Search
Generic filters

High-end dokkinghøyttaler fra Marantz

Marantz lover at luksus-dokken Consolette er ”verdens beste høyttalerdokk for audiofile”.

Det aller første produktet signert Saul B. Marantz var forforsterkeren han kalte ”Audio Consolette”, utviklet for en best mulig gjengivelse av lyden fra mono-LP-er, det siste skrik innen musikkformater på den tiden. Marantz lover at den nye Consolette gjør det samme med dagens moderne musikkformater, og at den derfor har fått navnet etter den originale Consolette.

Form følger funksjon
Den moderne designen er ikke bare for syns skyld, men skal gi akustiske fordeler blant annet i form av et bredere stereobilde samtidig som at stående lydbølger på innsiden av kabinettet kanselleres. Materialene skal i seg selv også bemerke seg i lydkvalitet. Produktet er laget for å se vakkert ut uansett vinkel, også bakfra med sitt bakpanel i solid valnøttre. På innsiden finnes dessuten dedikerte kamre for hvert enkelt høyttalerelement, som forhindrer innbyrdes påvirkning. Dette er dessuten en ekte toveis aktiv høyttalerkonstruksjon, med separat forsterkning til hvert element.

Bredt lydbilde
De fleste dokkinghøyttalere har et snevert stereobilde fordi høyttalerne sitter for nært hverandre. Marantz har i Consolette brukt såkalt Balanced Mode Radiators (BMR) som skal gi et videre stereoperspektiv med 180 grader spredning, som ikke er mulig med vanlige membraner. BMR-elementene påstås også å eliminere ”sweetspot”-effekten og gir et skikkelig bredt hi-fi-lydbilde i hele rommet. Elementene følges opp av to store 11 cm basselementer.

Skulle ikke hvitt falle i smak, er dokken også tilgjengelig i svart.

Forsterkning
Forsterkerdelen er utviklet av Marantz sin egen guru Ken Ishiwata, og vi snakker om intet mindre enn seks forsterkere, til å drive hvert sitt element. Forsterkerne er omringet av skjermet, eloksert aluminium for å stoppe elektriske forstyrrelser, samtidig som dets robusthet eliminerer vibrasjoner som kan påvirke sensitive lydsignaler som prosesseres på innsiden. Resultatet, skal vi tro Marantz, er en eksepsjonell lydkvalitet over hele frekvensbåndet og et lydlandskap som normalt kun kan oppleves med separate stereohøyttalere plassert flere meter fra hverandre. Og på en langt mer overbevisende måte enn hva andre smådokker til nå har klart ved hjelp av faseforskyvelse.

Funksjoner
Consolette kan fjernstyres fra iOS og Android-enheter, via Marantz Consolette-appen. Videre gjør funksjonen NetLink det enkelt å koble Consolette til hjemmenettverket og gjør musikken tilgjengelig fra hvilket som helst rom i hjemmet. Via appen får du tilgang til flere tusen internettradiostasjoner, som så strømmes gjennom Consolette-dokken. Seks av disse stasjonene kan lagres direkte på dokken, så du kan høre på dem selv uten å ha smarttelefonen eller nettbrettet tilgjengelig. Enheten strømmer også musikk via nettverket, enten det er fra en PC, NAS, Android- eller Apple-nettbrett.

For iPhone, iPhone og iPad
Consolette har både 30-pins dokkingkontakt for bærbare Apple-enheter og har AirPlay innebygd. Skulle du kjøpe iPhone 5 i nær fremtid, er det AirPlay som gjelder, med mindre du bruker en overgang til gammel plugg.

Marantz Consolette lanseres i Oktober, og vil i Norge koste 9.000 kroner.

akustikk.no
marantz.com

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.