og sammen med fjernkontrollappen Marantz Remote App gir den god oversikt og er lett å bruke. Men enn så lenge finnes det kun smartmobilversjon, ikke en egen for nettbrett. Vi håper dette snart er på plass, som utnytter den større skjermflaten og gir enda bedre oversikt og flere muligheter.

Tegnruten er grei nok, men skriften blir litt liten når man sitter tre meter unna.
Tegnruten er grei nok, men skriften blir litt liten når man sitter tre meter unna.

24-bit/192kHz via USB
USB-inngangen støtter musikkfiler helt opp til 24-bit/192kHz. For Windows-PC-er må en driver lastes ned fra Marantz sin hjemmeside, mens Mac støtter dette fra før.

Både ubalanserte og balanserte utganger er på plass, så langt har jeg bare hørt med balanserte XLR. Dette skal tross alt være best, om produsenten har gjort de balanserte signalveiene skikkelig – noe jeg ikke betviler.

Både XLR og RCA er på plass, det samme er digitale inn- og utganger. USB-inngangen støtter 24-bit/192kHz oppløsning. Både skruer og bakplate er av kobber, for å ikke gi noen magnetisk påvirkning. Fint ska'rre værra!
Både XLR og RCA er på plass, det samme er digitale inn- og utganger. USB-inngangen støtter 24-bit/192kHz oppløsning. Både skruer og bakplate er av kobber, for å ikke gi noen magnetisk påvirkning. Fint ska’rre værra!

Er den verdt det?
Er så produktet verdt 35.000 kroner? Finnes det en nettverksstrømmer i verden som er det? Med en Sonos eller enda bedre Bluesound mediaspiller tilkoblet en ekstern DAC har man likevel 15-20.000 kroner igjen å kjøpe en flott forsterker for. Og brukervennligheten er kanskje enda bedre.

Men i den grad man ønsker alt i en boks, og har en fetisj mot klikking i releer når man skifter mellom kilder, og i det hele tatt vil ha en tanks av en spiller som låter fantastisk helt uten behov for ekstern digitalkonvertering, så er svaret at ja – jeg tror den er verdt det. Den har også digitale innganger, hvor andre kilder kan kobles til, som kabel-TV-boksen eller en Blu-ray-spiller, og nyte den fabelaktige lydkvaliteten man får av Marantz NA-11S1.

Problemer med WAV og DSD
Så langt har vi ikke fått WAV-filer til å fungere med spilleren når man bruker den som nettverksspiller over DLNA. Det har heller ikke lyktes oss å få DSD-filer til å fungere med USB-DAC-funksjonen. Derimot fungerer spilleren ypperlig med både FLAC, Apple Lossless og MP3. Den har også AirPlay, som gjør vorspielet til en drøm.

Spotify
Innebygd Spotify er på plass, men her er funksjonaliteten begrenset. Siden fjernkontrollappen ikke har noe eget brukergrensesnitt for dette, sitter man og blar gjennom alfabetet med piltaster, hvilket rett og slett ikke er praktisk. Bruk da heller en iPhone eller iPad med Spotify, Wimp eller Qobuz, og strøm til enheten via AirPlay.

Fullstendig test kommer i sommernummeret, som kommer i månedskiftet mai/juni!

akustikk.no
marantz.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Nå kan du spare mye penger på nytt kamera
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Unngå bomkjøp på Black Friday – gå etter testvinnerne!
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Dette er hodetelefonene du bør kjøpe i år.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nedtellingen til Black Friday har startet, her er TV-ene vi anbefaler å ha i kikkerten!