Search
Generic filters

High-end CD-spiller med DAC

Denon er ikke ukjent med seriøs hi-fi, som denne SACD-spilleren, stinn av høyteknologi og nylig lansert i hjemlandet Japan

De som har vært med en stund, husker Denons bunnsolide platespillere, massive forsterkere og påkostede CD-spillere fra 80-tallet. Alle i high-end klassen, og de fleste av dem ettertraktede objekter på bruktmarkedet.

I Japan lager de fremdeles produkter etter samme standard, og mange av dem selges bare der. Om Denon DCD SX1 kommer til våre breddegrader, er vel tvilsomt. Med mindre man klarer å grine seg til et eksemplar hos Hi-Fi Klubben.

I så fall må man regne med at det kommer til å koste, men da får man litt av hvert av godsaker å kose seg med.

Denon DCD

Den har en digitalomvandler innebygget, og flere digitale innganger, slik at man kan bruke ulike digitale lydkilder som man veksler mellom med fjernkontrollen.

DAC-en er en 24-bit/192 kHz affære som støtter de ettertraktede DSD-filene/lydformatet (2.8/5.6MHz), som audiofile har lagt sin elsk på. De har selv laget avspillemekanikken som er en solid affære i metall med avanserte DSP-kontrollerte servoer.

Denon forteller at SX-1s avanserte AL32 prosessering, styres av en egen masterklokke slik at man unngår jitterstøy. Den analoge delen er skjermet fra den digitale, og har egen strømforsyning, meget påkostede komponenter, og balanserte lydutganger.

DCD SX1

Spileren som veier 25 kilo, har blant annet USB-inngang på baksiden, i tillegg til koaksial og optisk inngang.

Denon lager også en forsterker i samme serie. PMA SX er like gedigent bygget, veier 30 kilo, kjører 50 w per kanal og er som CD-spilleren i salg i Japan i høst.

EL_PMA-SX_inside

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.