TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

High End 2022: Klassisk design hos Fyne Audio

Fyne Audio viste fram full vintagestil på high end-messen i München.

forfatter
Publisert 24.05.22 - 13:44

At den skotske høyttalerprodusenten Fyne Audio er stiftet av tildigere medarbeidere i Tannoy, var åpenbart på selskapets stand ved High End 2022-messen i München. De hadde med seg den helt nye (!) Vintage-serien. Og de var så klassisk Tannoy-aktige at ikke engang Tannoy kunne vært med.

Noe som er nokså logisk, da Vintage-serien nemlig er utviklet av selveste Dr. Paul Mills, som i sin tid utviklet Tannoys klassiske høyttalerenheter og -kabinetter.

Fyne2
Hvis budsjettet og plassen er begrenset, finnes det en 10″ utgave i samme steampunk-stil.

Toppmodellen Vintage Fifteen (artikkelbildet) var naturligvis bygget på en femtentommers koaksialenhet med horndiskant i midten. Likt som Tannoy. Og med kabinett i oljet valnøtt og detaljer i messing samt høyglanssvart lignet høyttalerne en steampunk-fantasi, som jeg fint kunne bygd et lytterom rundt.

For audiofile med mindre plass og mindre lommebok finnes det også varianter i henholdsvis 12″ og 10″ koaksialenhet og tilsvarende slankere kabinett. Men ellers identisk design.

Fyne Audio Vintage Fifteen koster 35.000 euro for et par, mens Vintage Twelve koster 27.000 euro og Vintage Ten fås for 21.200 euro. Høyttalerne kan leveres fra sensommeren.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Direktedrevet platespiller med kvartsstyrt drift Med den nye Hi-Fi TURN X fra Reloop får audiofile et direktedrevet alternativ i premium-klassen.
lbpluss
Strømforsyninger som fjerner støy Den ene strømforsyningen kan du koble seks enheter til.
lbpluss
Lytt til den nyeste podcast-episoden! I denne episoden snakker vi om hvorfor hi-fi med retrodesign er populært. Vi diskuterer også 50-årsjubileet til Pink Floyd legendariske album "Dark Side of The Moon", også har vi testet high-end musikkstrømmere. Tesla Model S Plaid for også gjennomgå av Geir, som har testet den.
lbpluss
Primare + Roon = sant Nå får din Primare Prisma-forsterker endelig full Roon-støtte!
lbpluss
Musikkstrømming uten bryderi med NAD CS1 NADs rimelige CS1 kan spille av musikken din direkte fra mobilen. Du trenger ikke å installere en egen app.
Følg Lyd & Bilde