Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

High-End 2023: Pro-Ject Dark Side of The Moon

Blir produsert hvis mange nok vil ha den.

Skrevet av / 18.05.23 - 17:58
High-End 2023: Pro-Ject Dark Side of The Moon

Heinz Lichtenegger og teamet hans har humor. Det skal de ha. I fjor lanserte de en platespiller som en hyllest til bandet Metallica, formet som den velkjente Metallica-logoen. Den er et ganske langt stykke unna de mer høytidelige platespillerne Pro-Ject har laget som en hyllest. Som den de laget til 175-årsjubileet til Wiener-symfonikerne.

Det vanker ingen premie for å gjette hvem denne spilleren er en hyllest til. Pink Floyds Dark Side of The Moon er et av verdens mest solgte album, og hadde nylig 50-årsjubileum.

Album-designet er nesten like berømt som selve albumet, og Storm Thorgersons fargerike prisme på en beksort bakgrunn, er så ikonisk at den gjenkjennes av mange.

Pink Floyd-versjonen leveres med en Pick it Pro pickup, men også med en prismeformet platestrammer, som bryter lyset akkurat som et ekte prisme skal, og effekten når glasstallerkenen roterer med prismet på platen, vil utvilsomt sende assosiasjonene i retning Dark Side of The Moon.

Armen har et gjennomsiktig armrør, og kloben som holder opphenget er også gjennomsiktig. Spilleren var ikke vist med noe støvlokk, men det følger med kabler og en utvendig strømforsyning.

Så gjenstår det bare å se om Pro-Ject bestemmer seg for å sette spilleren i produksjon. Jeg tipper svaret blir ja.

Sånn for sammenligningens del, legger jeg ved et bilde av Pro-Jects nye A2, en helautomatisk spiller til 200 Euro, som definitivt blir produsert. Men akk så kjedelig….

Alle foto Lasse Svendsen

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

High-end du neppe har sett før

Gjett hva dette er

Oppgraderer retrohøyttalerne

Kraftfull strømmeforsterker

Hyllest til legendarisk album

Gammel klassiker gjenoppstår

Scroll to Top