Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

High-End 2023: JBL Classic

JBLs Classic-serie forbedres.

Skrevet av / 19.05.23 - 18:13
High-End 2023: JBL Classic

Du kan ikke se det, men JBL har faktisk gitt Classic-serien en overhaling. De tungt retroinspirerte høyttalerne er ikke tilfeldig laget. De bygger nemlig på tidligere klassikere fra JBLs høyttalersortiment.

Derfor Classic-navnet.

Den største av dem L100 Classic, ble for ikke så lenge siden introdusert i sort pianolakk, det samme skjedde med den mindre toveismodelle L82 Classic. De fikk i det stille noen oppgraderinger fra de utgavene vi testet, og nå skjer det samme med utgavene i valnøtt og med de kule Quadrex-grillene.

Les også En fest av en høyttaler De kompakte JBL L82 Classic, gir så mye moro for pengene, at vi utroper dem til best i klassen.

JBL sier at de har gått over delefilteret og endret både komponenter og konstruksjonen. Det er bedre tilpasset elementene, som også er forbedret. Med endret elementdesign og forbedringer i oppheng, på membraner og tuning, skal de spille bedre enn forgjengerne.

Jeg tror JBL har sine ord i behold. Det paret av L100 Classic II jeg hørte på lød åpent og balansert, med skikkelig fet dynamikk spesielt i bassen. Lovende kan man si, og når man tenker på at det ikke var så mye galt med forgjengeren, er det bare å glede seg til de nye versjonene.

Les også Trådløs studiolyd hjemme Et par høyttalere som disse, er den enkleste måte å skaffe seg god lyd på.

De to trådløse modellene i P-serien var også utstilt. Den minste har vi allerede testet, den større 43293P har alt det den lille har. Bare med langt mer rekkevidde i bassen og et mye større lydbilde.

Alle foto Lasse Svendsen

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

1 hendelser på “High-End 2023: JBL Classic”

  1. Kan høres ut som det som skilte JBL Classic L100 75 Jubileumsutgaven fra standardutgaven av L100, nå er overført til mkii-utgaven av L100 ?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Tilbud i samarbeid med vår kommersielle partner Prisjakt.no

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

High-end du neppe har sett før

Gjett hva dette er

Oppgraderer retrohøyttalerne

Kraftfull strømmeforsterker

Hyllest til legendarisk album

Gammel klassiker gjenoppstår

Scroll to Top