Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

High-End 2023: Yamaha R-N1000A og R-N800A

Lanserer også to nye kompakthøyttalere.

Skrevet av / 18.05.23 - 13:22
High-End 2023: Yamaha R-N1000A og R-N800A

De to nye strømmereceiverne er litt enklere utgaver av den fremragende R-N2000A, som vi nylig testet. De er også billigere, men har stort sett de samme funksjonene som flaggskipet R-N2000A.

I R-N1000A får man DA-konverter med støtte for stort sett alle musikkfiler, også DSD, og den har HDMI-inngang for tv-lyden.

Les også Fantastisk velspillende strømmereceiver Receiveren fra Yamaha kan alt, ser ut som en million, og lyder fenomenalt godt.

Den støtter også Yamahas MusicCast-app, som gir deg multiromslyd, og støtte for strømmetjenester som Spotify, Qobuz og Tidal.

Den har to optiske og en koaksial digital inngang, pluss USB for tilkobling til en PC/Mac eller musikkserver, og man kan strømme over wifi, Bluetooth eller kablet over Ethernet.

DAB+ radio er også støttet, en ekte receiver altså, og den er utstyrt med Yamahas YPAO kalibrering. Plugg inn den medfølgende mikrofonen, og start kalibreringen fra oppsettmenyen, så kalibreres lyden fra høyttalerne i det rommet de står, og vips, har man ‘romtilpasset’ lyd.

YPAO

Den nesten identiske R-N800A, mangler HDMI-inngang, men har en ekstra koaksial digitalinngang. Begge har platespillerinngang for MM-pickup, og den samme ESS SABRE ES9080Q DA-konverteren.

Den dynamiske effekten er oppgitt til 140 W per kanal for begge receiverne, som er i salg litt senere på året.

Da kommer også to mindre høyttalere, NS-800A og NS-600A.

 

Den vesentligste forskjellen på de to høyttalerne, er størrelsen. Den større NS-800A har en 16 cm bass, den mindre NS-600A, en 13 cm bass.

Membranene er lagt i Zylon, et spesielt dødt materiale som er lett og samtidig stivt nok til å hindre oppbrytning. Delefilteret bruker blant annet kondensatorer fra Mundorf – MCap SUPREME Classic, og har et par forgylte terminaler under bassrefleksporten bak.

Høyttalerne har Yamahas spesielle resonanskammer på innsiden, som ‘sluker’ resonanser og er dempet mekanisk for at energien ikke skal forplante seg i kabinettet.

Alle foto Yamaha

Kabinettene er laget i gran, ikke så ulikt mange av Yamahas pianoer, og leveres kun i sort. Det finnes også et stativ kalt SPS-800A som er tilpasset høyttalerne.

Estimerte priser i euro:

  • R-N1000A                                      1499 €
  • R-N800A                                        1099 €
  • NS-800A                                         3999 € (par)
  • NS-600A                                         2399 € (par)
  • SPS-800A                                       1249 € (par)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

High-end du neppe har sett før

Gjett hva dette er

Oppgraderer retrohøyttalerne

Kraftfull strømmeforsterker

Hyllest til legendarisk album

Gammel klassiker gjenoppstår

Scroll to Top