High-end dokkinghøyttaler fra Marantz

Marantz lover at luksus-dokken Consolette er ”verdens beste høyttalerdokk for audiofile”.
Annonse
Annonse
forfatter

Det aller første produktet signert Saul B. Marantz var forforsterkeren han kalte ”Audio Consolette”, utviklet for en best mulig gjengivelse av lyden fra mono-LP-er, det siste skrik innen musikkformater på den tiden. Marantz lover at den nye Consolette gjør det samme med dagens moderne musikkformater, og at den derfor har fått navnet etter den originale Consolette.

Form følger funksjon
Den moderne designen er ikke bare for syns skyld, men skal gi akustiske fordeler blant annet i form av et bredere stereobilde samtidig som at stående lydbølger på innsiden av kabinettet kanselleres. Materialene skal i seg selv også bemerke seg i lydkvalitet. Produktet er laget for å se vakkert ut uansett vinkel, også bakfra med sitt bakpanel i solid valnøttre. På innsiden finnes dessuten dedikerte kamre for hvert enkelt høyttalerelement, som forhindrer innbyrdes påvirkning. Dette er dessuten en ekte toveis aktiv høyttalerkonstruksjon, med separat forsterkning til hvert element.

Bredt lydbilde
De fleste dokkinghøyttalere har et snevert stereobilde fordi høyttalerne sitter for nært hverandre. Marantz har i Consolette brukt såkalt Balanced Mode Radiators (BMR) som skal gi et videre stereoperspektiv med 180 grader spredning, som ikke er mulig med vanlige membraner. BMR-elementene påstås også å eliminere ”sweetspot”-effekten og gir et skikkelig bredt hi-fi-lydbilde i hele rommet. Elementene følges opp av to store 11 cm basselementer.

Skulle ikke hvitt falle i smak, er dokken også tilgjengelig i svart.

Forsterkning
Forsterkerdelen er utviklet av Marantz sin egen guru Ken Ishiwata, og vi snakker om intet mindre enn seks forsterkere, til å drive hvert sitt element. Forsterkerne er omringet av skjermet, eloksert aluminium for å stoppe elektriske forstyrrelser, samtidig som dets robusthet eliminerer vibrasjoner som kan påvirke sensitive lydsignaler som prosesseres på innsiden. Resultatet, skal vi tro Marantz, er en eksepsjonell lydkvalitet over hele frekvensbåndet og et lydlandskap som normalt kun kan oppleves med separate stereohøyttalere plassert flere meter fra hverandre. Og på en langt mer overbevisende måte enn hva andre smådokker til nå har klart ved hjelp av faseforskyvelse.

Funksjoner
Consolette kan fjernstyres fra iOS og Android-enheter, via Marantz Consolette-appen. Videre gjør funksjonen NetLink det enkelt å koble Consolette til hjemmenettverket og gjør musikken tilgjengelig fra hvilket som helst rom i hjemmet. Via appen får du tilgang til flere tusen internettradiostasjoner, som så strømmes gjennom Consolette-dokken. Seks av disse stasjonene kan lagres direkte på dokken, så du kan høre på dem selv uten å ha smarttelefonen eller nettbrettet tilgjengelig. Enheten strømmer også musikk via nettverket, enten det er fra en PC, NAS, Android- eller Apple-nettbrett.

Annonse

For iPhone, iPhone og iPad
Consolette har både 30-pins dokkingkontakt for bærbare Apple-enheter og har AirPlay innebygd. Skulle du kjøpe iPhone 5 i nær fremtid, er det AirPlay som gjelder, med mindre du bruker en overgang til gammel plugg.

Marantz Consolette lanseres i Oktober, og vil i Norge koste 9.000 kroner.

akustikk.no
marantz.com

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
Canons nye skrivergenerasjon har fyllbare blekktanker.
Audis nye el-SUV blir den første bilen med Sonos-lyd. Sjekk lanseringsvideoen her!
Her er det vi vet om Samsungs nye 2021-modeller.
De eksisterende produkter utfases. Men brukerstøtte fortsetter i en periode.
Slipper også RF 100mm f2.8L, RF 400mm f2.8L og RF 600mm f4L.
To nye mobiler med fokus på kameraet.
Sony har i dag lansert en ny modell til Xperia 10-serien. Mobilen er den første i serien med 5G.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.