CD

Denon er ikke ukjent med seriøs hi-fi, som denne SACD-spilleren, stinn av høyteknologi og nylig lansert i hjemlandet Japan
Annonse
Annonse
forfatter

De som har vært med en stund, husker Denons bunnsolide platespillere, massive forsterkere og påkostede CD-spillere fra 80-tallet. Alle i high-end klassen, og de fleste av dem ettertraktede objekter på bruktmarkedet.

I Japan lager de fremdeles produkter etter samme standard, og mange av dem selges bare der. Om Denon DCD SX1 kommer til våre breddegrader, er vel tvilsomt. Med mindre man klarer å grine seg til et eksemplar hos Hi-Fi Klubben.

I så fall må man regne med at det kommer til å koste, men da får man litt av hvert av godsaker å kose seg med.

Denon DCD

Den har en digitalomvandler innebygget, og flere digitale innganger, slik at man kan bruke ulike digitale lydkilder som man veksler mellom med fjernkontrollen.

DAC-en er en 24-bit/192 kHz affære som støtter de ettertraktede DSD-filene/lydformatet (2.8/5.6MHz), som audiofile har lagt sin elsk på. De har selv laget avspillemekanikken som er en solid affære i metall med avanserte DSP-kontrollerte servoer.

Denon forteller at SX-1s avanserte AL32 prosessering, styres av en egen masterklokke slik at man unngår jitterstøy. Den analoge delen er skjermet fra den digitale, og har egen strømforsyning, meget påkostede komponenter, og balanserte lydutganger.

DCD SX1

Spileren som veier 25 kilo, har blant annet USB-inngang på baksiden, i tillegg til koaksial og optisk inngang.

Denon lager også en forsterker i samme serie. PMA SX er like gedigent bygget, veier 30 kilo, kjører 50 w per kanal og er som CD-spilleren i salg i Japan i høst.

EL_PMA-SX_inside

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat
Eksternt grafikkort gir den kompakte bærbare ekstra krefter til spill både hjemme og ute.
Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Earins nye øresnegler lover bedre bass og lydkvalitet enn konkurrentene.
Ny infotaimentskjerm dekker hele dasbordet
LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?