Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

High-End 2023: Yamaha HA-L7A

Låter fantastisk, men vi må vente lenge på testen.

Skrevet av / 20.05.23 - 12:36
High-End 2023: Yamaha HA-L7A

Et av de minste produktene på årets high-end-messe, var et av de mest vellydende og åpenbart populær blant publikum. Køen for å få lyttet til Yamahas hodetelefonforsterker, var til tider lang, men det var verdt ventetiden.

Yamaha HA-L7A kalles den, og den har vært under utvikling siden 2019, i følge Yamaha. Som utviklet den for å kunne tilby en passende forsterker til YH-5000SE. De nye high-end hodetelefonene, vi nylig testet.

Yamaha YH-5000SE og den nye hodetelefonforsterkeren HA-L7A. Foto Lasse Svendsen

Forsterkeren kommer ikke som to bokser, som bildene kan gi inntrykk av. Den venstre delen er strømforsyning med ringkjernetransformatorer. Den ene gir strøm til forsterkeren, den andre brukes til utgangsprisen.

Yamaha har valgt en ESS 9038PRO D/A-konverter, som støtter PCM opp til 384kHz/32bit, og DSD 11.2MHz.

Den har USB-inngang, optisk og koaksial digital inn, et par analoge innganger, og både balansert og ubalanserte utganger.

Foto Lasse Svendsen

Som man kan se følger det med en fjernkontroll, og den styrer de samme funksjonene som knappene på toppen av forsterkeren. Der finner man en pure direct-knapp som kobler ut alt av lydprosessering blant annet apodiseringsfilterets innstillinger.

For det er nemlig et poeng med HA-L7A. Den har en DSP med ulike parametere, for eksempel studio eller livekonsert, som endrer lydbildet for å skape en ønsket effekt.

Foto Lasse Svendsen

På fronten er det tre utganger, en balansert XLR, en 4,4 mm balansert, og en vanlig 6,3 mm utgang. Yamaha sier at effekten er på 1,000mW per kanal (32Ω 1%), og den hadde null problemer med å drive hodetelefonene.

Lydbildet i YH-5000SE, var nesten sjokkerende åpent med en lynrask respons og et virkelig krystallklart lydbilde. Forsterkeren passet åpenbart som hånd i hanske med hodetelefonene, som fikk en overbevisende bassrespons på de låtene jeg hørte på.

Yamaha sier at forsterkeren ikke er ferdig ennå, og at den ikke kommer før mot slutten av året, til en estimert pris et sted mellom 3500 og 4000 Euro.

Det er bare å glede seg.

Foto Lasse Svendsen

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Djevelen kommer igjen

Aston Martin med B&W: Konsertlyd i verdens første Super Tourer

Legendarisk forsterker gjenoppstår

Live podcast-episode fra Elkjøp Campus

High-end du neppe har sett før

Gjett hva dette er

Scroll to Top